Jonge Vikingen tonen zich over de provincie grens

Een heerlijk winterzonnetje, de agenda biepte ’s morgens ‘ cross Bornem ‘ ! Eens de Blauw – Gele armada gevonden, kregen we de ‘ vlotte pen‘ wisselbeker geërfd van David Moens, waarvoor dank! Het parcours lag er snel en bevroren bij.

Bij de benjamins heren toont Lars Van Der Leene al een hele winter dat hij sterk bezig is, ook in Bornem mocht hij als 2de het podium op. Samuel Alika kwam iets later als 16de over de meet (54).
Mathias Sanders kwam als enige stoere doorwinterde Viking opdagen en hield maar liefst 31 leeftijdsgenoten van 2008 achter zich ( 66).

Louisa De Kesel en Lore Van De Velde namen het tegen 51 andere meisjes op waarin de een al wat vlotter dan de ander over het bergje ging net voor aankomst, zo kon Lore nog wat plaatsjes winnen als 24ste en Louisa werd nog 3de.
Jana Van Der Leene, Shanie Daelman en Julie D’Haemers bleven zoals bij de opwarming ook tijdens de cross in elkaars buurt als 22, 33 en 52ste op 55.

Liam Van Bambost mocht zich gaan opwarmen als 38ste ( 59).

Lisa Van Bossche, Lise Mussely en Lina Baeke hebben afgelopen weken iets zwaarder getraind en dat was vandaag duidelijk. Lisa en Lise hadden hier duidelijk meer tegenstand dan in eigen regio. Als 4de en 5de in 6’40 & 6’46 de 1950m afhaspelen is TOP, Lina heeft daarentegen haar ‘swoeng’ teruggevonden op training en dat zie je in het veld. Het is al tijdje geleden dat ze een lange eindsprint aan kon houden. Vandaag legde ze het bijltje als 20ste neer ( 65 ).

Margeaux Temmerman liep één van haar betere crossen als 26ste ( 56).

Bij de jongste miniemen heren is Liam De Smet sinds de kerstcross niet van het podium weg te houden. Vandaag deed hij daar een zilveren medaille bij! (46)

Proficiat aan alle Atleetjes en succes op het PK!!
Peter Peirens