PK Veldlopen te Maldegem – vanaf Cadet

Met de parkcross in Maldegem kregen de veldlopers die houden van een snel, goed beloopbaar parcours, een omloop voorgeschoteld die perfect aan hun verwachtingen voldeed. Alleen de zandstroken en de kleine heuvels konden het tempo er even uithalen. We mochten op deze omloop toch wel bijzonder mooie prestaties bekijken van onze Riemse garde.

Cadetten dames
Een ongekende weelde bij As Rieme, niet minder dan 8 aankomsten mochten we noteren en dat is toch wel heel veel. Een paar jaar terug dienden we nog te zoeken naar blauwgele kleuren.
In de aanvangsronde zagen we Lisa VAN BOSSCHE en Julie ORNELIS zij aan zij mee schuiven achteraan de kopgroep. In de laatste ronde moesten ze het grote geweld wel laten lopen. Liza kon zich ook nog ontdoen van Julie en liep naar een verdienstelijke 9° plaats. Ook Julie mag met een 11° plaats terug kijken op een goede wedstrijd. Lise MUSSELY liep aanvankelijk niet zo ver achter ons kopduo. De laatste ronde kreeg ze het een beetje lastig en ze diende zelfs uit te kijken voor een fel terugkerende Kiara MOENS. Ze werden 19° en 20° en haalden daarmee mooi de top 20. Alyssa POTIE deed wat in haar mogelijkheden lag en eindigde de wedstrijd op plaats 26. Even later liep Lina BAEKE over de meet. Op die manier werden ze respectievelijk 26°en 28°. Jana VAN DER LEENE knokte zich naar plaats 35 terwijl een verkouden Dina DE SAEDELEER zich de 40° plaats toe-eigende. (42

Korte Cross
In deze korte veldloop kon Sarina BAELCAN zich met een 9° plaats net binnen de top 10 plaatsen. Ik denk dat ze daar vrede kon mee nemen.

Seniores dames
Hier was de wedstrijd al gelopen na de eerste bocht. Onze Katrijn VANDE RIVIERE verstikte de tegenstand in een hoog aanvangstempo. Onmiddellijk nam ze 50 m voorsprong om die, zonder ogenschijnlijk diep in het krachtenarsenaal te putten, verder uit te diepen. Nu is het uitkijken wat ze vermag tegen de Belgische top op het BK, we zijn benieuwd. Jolien VAN HOOREBEKE zagen we, na enkele mindere weken door ziekte en ongemakken, één van haar beste wedstrijden van het seizoen lopen. Net geen podium maar toch een hele mooie 4° plaats. Lien LANGERAERT, die een verbluffend seizoen loopt, bleef lange tijd min of meer in de nabijheid van Jolien. De laatste ronde moest ze een paar snellere atleten voor zich dulden, doch ze kan alleen fier zijn op haar vooruitgang. Het werd een hele mooie 7° plaats. Katrijn VAN HOECKE ten slotte bewijst dat ze haar talent nog niet verloren is. Zonder veel training loopt ze nu toch al naar een 11° plaats en dat zal nog verbeteren, daar zijn we van overtuigd. (18) De dames haalden ook het ploegenklassement binnen.

Masters dames
Petra BRUGGEMAN won hier de algemene wedstrijd. Daarmee stond ze uiteraard ook op het podium bij de jongste masters. Petra had het alleen ( een beetje) lastig in de zandstroken maar won verder verdiend en met panache de wedstrijd. Op het podium werd ze geflankeerd door Liesbeth DE VOS die schitterend 2° werd bij de + 35 jarigen en 4° in het algemeen. Ook zij groeit iedere wedstrijd naar een hoger niveau. Mieke SUYS liep naar een hele sterke 8° plaats algemeen maar kon jammer genoeg de titel, bij de + 50 niet naar zich toehalen, het werd toch meer dan verdienstelijk zilver. Annelies VAN HOECKE werd in haar eerste cross, sinds lang, heel mooi 11°. Ze droomt nu al van haar eerste pistetrainingen. Marijke VAN BOSSCHE werd 12° maar mocht het podium op bij de + 40 om heel verdiend de bronzen plak in ontvangst te nemen. Op plaats 13 zagen we Carine VAN HULLE finishen en zij mocht ook al het podium bestijgen, ook voor haar was een bronzen medaille weggelegd en dit voor de categorie + 45. Christine DE ROOSE werd schitterend kampioen bij de + 55 jaar en werd algemeen nog 19°, voorwaar een sterke prestatie. Lore DE ROO en EVY WILLEMS ontliepen elkaar, alvast in plaatsen, niet veel en werden mooi 21° en 22°. Stephanie DE RIJCKE ten slotte werd, niet zonder haar uiterste best te doen, 26° en daarmee sloot ze de rij van Riemse masters die terug in grote getale aanwezig waren. (29) Niet minder dan 6 Riemse masters dames haalden hier een podiumplaats, redelijk uniek als je het me vraagt.

Cadetten heren
Liam DE SMET weerde zich als een duivel in een wijwatervat en dat resulteerde finaal in een mooie top tien plaats (10), mooi Liam. Ook Niels DE PAUW is aan een sterk seizoen bezig deed het weer goed met een 19° stek, net de top 20 binnen dus. Op de 36° plaats vinden we Tibo WELVAERT terug, een van zijn betere prestaties deze winter en het is duidelijk dat er ook voor hem zeker nog groeimarge inzit. Ferre DANSCHUTTER van zijn kant hield Tibo in het vizier om uiteindelijk beslag te leggen op een verdienstelijke 39° plaats. Xylian MEYVAERT, geplaagd door een opkomende luchtwegeninfectie, ten slotte werd 55° na een kranige wedstrijd. (57)

Scholieren heren
In de reeks scholieren zagen we Rune BAEKE en Joren DE WISPELAERE voortdurend rond de 10° plaats circuleren. Meestal met Joren aan de kop, in de laatste ronde wist Rune zich nog een paar plaatsen naar voor te werken om uiteindelijk mooi 6° te eindigen. Joren van zijn kant legde beslag op een eveneens verdienstelijke 9° plaats. Rune miste op die manier maar net het podium. Wie wel het podium haalde, en wel bij de eerste jaars, is Kilian MOENS. Dit seizoen veel sterker geworden, liep hij warempel naar een bronzen medaille op plaats 12, een medaille die voor hem zeker even mooi oogt als de gouden medaille. Daan BOSTYN deed het ook verre van slecht met zijn 14° plaats, niet vergeten dat hij 4° werd bij de jongste scholieren en zo maar net het podium miste. Niels VAN LANDEGHEM deed het zeker niet onaardig met zijn 32° plaats. Jammer dat hij naar het einde toe altijd een paar plaatsen moet inleveren, maar dat lijkt me nog wel goed te komen. Mogen we hier ook op de sterke collectieve prestatie wijzen, met vier atleten binnen de top 15 scoorde Rieme in de breedte veruit het best. (42)

Korte cross
Ongetwijfeld de cross waar het snelst gelopen wordt over gans de namiddag. Zaak om onmiddellijk mee te zijn dus, heel veel tijd om op te schuiven is er niet in de korte veldloop. Evert VERDEGEM die al een paar keer liet blijken dat hij aanleg heeft voor het kortere werk, werd onze beste vertegenwoordiger, hij slaagde er niet in om de top 10 binnen te sluipen. Met een 13° plaats was hij er wel niet zo heel ver af. Op plaats 15 vinden we Brecht DE MEULENARE terug, in de laatste meters keerde hij zelfs iets terug op Evert, dus een goede wedstrijd van Brecht. Mathias VAN HERREWEGHE knokte zich naar een 26° plaats, Mathias timmert geduldig aan de weg en maakt nog altijd progressie. Bavo LAUREYNS kwam met een 27° plaats dicht bij Mathias over de streep. Ook bij hem zien we nog steeds vooruitgang, volhouden jongens. Kevin NEYT koos dit keer voor de korte cross, Kevin krijgt de prijs van de volharding, ook al heeft hij iets minder talent, zijn prestaties verdienen niettemin ons respect. Hij werd 33° (33)

Lange cross seniores
Slechts één vertegenwoordiger in de seniores wedstrijd, namelijk Ruud NAUDTS. Ruud is een beetje van alle markten thuis en trekt overal zijn streng. Indoor, cross, stratenlopen, Ruud doet het allemaal en heeft er plezier in, nog veruit het belangrijkste. Het werd een 23° plaats op 28.

Masters heren
Na de overwinning van zijn echtgenote Katrijn, wilde Xavier RONDAS niet achterblijven en het feestje thuis compleet maken. Hij slaagde met overmacht in zijn opdracht, Xavier vond ook een parcours dat hem past als een broekzak en speelde zijn snelheid volledig uit. Kortom een verdiende overwinning. Op de 30° plaats vinden we pas onze tweede master terug, maar wat voor één, Marc MECHELINCK, met die plaats haalde hij heel mooi de titel boven de 60 binnen. Proficiat Marc. Op de 48° plaats liep Freddy VAN LANDEGHEM over de meet, vermoedelijk een plaats die met zijn huidige waarde overeen komt. De volgende blauwgele Viking die we zagen finishen was Luc DELLAERT op een 59° plaats, meteen goed voor een bronzen medaille bij de +55. Luc is nog niet zo lang terug gestart na een ernstige blessure, dus een onverhoopte prestatie. Eric CLAUS ook zo’n onverslijtbare prachtatleet, liep zich naar een 61° plaats, en zonder zijn vriend Luc DELLAERT was dit goed geweest voor brons. Ludo ROEGIERS, een relatieve nieuwkomer, doet het ook verre van slecht, hij heeft de smaak te pakken en dat leidt hem al naar een 64° stek. Edmond HELSKENS croste zich naar een 72° plaats en even verderop vinden we Ronald DESCAMPS terug op een 76° plaats en gelukkig zonder kuitblessure. Onze ultraloper, Luc DE JAEGER BRAET, zagen we als 78 ° eindigen, wellicht vond hij de afstand toch iets te kort.

Vanaf de cadetten haalden we niet minder dan 11 podiumplaatsen binnen, en ook de jeugd liet zich niet onbetuigd. Dus heel vruchtbare kampioenschappen voor AS RIEME, hopelijk trekken we die lijn ook door op de nationale kampioenshappen. Zeker onze masters zijn daartoe in staat.