Veldloop te Zottegem – 26/1- verslag vanaf cadet

Na het PK in Maldegem stond op zondag 26/1 de veldloop in Zottegem op het programma. Bijna 30 atleten vanaf cadet verdedigde onze clubkleuren.

Bij de cadetten meisjes stonden 2 Riem-atletes aan de start. Lisa Van Bossche en Julie Ornelis waren van in het begin van de wedstrijd voorin te vinden wat resulteerde in een knappe 3e en 4e stek.

Bij de cadetten jongens noteerden we een 3e stek van Liam De Smet. Hij mocht trots het podium op. Ook eerstejaars Xander Sesselle liep een verdienstelijke wedstrijd als 7e . Tibo Welvaert beëindigde zijn wedstrijd op plaats 15.

Een volgende podiumplaats kwam er bij de scholieren heren. Daan Bostyn behaalde er zijn eerste podiumplaats van het seizoen en mocht het brons om de hals. Voor Joren De Wispelaere werd het dit keer een 4e stek. Niels Van Landeghem haalde als 14e de eindmeet.

Brecht Neyt was onze enige vertegenwoordiger bij de junioren heren. Hij diende 6km af te leggen op een vrij zwaar parcours en liep als 9e over de eindstreep.

Op de korte veldloop bij de heren was het alweer raak voor AS Rieme. Brecht de Meulaere liet een sterke indruk en veroverde zo de derde podiumplaats. De 9e stek was er voor Bavo Laureyns.

3 Riem-dames namen de start bij de senioren. Voor Jolien Van Hoorebeke werd het alweer een knappe 4e stek, gevolgd door Lien Langeraert als 5e en Katrijn Van Hoecke op een 7e plaats.

Slechts 14 heren aan de start van de lange veldloop – het is ooit anders geweest. Toch tellen we 2 Riem-atleten. Halverwege eindigde Ruud Naudts. Ook Thomas Vermeire toonde alweer veel vechtlust op het zware parcours.

Met 5 masters dames op 13 deelneemsters vielen de geel-blauwe clubkleuren alweer op. Liesbet De Vos zorgde er met haar zilveren medaille voor dat de medaille-oogst voor Riem nog groter werd! Ook Marijke Van Bossche liep sterk, wat resulteerde in een 5e plaats. Lore De Roo, Evy Willems en Stephanie De Rijcke eindigden mooi op een rijtje op plaats 11-12-13.

Eerste master bij de heren werd Eric Claus als 22e, gevolgd door Freddy Van Landeghem die zijn wedstrijd als 24e besloot.

Alweer een medaille bij de dames W50, waar Mieke Suys het zilver wegkaapte en Christine De Roose puik 5e werd.

Bij de heren M50 werd Marc Mechelinck sterk 5e, haalde Luc Dellaert als 13e de eindmeet en werd Edmond Helskens 18e.