KvVl Rotselaar – vanaf cadet

Zondag 9/2 trokken 8 atleten vanaf cadet naar het Kampioenschap Van Vlaanderen in Rotselaar. Zowat alle sportmanifestaties werden afgelast, zo niet het Veldloopkampioenschap, al werd het programma wel ingekort.

De eerste atleet in actie was Rune Baeke. Hij pakte de 38e stek van de 86 deelnemers bij de scholieren heren.

Even later kwam Veerle Van Campenhout-W40 in actie op de korte veldloop. Als oudste van de 34 deelneemsters wist ze nog 4 atletes achter zich te houden, waarmee ze erg tevreden was.

Dan was het uitkijken naar de senioren dames waar we mochten supporteren voor 3 Riem-deelneemsters! In een sterk gezelschap nestelde Katrijn Vande Riviere zich meteen in een mooie positie. Ze liep een heel attente wedstrijd en wist als 13e te finishen, wat haar een 6e plaats opleverde in het kampioenschap. Jolien Van Hoorebeke klonk iets minder tevreden met haar 38e stek maar kan op het Belgisch kampioenschap revanche nemen. Lien Langeraert finishte als 39e, na een knappe wedstrijd en een al even sterk seizoen.

Bij de senioren heren startten 64 atleten, waaronder 1 Riem-deelnemer. Bavo Laureyns finishte mooi als 61e.

148 masters heren gingen van start, samen met de junioren heren. Het was dus even drummen…… Xavier Rondas gaf een sterke indruk en kon zo de derde podiumplaats bemachtigen! Marc Mechelinck finishte als 67e.

Een gedachte over “KvVl Rotselaar – vanaf cadet”

1. Mooi verslag. Het was geen weer om met de hond te gaan wandelen. Maar atleten zijn een ras apart,niets kan hen tegenhouden! Grote bewondering! Marc Mechelinck heeft brons behaald bij de masters + 60 jaar. Was moeilijk te zien tussen het grote deelnemersveld.