BvV Pup en Min Jongens

Daags na een unicum van de meisjes staan de heren paraat, om indien het kan hetzelfde te doen? We ruilen Beveren voor Gentbrugge, de zon en de wind zijn er ook, enthousiasme en geloof in eigen kunnen, kortom alle ingrediënten voor een geslaagde middag.

Wout Lagaeysse, Seppe Van Damme, Jens Baeke zijn de hoogspringers van dienst. Jens was niet tevreden met zijn 1m25, het kan niet altijd beter en hoger zijn hé Jens! Focus op je 2de nummer. Seppe evenaarde zijn PR indoor met een hoogte van 1m30. Wout evenaarde eveneens zijn PR van 1m35. Hij werd daarmee 8ste en zorgde voor de 6 ptn.
Speer begint terzelfdertijd als het hoog en hier waren Benjamin Evrard en Corneel De Backer de mannen die hun werp arm mochten tonen. Benjamin gooide duidelijk bij de betere van het pak maar leeft op grote voet ;-). De wind verpestte zijn laatste worp “op safe” , waardoor Corneel alsnog de punten schonk aan de groep, door steeds verder te gooien tot 15m13 en de 4ptn. Niet getreurd Benjamin, iedereen weet wat je écht kan, ook hier heb je nog 2de nummer om alles te geven.

Intussen was Bjarne Moreau zich aan het opwarmen voor de horden, hij kwam nog meer dan Charlotte  “recht van’t strand”: ‘s morgens met de vlieger geland, ‘s middags presteren. Bjarne rijfde 6ptn binnen met zijn 15.33 op 80mH. Een kwartiertje later start de 300m, een nummer dat meer op Bjarnes lijf geschreven is en hoe… Met maar liefst 5 sec voorsprong won hij reeks 1 van de 3 en als enige onder de 44’ met 43.95, en na afloop van de reeksen liep hij weg met de 13pnt.
Voor Rune Baeke is de 300m een onbekend nummer, anders dan bij de meisjes heeft hij meewind in het slot. Rune klokte af na 50.27. Gaan we in Aalter ( IR ) onder de 50’ Rune?

Op een BvV verloopt het zo vlot dat het voor trainers en supporters soms moeilijk is om het overzicht te bewaren van wie, wat, wanneer etc… De jongens werken echter voorbeeldig mee. Iedereen is op tijd en heeft op tijd de zenuwen en stress onder controle. Zo ook Wout Van Isterbeek. Als enige eerstejaars in de snelste reeks gedumpt worden, wetende dat heel de club naar je kijkt die paar luttele seconden… Wout je deed het FAN – TAN – TISCH met je 3de tijd en een nieuw PR van 10.84 en 10ptn erbij. Met iets minder zenuwen kwam Corneel De Backer aan de start, die een Pr liet optekenen van 12.42 en hiermee nog 11 / 38 anderen achter zich liet.

Seppe Van Damme verruilde tijdens het verhuizen van de mat naar de betonnen cirkel zijn spikes voor loopschoenen, en zijn springbenen voor werparmen. Juist Seppe en Niels Van Landeghem startten hun kogel competitie. Seppe stootte 7m57 ver ( 6ptn ) en Niels deed het voor het eerst met 4m32 verre van slecht.

In het verspringen hadden we 3 ijzers in het vuur: Thimon Van Herrewege (ook al een Spanje – man), Rune en Wout. Bij de laatst genoemden werd hun aanloop nog recent gewijzigd en traden ze er voor het eerst mee op in een wedstrijd. Rune was “super blij” met zijn sprong voor het eerst boven de 4m. Runes voeten stonden bij zijn laatste sprong verder in het zand dan zijn handen na 4m14 ( 10 / 48 ) Thimon moest na 2 degelijke sprongen, waarvan 4m32 het verst ( 5 / 48 ), het toneel verlaten om zich optimaal voor te bereiden op de 1000m waar hem een confrontatie stond te wachten met Sieben Roggeman ( RCG ). Wout sprong in zijn 2de poging 1cm verder dan Thimon en in zijn laatste poging jumpte hij naar de 3de plaatst met 4m58 ( 10 ptn ).

De laatste 2 individuele nummers van de middag zijn traditioneel voor een sprinter en een fond loper in spe, luisterend naar Benjamin Evrard, Wout Lagaeyse, Niels Van Landeghem aan de snelle kant en Thimon Van Herrewege met Jens Baeke voor het langere werk.

Wout is doorgaans een sociale jongen, behalve in reeks 2 op de 150m wilde hij alleen als eerste op de finish foto staan, het is nog niet duidelijk of 21.73 een nieuw PR betekent? Voor Niels is dit ook proeven van een stukje competitie en hij bracht het er met 26.13 goed vanaf. Benjamin Evrard was erop gebrand zijn kunnen te tonen. “Het moet voor de club he,” was zijn geschietbedje. Hij knalde uit de blokken, gaf iedereen het nakijken en duwde op het eind nog eens extra door. Als kleinste van de reeks toonde hij de grootste vechtlust, als enige onder de 20 s met 19.96 was onze 2de overwinning een feit!!

Zowel Thimon als Jens zaten in de 2de reeks, Jens moest zolang mogelijk het pak volgen, want op een BvV wordt de 1000m ook bij de jeugd al eerder tactisch gelopen dan op vol vermogen en dan weet je nooit. Na in Deinze 3’33 gelopen te hebben wilde hij ditmaal sneller gaan, sneller dan 3’30 of geen frietjes… En of Jens het goed deed: een dik pr van +-6sec naar 3’27.41 en hiermee zou hij de 3de tijd gehaald hebben in reeks 1. Thimon van zijn kant kreeg 2 duidelijke opdrachten mee, laat je niet in slaap wiegen en wees attent op de aanval van Sieben. Na een eerste 200m doorkomst in 38’ was het Sieben na 300m het tactische beu en koos voor de aanval, gecounterd door Thimon gingen ze met z’n 2 op pad tot de laatste 250m Sieben nog eens versnelde naar winst en Thimon licht verkrampt binnenkwam na 3’07.13. Opdracht volbracht: 11ptn zijn binnen.

De wedstrijd jury besliste om de min voor de pup te laten beginnen met hun aflossing. Niet in het voordeel van Thimons krampen… Twee teams op de aflossing: Jens, Wout L, Seppe, Rune enerzijds, anderzijds Wout VI, Thimon, Bjarne, Benjamin. Beiden ploegjes in reeks 2, waarin het laatst genoemd kwartet alleen finishte in 43.21 en ploeg 2 in 47.16. Het was wachten op de 3de reeks waarin KAAG zat om te weten of we dat onderdeel zouden winnen of niet… KAAG ging snel en duwde door maar strandde op 43.47 en zo gingen de 13ptn naar ons!

Ook de pupillen jongens waren van de partij. Met Joeri Cockheyt, Killian Moens, Victor De Poorter, Luca De Bosschere,  Casper Bekaert en Warre Moreau kwam er een zeer jonge maar gedreven ploeg aan de start van de pupillencompetitie.

Voor Victor, Luca en Casper was dit hun vuurproef, want zij kwamen voor de allereerste keer in een wedstrijd uit. Héél spannend dus en absoluut moedig om al direct in een Beker van Vlaanderen zichzelf met de besten te meten !

We begonnen met het verspringen. Het was een echt drummen tussen de 44 deelnemers. Victor, Casper en Luca deden dit voor de allereerste keer. Ze kregen voor de aanvang van de wedstrijd nog snel een cursus springen, en uitleg hoe ze op de plank moesten uitkomen. Casper sprong mooi naar een 10de plaats en haalde 8pt.  Luca (2m94) en Victor 2m44 sprongen op hun best en mogen tevreden zijn met hun resultaat.

Ondertussen waren de reeksen van de 60mH van start gegaan. Killian zag het allemaal zitten en liep naar een mooie 4de plaats in zijn reeks. Met een tijd van 13.29 zorgde hij voor de 6 pt.

Joeri en Warre hadden ondertussen hun armen opgewarmd en gingen het gevecht met de kogel aan. Joeri probeerde twee technieken uit (uit stand en met sprong), en moest vaststellen dat zijn worpen uit stand momenteel beter scoren dan uit sprong. Hij kwam mooi in de buurt van zijn record en tekende met 5m80 voor de 17de plaats /31. Hij haalde hiermee 4 pt voor  de club binnen. Ook de jonge Warre liet zijn spierballen zien en stootte de kogel 5m13 ver. Hij behaalde daarmee een 21ste plaats.

De 60 meter sprint was dan weer een nummer om de benen van het lijf te lopen. En dat deden onze jongens,  Victor en Casper. Ze keken met veel nieuwsgierigheid naar de startblokken en het hele gebeuren rond het startersschot. In de opwarming hadden ze al eens hun reactiesnelheden getest. Dus ze waren er klaar voor. Uiteindelijk kwamen er geen startblokken aan te pas en liepen ze allebei naar een mooi resultaat : 9”73 voor Victor en 3de in zijn reeks, en 9”35 voor Casper die daarmee 6de in zijn reeks eindigde en voor de 6pt. zorgde.

In het hoogspringen misten we Daan, die gekwetst was en op het laatste nippertje voor de Beker moest afzeggen. Dus liet Warre zich van zijn grootste kant zien ! Helemaal alleen stond onze kleine viking zijn mannetje en tekende voor 1m. Ook de punten voor het hoogspringen waren hiermee binnen.

De werpers waren voor een tweede keer aan de beurt. Joeri kreeg een hockeybal in de handen gestoken en gooide die mooi naar  respectievelijk 29m22  (10de plaats op 36) – 7pt.

Voor de 1000m waren 3 reeksen voorzien. Killian kon haast niet wachten om te starten, want enthousiast als hij altijd is deinst hij voor niets terug. Luca kreeg snel nog wat instructies om niet te snel van start te gaan en tactisch te lopen. Killian streed bij de eersten in zijn reeks en eindigde op een mooie 4de plaats in een tijd van 3’41”80. Luca slaagde erin om in de laatste meters nog een spurtje tevoorschijn te toveren en eindigde in een tijd van 4’00”73. We haalde  in dit nummer 4pt.

Tot slot was de 4×60 aan de beurt, waarbij we 4pt. binnenhaalden. In totaal hadden we met de pupillen 46punten.

Besluit  : de punten waren misschien wat aan de magere kant, maar ik heb vooral veel vechtlust, veel plezier, veel inzet en enthousiasme gezien en vooral jongens die zich niet lieten doen ! Dit was absoluut mooi om zien en belangrijk om weten is dat dit een zeer jonge onervaren ploeg was, die nog veel groeimarge heeft. Dus dikke proficiat voor de inzet !

In een loodzware poule met grote clubs, stonden de jongens hun mannetje en zetten ze hun voet ertussen…

Eindklassement ( pup + min )

  1. KAAG                                   200
  2. RCG                                      160
  3. AVLO                                    149
  4. RIEM                                    138
  5. STAX                                     136
  6. Eendracht Aalst               135
  7. AC Hamme                        132
  8. VS                                          127
  9. Zottegem atletiek          109
  10. Atl. Land V. Aalst             60

Voor verslag,
Peter en Kyra.

Een gedachte over “BvV Pup en Min Jongens”

  1. Waar de meisjes een mooie uitgebalanceerde ploeg hadden, liep hier de verhouding een beetje scheef tussen pupillen en miniemen. Er zitten zeker goeie elementen bij de jongsten, maar hun puntenoogst was mager.De miniemen mogen hun been zetten naast topploegen als KaaGent, Racing Gent en Lokeren. Deze lichting zal Rieme nog jarenlang plezier en topprestaties geven. Proficiat aan deze atleten en hun trainers en ouders die hen steunen.

Reacties zijn gesloten.