KBC Nacht

De titel ‘Nacht van de Atletiek’ dekte dit jaar de lading niet. Om de ons welbekende redenen vond de op een na grootste wedstrijd van ons land in beperkte vorm én helemaal overdag plaats. Desalniettemin bleek het weer een prima gelegenheid om records te breken. Daar profiteerden enkele van onze atleten dan ook van. 

In de 800m voor cadetten meisjes hadden twee deelneemsters. Julie Ornelis is al enkele weken op recordjacht maar moest dit keer vrede nemen met een tijd van 2.27.14. “De eerste schoolweek zat er nog een beetje in”, luidde de verklaring.  Trainingsvriendin Lise Mussely volgde Julie als haar schaduw en finishte in 2.27.45. Daarmee bleef ze net boven haar PR.

Bij de scholieren jongens ging Rune Baeke van start. Onze tweedejaars liep dit seizoen al bij elke 800m onder de 2min en deed dat nu ook weer. In 1.59.51 zette hij opnieuw een knappe chrono neer. Even vermelden dat Rune zich eerder deze zomer al tot 1.58.05 verbeterde. 

We blijven bij de 800m. Maar dan bij de seniores. Jorg Boeykens focust zich meer en meer op de dubbele baanronde en dat gaat hem goed af. In 1.57.77 mocht hij een nieuw PR noteren. 

Over naar de 1500m waarin Katrijn Vande Riviere haar zinnen had gezet op haar nu al 9-jaar oude PR. Vorige week mislukte een eerste poging maar deze keer was ze vastbesloten om een nieuwe gooi te doen naar haar besttijd. Het bleek een ideale race met een vlak tempo. Katrijn haalde keurig de vooropgestelde doorkomsttijden en na de passage aan de 1000m in 2.59 wist ze dat ze op recordkoers lag. Dankzij een mooie laatste ronde snelde ze naar 4.28.90, een kleine seconde beter dan voorheen en ook goed voor een nieuw CR.