Sterke prestaties van onze Vikingen op memorial Rasschaert

Zaterdag 1 augustus was het terug atletiekfeest in het Oost-Vlaamse Ninove. De opkomst was bijzonder hoog en dat liet zich voelen in het uitlopen van het uurschema. Dat er nog 2 reeksen 5000m moesten afgehaspeld worden na 24u00 was wel iets van het goede teveel!!!

Als eerste Riemse waren onze dames Jolien Van Leugenhaege en Sarina Balcaen te zien op de 800m. Jolien was terecht nerveus dat ze moest starten met 3 atletes in 1 baan. Ze was gebrand op een sterke tijd . Heel attent liep ze in de voorste gelederen en overschreed de meet na 2’20”57. Heimelijk hoopte ze onder de 2’20. Sarina daarentegen ging het minder voor de wind. Reeds een 14-tal dagen heeft ze te kampen met een vervelende hamstringkwetsuur die haar nu ook na 1 ronde met pijnscheuten op een lager pitje bracht. Haar 2’29”31 was in dit opzicht toch moedig om aan te komen.

In de reeksen 800m heren 4 tenoren van onze club. Bert de Muynck en Arne Hutsebaut brachten een mooi spektakel op het ovaal. Bert leidde de 1ste 650 m en werd toen voorbijgesneld door een verbluffende Arne. Ze werden 1 en 2 in hun reeks . Beiden in een nieuw pr. outdoor record en onder de magische 2’ grens. Arne klokte af na 1’58”72 . Bert was meer dan gelukkig dat ook hij onder de 2’ bleef met 1’59”10. Als ik mij niet vergis zijn 6de pr deze zomer.       Ook Arne Aers was back en hoopte ook op een pr. Iets waar hij met glans in slaagde met ruim 3”. Zijn tijd van 2’02”69 was gewoon heel goed.

Marc Mechelinck was naar daar gekomen om het clubrecord van de heren +55 te verpulveren. Hij hoopte onder de 2’20. Groot was zijn vreugde toen hij zijn tijd van 2’19”08 vernam. Voor Marc zijn 10de nieuw clubrecord deze zomer. Als dat geen prestatie is!!!

Dan het iets langere werk op de 1500m. Ook hier stuk voor stuk sterke prestaties van 4 Vikingen. Björn Willems etaleerde nog maar eens zijn goede conditie. Door het duw en trekwerk kwam hij niet echt aan zijn trekken en noemde hij een klotekoers. Doch een tijd van 3’57”15 kan wel tellen. Björn teert op een schitterende zomer na zijn sterke bronzen plak op het BK 3000m steeple. Bart Humblé was ook tevreden met een tijd van 4’06”96. Eindelijk een chrono die kan tonen wat hij in zijn mars heeft. Tiuri Slock was aan zijn eerste 1500m toe in zijn loopbaan. Met de nodige instructies kweet hij zijn taak naar behoren. Na een voorzichtige start schoof hij mooi op van de 12de naar een 4de rang in 4’23”53. Heel goed hoor Tiuri!!

Ondertussen was het middernacht toen Mathias Van Herreweghe de koude mocht trotseren in de 8ste reeks 1500 heren deze avond. Hij liep een dijk van een wedstrijd en verbeterde zijn pr met meer dan 5”. Met een tijd van 4’48”41 was niet alleen Mathias tevreden, ook zijn goed ingeduffelde mama was terecht fier.

Dan was het klappertanden in het vroege zondaguur voor nog 2 reeksen 5000m waar in de laatste reeks Carine Van Hulle en Luc Haes mochten aantreden.
Carine die er blijkbaar zin in had vloog de eerste ronde voorbij, 12” onder het vooropgestelde schema. Gelukkig vond ze vanaf de 2de ronde het juiste tempo en liep zo toch nog haar 2de beste chrono . Het was kantje boord 2 ronden voor het einde om onder de 20’ te kunnen aankomen. Doch na een laatste sterke ronde overschreed ze de meet na 19’55”52. Luc Haes was van oordeel van Carine te volgen. Maar dit was duidelijk te hoog gegrepen. Luc maalde de rondje iets langzamer en was al tevreden met een tijd van 21’26”51.

Proficiat aan onze moedige blauw-gelen die deze topmeeting mee kleurden!!!

Marnix Bruggeman