BK Veldlopen Masters bis

Nog een bijdrage van de lokale verslaggevers Chris en Nadia:

Met een kleine maar enthousiaste groep trokken we naar Gesves om deel te nemen aan het BK veldlopen.

Het was een koude dag met vriestemperaturen en door de wind die stevig over de vlakten waaide voelde het nog kouder.
Het grootste deel van het parcours bestond uit weilanden waar paarden hadden gelopen ; de bevroren grond was dus erg hobbelig en opletten geblazen om de voeten niet om te slaan.

De eerste Riemenaren die aantraden waren Marc Mechelinck en Luc Dellaert bij de M55.
Dirk Lannoo trok van meet af aan de kop;onze Marc liet zich evenwel niet uit zijn lood slaan en bleef zoals gewoonlijk zijn tempo lopen. Halverwege had Marc den Dirk te pakken en nam de leiding over. Zijn doorzettingsvermogen leverde hem dan ook de welverdiende gouden medaille op.
Luc maakte er een thriller van  – zeker voor Christine die aan de zijlijn de wedstrijd volgde. In de laatste ronde, bij het aflopen van de glibberige helling,  kwam hij ten val; hierdoor diende hij in de achtervolging te gaan wou hij het podium nog halen. En het is hem nog gelukt ook! Een knappe 3de plaats!. We kunnen stellen dat Luc op het juiste moment van het seizoen zijn topvorm haalde.

Vervolgens was het aan de dames W45 en W50 die samen aantraden.
Nadia was gebeten om hier haar beste beentje voor te zetten wegens het niet kunnen deelnemen aan het PK. Zij moest twee sterke dames die reeds in het verleden sterke tijden hadden gelopen voor zich uit laten gaan. Dan was het vooral het doel om de wedstrijd goed in te delen om die 3de positie te behouden wat haar ook zonder veel problemen is gelukt.
Dus ook voor Nadia een mooie afsluiter van het veldloopseizoen: een 3de plaats dus op het BK veldlopen.
Christine startte haar wedstrijd met een verkoudheid maar dat hield haar duidelijk niet tegen om de koude en het verradelijk parcours te trotseren. Ze liep in een sterk bezette poule van de W50. Zoals gewoonlijk startte Christine rustig om dan op het einde nog een aantal vrouwen voorbij te snellen.
Ze kwam tevreden en voldaan als 12de over de finish.

Bij de M50 kwam voor ASRieme Edmond Helskens aan de start. Met de glimlach legde hij zijn parcours af – hoe kon het ook anders met zo’n hevige supporter als Nicole aan zijn zijde.
Edmond kwam als 21ste over de eindmeet.

De laatste Viking die moest aantreden was Paul Engels. Paul liep zeer soepel en met gezwinde tred naar de 13de plaats.
Hij keek tevreden terug op zijn wedstrijd en om de dag af te sluiten ging hij nog wat bergoplopen! Zo liet hij duidelijk merken dat zijn conditie tiptop in orde is!

Groetjes Chris en Nadia

Een gedachte over “BK Veldlopen Masters bis”

  1. Een dikke proficiat aan de medaillewinnaars. Speciale vermelding natuurlijk voor “good old Marc’ die nu zijn carrière in schoonheid kan afsluiten. Of doet hij er nog een jaartje bij?

Reacties zijn gesloten.