AS Rieme masters succesvol  op PK 10000m  op 22-08-2018

Dit is het minste wat we kunnen zeggen wat medailleoogst betreft op het PK 10000m dat te Oudenaarde werd betwist. 7 van de 8 gewonnen Riemse medailles werden bij de masters behaald.

Naast het PK 10000m werden er ook nog enkele noemenswaardige prestaties geleverd door onze Vikingen. Bij de 200m scholieren jongens spurtte Thomas Van Herreweghe zich naar de overwinning in 23”99.  Stiekem hoopte hij op een tijd van 23”90, dit is de limiet voor deelname BK. Helaas net niet dus. Hoe dan ook een sterke prestatie hoor Thomas! Op de 1500m scholieren heren hadden we Niels Van Bossche die voor het eerst onder de 5’ dook. Heel goed ingedeeld en luid aangemoedigd door papa Lieven liep Niels een sterke wedstrijd en haalde 4’56”01. Coach Xavier zal daar zeker blij mee geweest zijn. Bij de senioren dames was het Sarina Balcaen haar beurt. Ze wou onder de 5’ lopen. Op veel steun van de tegenstanders moest ze jammer genoeg niet rekenen. Dus liep ze ongeveer 1 km zelf op kop en slaagde zo in haar opzet, 4’59’06. Bij de werpnummers waren 2 van onze masters actief. Ricky De Zutter nam aan niet minder dan 3 wedstrijden deel die hij ook alle 3 won. Bij het kogelstoten kwam de kogel 10m47 ver. In het speerwerpen haalde hij 43m20 en ten slotte in het discuswerpen landde de schijf na 34m04. Als ik me niet vergis is dit op kogel en discus een CR bij de masters M35. Patrick Baeke deed niet veel onder en wierp de kogel 9m37. Ook het discuswerpen nam hij voor zijn rekening en haalde 27m08. Toch wil ik hier vermelden dat de M45’s nog steeds met de gewichten van de M35 ’s moeten werpen en dit mag men echt niet onderschatten.

Dan de hoofdbrok van de avond, het PK 10000m. Eerst mochten onze dames aantreden. Jolien Van Hoorebeke was bij de senioren dames goed gestart maar kon het tempo van de koplopers niet volgen. Ze had niet haar beste dagje, maar omdat opgeven niet in Jolien haar woordenboek staat streed ze moedig verder en werd 2de senior in 41’31”67.

Petra Bruggeman was iets rustiger gestart maar kon haar tempo knap volhouden. Met een tijd van 39’20 ging ze heel tevreden zijn. Ze kwam heel dicht in de buurt met 39’23”67 en een ruime verbetering van haar CR er bovenop. Enkel Kathleen Steenhout van VS kon haar als master voorblijven. Maar in de categorie W35 werd Petra mooi provinciaal kampioen.

Joke De Vreese liep een verdienstelijke en goed ingedeelde wedstrijd en werd bij de W35 knap 3de in 43’40”58. Trainer Koen had ergens rond de 43’45 verwacht. Dus opdracht volbracht. Met haar bronzen plak en een mooi PR  was Joke duidelijk tevreden.

Bij de W40 werd Yelva Leune ook provinciaal kampioen in 44’54”25, al had Yelva niet haar dagje door een zeurende pijn in haar voet. In normale omstandigheden kan het volgens haar een minuut vlugger.

Christine De Roose kon rekenen op heel wat familiale belangstelling, ze hadden voor de gelegenheid zelfs een spandoek mee. Door al dit supportersgeweld overtrof ze ruimschoots haar verwachtingen. Dat de klok na 45’08”98 stilstond was toch wel heel sterk. Ook hier werd Christine provinciaal kampioen bij de W55. Tevens een PR en waarschijnlijk een CR. Op de site zal men een lijst moeten bijmaken met een nieuwe categorie masters dames W55!

Dan was het de beurt aan 2 reeksen masters heren. Gino Van Geyte had er geen geheim van gemaakt dat hij een poging wou doen, niet alleen op het BR maar misschien ook op het wereldrecord M50. Voor het BR moest hij 30’56 overbruggen terwijl hij voor het WR op naam van een Amerikaan 30’48” moest lopen. Hiervoor kreeg Gino heel wat publieke belangstelling. Eens de start gegeven was het toezien op de tussentijden. Deze waren voor de haas van dienst net iets te vlug en ze verloren iedere ronde tussen 1 à 1,5”. Na goed 6000m hield Gino het voor bekeken. Als ik het goed begrepen heb volgt er volgend jaar nog wel eens een poging. We gaan alvast duimen!!!

In de 2de reeks zagen we nog 3 Riemenaren aan het werk. Luc Dellaert liep een heel sterke wedstrijd en werd net als vriendin Christine luid aangemoedigd. Hij ging tevreden zijn mocht hij onder de 39’ kunnen lopen. Deze keer was het er wel heel ver onder met 38’01”83. Hiermee werd Luc provinciaal kampioen bij de M55. Op respectabele afstand zag men Eric Claus. Met grote wilskracht maalde Eric zijn rondjes gelijkmatig af in ongeveer 1’38. Zijn eindtijd bedroeg 41’51”50. Hiermee werd hij 2de bij de M55.  Hij mocht samen met Luc (goud) de medaille in ontvangst nemen op het podium. En wat gezegd van ons ouderdomsdeken Ronald Descamps. Na heel wat blessureleed waagde hij zich nog eens aan een 10000m. En ook Ronald mocht het podium op met een 3de plaats bij de M60  in 48’08”53.

Met niet minder dan 8 medailles kunnen we als club niet anders dan zeer tevreden zijn. Proficiat aan alle deelnemers en medaillewinnaars.

BRUGGEMAN MARNIX