Sterke prestaties op KvVl te Heusden-Zolder

Op donderdag 30-05-2019, op O.L.H.Hemelvaart konden we genieten van 3 sterke prestaties van onze Riemse dames.  Dat we met een zilveren, een bronzen medaille en een 4de plaats huiswaarts mochten keren stemde ons meer dan tevreden.

Als eerste zagen we Jolien Van Hoorebeke op de 3000m steeple. En het mag gezegd worden dat ze kan terugblikken op een mooie comeback. Vooral technisch aan de steeplebak scoorde ze heel hoog.  Na een verschroeiende start van Femke Speelman-Rooms nestelde Jolien zich in een achtervolgend groepje van 3, waarbij de achterstand halfweg toch al +/-12à15” bedroeg. Met regelmatige ronde tijden van 1’30 begon Jolien na 2000m ineens wat van haar achterstand af te knabbelen. Bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg het verschil nog goed  6”, na een stevige laatste ronde van Jolien, die ook haar vlugste ronde was (zo heb ik het graag) strandde ze op amper goed 3” van goud . Met een 2de plaats, een zilveren plak en een tijd van 11’10”97 was ze meer dan tevreden. Proficiat Jolien.

Dan was het de beurt aan Jacintha Cornelis op de 800m. Jacintha heeft duidelijk haar draai gevonden op de 800m . Van bij de start ging ze resoluut aan de leiding . Ik hield toch eventjes mijn hart vast toen mijn chrono +/-62” aanwees na 400m. Natuurlijk had Jacintha nog 2 kleppers als Belgisch kampioene Lotte Hellinckx van LEBB en Jana Kluskens van LAT in haar spoor. Zij konden max. van het schitterend werk van Jacintha profiteren in de plaatselijke tegenwind. Uiteindelijk konden de 2 toppers  niet zonder moeite in de laatste rechte lijn onze Jacintha naar plaats 3  verwijzen.  Haar eindtijd 2’14”60 was een bevestiging van haar kunnen en met een bronzen plak kon er na de aankomst een zeer mooie glimlach af. Proficiat aan Jacintha en haar trainer Kim Van Kerckhove.

Dan was het wachten tot het voorlaatste nummer van de dag, de 400mH dames. Hier tekende Lara Hemelsoet voor. Lara die na een goede indoorcampagne zich verder in positieve zin profileert op outdoor stond met de 6de tijd ingeschreven. Maar door het wegvallen van de 2 beste tijden begonnen we stiekem te dromen van het podium. Lara liep een heel attente wedstrijd en met relatief weinig verval in de 2de helft liep ze haar 2de beste tijd ooit. Enkel op het BK vorig jaar liep ze 13 honderdsten vlugger. Met 62”48 en een 4de plaats kon ze niet anders dan tevreden zijn.

MARNIX BRUGGEMAN