BK indoor AC – 16/02

Februari is bij uitstek de maand waar de meeste kampioenschappen betwist worden.

Nu zondag 16-02-2020 was het de beurt aan alle categorieën waar iedereen mag aan deelnemen als… je maar aan de voorwaarden en minima’s voldoet.

Voor AS Rieme kwamen 2 atletes aan de start. En het moet gezegd dat we het sterke geslacht regelmatig tot vaak bij onze dames moeten zoeken. Het was dit maal niet anders.

Als eerst was het de beurt aan Lara Hemelsoet. Het was vooral koffiedik kijken of Lara wel voldoende hersteld was van haar kwetsuren die ze ruim een maand geleden opliep bij een auto ongeluk. Maar de laatste generale training liet ons vermoeden dat ze er klaar voor was. Vooraf wilde ze gewoon voor een tijd gaan. Ze werd in de eerste  reeks opgesteld . Maar dit deerde haar niet, ze koos na het startschot resoluut voor de leiding. In een zeer regelmatig tempo liep ze ruim 500m aan de leiding en toen het voor de knikkers ging konden haar 2 atletes remonteren. Het werd dus in haar reeks de 3de tijd met een indoor persoonlijk beste van 2’18”01. In de tweede reeks en normaal de snelste reeks gingen haar 6 dames vooraf. Dus met een 9de plaats op een BK kan dit tellen. Proficiat Lara.

Een uurtje later was het de beurt aan Sarina Balcaen om onze kleuren te verdedigen op de 1500m. Op het Vlaams kampioenschap kon ze al net onder de 5’00 lopen na een vermoeiende werkdag. Nu was ze iets frisser aan de start. Na haar trainingstijden was ik van mening dat ze onder de 4’56 moest kunnen. Na een goede start nestelde Sarina zich goed midden in het pak . Na 3 ronden zat ze al goed voor een eindtijd van 4’55. En ze beet zich goed vast bij haar dichtste concurrenten en kon met een laatste vlugge ronde nog iets van haar tijd afknijpen . Het werd uiteindelijk oververdiend een 8ste plaats in 4’53”98. En of ze tevreden was!!! Dit was amper maar een dikke  1” van haar PR verwijdert.
Ook voor u proficiat Sarina.

 

MARNIX BRUGGEMAN