BK veldlopen masters – 22/02

9 Riem-masters trokken op 22/02 naar Brussel. In het Park van Laken ging voor de eerste keer hun BK veldlopen door. De geplande tweedaagse werd echter gedwarsboomd door alweer een storm. De andere categorieën gaan volgende week aan de slag.

Veerle Van Campenhout kwam als eerste Riem-atleten in actie.. Zij nam deel aan de demonstratiewedstrijd masters korte cross (geen BK) die voor de eerste keer georganiseerd werd. De deelname was niet erg groot te noemen. Dat liet Veerle niet aan het hart komen. Gans de wedstrijd liep ze in 3e positie. Trots mocht ze het podium op.

Ik ga voor een podiumplaats‘, klonk het bij Marc Mechelinck,/M60 nog voor de wedstrijd. ‘Ik heb goed getraind maar de laatste week ook gerust’. We zagen Marc een sterke wedstrijd lopen. Gans de tijd liep hij mee voorin. Toen Lucien Heyde in de laatste ronde een stevige versnelling plaatste, kon Marc net niet volgen. Een puike 2e plaats werd zijn deel. ‘Ik ben tevreden over deze plaats‘, vertelde hij nadien.

Ook Luc Dellaert liep een verdienstelijke wedstrijd. In de categorie M 55 wist hij de 7e stek te veroveren. ‘Ik liep vandaag een sterke wedstrijd, beloond met een 7e plaats‘, was zijn commentaar.

De conditie is aanwezig‘, aldus Edmond Helskens/M50 vooraf. ‘Ik rustte, trainde en at de voorbije week. Met een plaats rond de top 20 kan ik zeker tevreden zijn‘. Edmond overwon, regen, koude en wind en hield woord. Hij besloot als 21e zijn wedstrijd.

Deze 6e plaats is een mooie prestatie’, vertelde Mieke Suys/W50. ‘Maar graag had ik een ronde meer gelopen. Ik kan zo nog dichter eindigen‘. Mieke liep sterk ken werd zo 6e bij de dames W50.

In de zelfde wedstrijd als Mieke ging Christine De Roose aan de slag. Zij wist de 5e stek bij de dames W55 te veroveren. ‘Content‘, zo vertelde ze. ‘Temeer omdat ik zo mijn leidersplaats van de crosscup kon veilig stellen en dus met een ‘crosscuptrui‘ naar huis mag.

In de dameswedstrijd W35 en W40 mochten we supporteren voor 3 Riem-atletes. Eerste clubgenote werd hier Annelies Van Hoecke. Gans de wedstrijd was ze rond de 10e stek terug te vinden. Als 11e bij de dames W35 mag ze terugblikken op een geslaagde wedstrijd na een succesrijk seizoen.

Liesbeth De Vos, die aan het begin van het seizoen samen met Annelies en Petra op de relays een podiumplaats pakte, zagen we wedstrijd na wedstrijd sterk scoren. Ook op dit BK streed ze voor een mooie plaats. Ze zag haar inspanningen beloond met een 14e stek bij de dames W35.

Voor de wedstrijd voelde ik mij niet echt super‘, aldus Marijke Van Bossche/W40. ‘Ook de 1e ronde liep niet supervlot, maar daarna vond ik mijn ritme terug en liep ik sterk. Plaats 11 is een mooie prestatie.’

Onze laatse atleet in actie was Xavier Rondas bij de heren M35. Op het Vlaams kampioenschap werd hij sterk 3e. Na een heel sterke wedstrijd l iep hij al als 4e over de eindmeet. ‘De zelfde volgorde als op het Vlaams‘, vertelde Xavier. ‘De Waalse atleet die toen won, kwam niet in aanmerking voor het VK maar won vandaag opnieuw.

De trainer die alles vanop de eerste rij meemaakte, was Marnix. Samen met onze supporters doorstond hij regen, wind en koude.

4 gedachten over “BK veldlopen masters – 22/02”

1. PROFICIAT voor alle deelnemers en een extra bravo voor Marc met de zilveren medaille en Christine met de eindoverwinning in de crosscup. Top ook van Veerle

2. Proficiat aan al de Riemse masters! Bedankt ook voor het mooie verslag Veerle! (en voor al je andere verslagjes week na week!)

3. Proficiat aan alle aanhouders, want die winnen altijd!
    Had er graag bij geweest, maar griep gooide roet in het eten….

4. Over aanhouders gesproken… Om na een lang cross seizoen van veel regen en wind nog energie over te houden tot op het einde, daar moet je heel sterk voor zijn, en mag je zeker niet ziek worden. Hierbij een vlugge genezing gewenst Eric, je was aan een goed seizoen bezig! Proficiat aan alle deelnemers, waar ik ook al niet meer bij ben wegens volledig uit vorm.