Corona update: Verboden toegang atletiekpiste

Momenteel mag er zoals jullie weten niet op de piste getraind worden.
“De Gemeentelijke infrastructuur wordt niet verhuurd tot en met 08 juni.”
Mogen we dan ook met aandrang vragen om NIET over de omheining te klimmen om dit toch te kunnen doen! We hebben al vastgesteld dat dit jammer genoeg toch gebeurt.
De politie voert af en toe controles uit en er staan dus boetes op.
Doe dit dus niet. Een verwittigd man …

5 gedachten over “Corona update: Verboden toegang atletiekpiste”

 1. Ik zie toch geen probleem bij individuele trainingen
  Hoe kunnen ambitieuze sporters anders in vorm blijven of opbouwen,want er komt ook nog een tijd na Covid19

 2. Heel zielig van de gemeente…… zet het hek open en laat atleten en liefhebbers hun ding doen. Ze kunnen een voorbeeld nemen aan Maldegem…… de piste wordt veelvuldig maar met respect voor social distance veelvuldig gebruikt sedert het begin van de maatregelen. Maximum van 2 mensen samen gezien…. Veel sportplezier daarentegen!

  1. ARN,
   Men geeft gans de piste, kantine, douches en omgeving volledig gekuist en grondig ontsmet ( dit was wel eens nodig) tijdens de dagen. De mensen van de sportdienst hebben er zeer veel werk ingestoken. Vind de opmerking dan ook jammer. Patric Peirens

   1. Dag Patric,

    Tof om lezen dat de tijd intussen benut is om alles eens grondig te reinigen. Heel goed gezien en alle respect voor het werk van die mensen. Ik was vergeten dat het hek eigenlijk nooit openstaat buiten de trainingen waarop de piste gehuurd wordt. Dit is inderdaad een groot verschil met Maldegem. De piste is steeds toegankelijk voor inwoners van Maldegem, waardoor het dus niet enkel de elitegroep van Gilson is @Olivier die er kan gebruik van maken. Er is wel heel geregeld politiecontrole geweest om te zien of er niemand met de wagen kwam.
    Ik mocht dus de twee niet echt vergelijken.

 3. 1* De omheining is door vandalismestreken op enige plaatsen niet meer wat ze was waardoor mensen die ‘klimmen’ daar eigenlijk al geen moeite voor hoeven te doen om alsnog de piste te betreden – dan is het nog niet bepaald dat de personen die zich daarbij op de piste van de gemeente begeven, wel degelijk ook aangeslotenen zouden zijn van as rieme. Een tijdig herstel kan zo een betredingen ook vermijden lijkt mij.

  2* zelf heb ik nog niet vastgesteld dat er mannelijke asrieme atleten over de omheining klouteren om zich op de piste te begeven;
  * Nu is het wel zo dat mijn eigen laatste visite op de hoge wal al dateert van ergens begin oktober 2019…

  at Arn: ter info: In het midden gelaten hoe de gemeente Maldegem toegang op hun piste wel of niet toelaat, mits toepassing van welgestipuleerde richtlijnen:
  Bepaalde statuten (topatleten) mogen gebruik maken van sportinfrastructuur in deze coronatijden en zo zitten er wel enkele in de sprint/hordetrainingsgroep van de heer Gilson (ACME).

  Als voormalig asrieme verspring/hinkstapcoach bemerk ik wel dat het voor de technische disciplines niet evident blijkt voor sommigen om alternatief te trainen maar adviseer die atleten om gravel/sintel ondergronden op te zoeken om alsnog uw versnellingen e.d. op te lopen, daar kan ook met spikes op getraind worden, startsimulaties, aanloopsimulaties …
  Van belang om steeds uw versnellingen te blijven implementeren in uw wekelijkse trainingen (ook afstandslopers)

  Algemeen ook voor komende weken/maanden lijkt het mij aangewezen om te blijven denken binnen de ‘koker’: m.a.w. beperk uw contacten.

  Aan de verwittigd asrieme-vrouwen ook een goede middag btw
  grtz Oli

Reacties zijn gesloten.