Nadia en Stijn op podium in Maldegem, Björn derde in Hamme

Met 68 atleten van Rieme trokken we vandaag naar de veldloop van buurclub ACME in Maldegem. Er blies een frisse wind maar daar malen echte crossers niet om. Zoals we van Maldegem gewoon zijn kregen de atleten alvast een droge en snelle omloop voorgeschoteld. En dat ondanks de vele liters regen van de afgelopen dagen. 

Cadetten meisjes

31 atletes liepen over de meet. Emilie Verselder startte goed mee en vertoefde in de voorste regionen. Als 12e kwam ze over de streep. Goed zo! Fiebe Aers werkte haar wedstrijd met veel ijver af en werd 20e.  Dat geldt ook voor Hanne Carnoy. Zij behaalde een 25e plaats. Jeugdtrainster Lies Cauwels gaf het goede voorbeeld en werd 29e.

Cadetten jongens

Ibe De Bundel liep een mooie wedstrijd! Een 14e plaats is heel goed. Dat geldt ook voor Karl Seynaeve. Verlost van pijn aan de lies liep hij naar een 19e plek. (35)

Scholieren jongens

Het eerste podium voor Rieme was voor Stijn Goegebeur. Hij liep al ‘spelend’ mee in een achtervolgend groepje mee en ontbond in de laatste ronde zijn duivels. Misschien net iets te laat. De nummer twee overschreed net op tijd de eindstreep. Maar toch alweer een prachtige derde plaats voor Stijn.  Het wordt bijna een gewoonte. Robbe Camphens mag ook trots zijn. Een 7e plek is knap hoor! Mathias Van Herreweghe, strijdvaardig als altijd, zagen we als 18e finishen. (25)

Juniores dames

Jana Camphens stond er weer alleen voor. Moedig! Ze werd 9e. (9)

Masters dames

Wat we schreven over Stijn, gaat ook op voor Nadia De Rycke. Ze is niet meer van het podium weg te slaan. Dit keer werd ze derde. Proficiat Nadia! Carine Van Hulle werd 8e dacht ze maar op papier bleek ze 7e. Dat noemt men zichzelf onderschatten. Sterk gelopen Carine! Leen Verniers liep eveneens een van haar beste crossen. Ze kwam als 10e aan. Elke week een beetje beter dus. Hilde Van Hecke vonden we als 18e in de uitslag terug. Net voor Christine De Roose. Goed zo dames! (27)

Seniores vrouwen

Linda Hermans loopt ook elke week beter en ziet het gat met de tegenstandsters telkens een beetje kleiner worden. Ze bouwde haar wedstrijd goed op en kwam als 8e over de finishlijn. (16)

Juniores mannen

Arne Aers was onze enige vertegenwoordiger. Als 8e kwam hij kracht opdoen voor de indoorpiste. (10)

Masters mannen

Traditioneel hier de grootste Riemse vertegenwoordiging. Paul Engels beet de spits af. In zijn kenmerkende maar oh zo mooie soepele stijl werd hij 11e. David Begijn hervatte na een lange gedwongen rustpauze met een 14e plaats. Kristof Verstraete had totaal geen stress vertelde hij voor de start. Ondanks een ingetapete enkel behaalde hij toch nog een 22e plaats. Lieven Van Bossche heeft ook de smaak van het veld te pakken. Hij werd 25e. Nieuweling Freddy Van Landeghem bezette de 35e plaats en Edmond Helskens mocht als 56e om zijn prijs. Patrick Moreau, daags voordien nog actief in de Gentse indoorhal, liep als 62e binnen. Luc Haes is er bijna elke week bij. Dit keer kon hij als 66e finishen. Ronald Descamps ten slotte zagen we op rang 69 eindigen.  Ook hij hield nog een mooi aantal deelnemers achter zich. Proficiat masters! (79)

Seniores mannen

Xavier Rondas leidde het groepje voor de tweede en derde plaats maar trainingsgebrek door een weerbarstige enkel/achillespees speelden hem parten. In de voorlaatste ronde moest hij passen voor een tempoversnelling. Hij hield echter stand op de 4e plaats. Bart Humblé sukkelt met zijn heup en rug en kon zijn goede start niet vasthouden. Thomas Wytinck startte voorzichtiger en schoof stelselmatig naar voren op. Hij wist zelfs Bart nog terug te halen. Plaatsen 12 en 13 waren hun deel. Ruud Naudts zag het zitten om na een nachtje stappen een lange cross te lopen. Met zijn mooie Rieme-muts vatte hij de wedstrijd aan. 18e is in dit opzicht zeker niet slecht! Brecht De Wever zien we normaal in de korte cross. In de lange werd hij 19e. Kevin Neyt was de allerlaatste die binnenliep in Maldegem en verdient alle lof voor zijn doorzettingsvermogen. (23)