KVV AC: goud en zilver voor Gieljan en Steven

Zeven atleten namen deel aan het KVV AC. Twee van hen wisten een medaille te winnen. Beiden in de 1500m. Gieljan Baete won goud, Steven De Wulf zilver.

SAM_3413

We kunnen er niet omheen. De bezetting was in de langeafstandsnummers dit jaar bijzonder zwak. Gieljan en Steven staken er met kop en schouders bovenuit en de concurrentie volgde op verre afstand. Op voorhand wisten ze dus al dat het tussen hen beiden zou gaan voor zilver en goud. Steven als 1500m-loper nam zijn verantwoordelijkheid en nam de leiding. Gieljan volgde in zijn spoor, en zo hadden ze het ook afgesproken. Steven wou onder de 4min en maalde regelmatige rondjes. De laatste twee toeren kreeg hij het echter zwaar. Gieljan greep zijn kans en versnelde. Steven had geen antwoord terwijl Gieljan nog stevig doortrok. Gieljan won in 3.58.11 en Steven liep als tweede binnen in 4.04.04. Dikke proficiat jongens!

In de 800m zat Sarina Balcaen voor het eerst in de snelste reeks. Ze had echter een slechte dag en moest er vrij snel af. Ze eindigde als laatste in 2.26.22. Niets aan te doen Sarina, volgende keer betere benen. Arne Aers was al heel gelukkig dat hij erbij was. Hij startte in de B-reeks en legde zijn 800m af in 2.05.29.  Alweer een PR voor Arne! Proficiat.

Carine Van Hulle proefde een keer van indoor en heeft sindsdien de smaak te pakken. Ze liep de 1500m en rondde die af in 5.30.27. Ze eindigde daarmee als laatste. Slechte benen waren ook hier de oorzaak. Maar dat liet ze niet aan haar hart komen. Ook hier gold volgende keer beter.

Steven Dobbelaere liep de 3000m. Hij had lang zicht op het podium maar toen het tempo omhoog ging moest hij passen. Hij finishte niettemin in een degelijke 9.07.70. Dat was ook goed voor een 6e plaats.

Ten slotte hadden we ook nog een kamper in actie. Anton De Baets nam deel aan het hink-stap-springen. Hij werd 6e in 12m63.

 

 

5 gedachten over “KVV AC: goud en zilver voor Gieljan en Steven”

  1. Steven, het viel nog mee, vechtlust heb je maar vooral het neen-geknik lijkt voor toeschouwers een beetje een eerder negatieve loopstijl waar je wel wat energie aan verliest (‘een beetje een contra-paula radcliff loopstijl’) ;-), next time!

   Anton was grieperig de hele week, dus zijn (nog niet helemaal hersteld zijnde) deelname was op zich al een mirakel … (jammer van de trainingsachterstand denk ik dan :p)

 1. De afwezigen hebben altijd ongelijk. Diegenen die kampioen worden hebben het dan ook verdiend. Het blijft natuurlijk een vaststelling dat er weinig respons is voor zo een KVV. Maar het zelfde stellen we vast in het veldlopen, Schellebelle spande daarin de kroon met slechts 4 seniores. Waar zitten al die afstandslopers ?? Of is dat een uitstervend ras??

 2. Antoine, In de crossen is er prijzengeld voorzien / en voor elke deelnemer die finisht ook een natura prijs,
  Indoor valt er bitter weinig te rapen… (een medaille op kampioenschappen): afstandlopers indoor zijn bijgevolg inderdaad eerder een uitstervend ras.
  Dat er in Schellebelle weinig volk was, ja dat is midden in de examens voor de hogeschool/universiteitsstudenten + er was die dag ook de cross in Bornem (altijd wel volk daar)…

 3. Daarin heb je gelijk hoor. Maar op een BK veldlopen vallen er ook geen prijzen te rapen hoor. Daar is het 10km door de al of niet aanwezige modder lopen voor een medaille, of om, indien je gedubbeld wordt, roemloos uit koers te worden genomen. Ik geloof niet dat er veel voor de prijzen gelopen wordt. Getuige het succes van de stratenlopen waar ze tot 20€ durven vragen aan inschrijvingsgeld en toch komen er duizenden op af. We zien dus een verschuiving van wedstrijdatletiek naar recreatieve atletiek, wat joggings toch meer zijn. Als je nu 30 seniores aan de start krijgt in een veldloop is dat een succes, vroeger noteerden we tot 200 starters. Maar ooit krijgen we terug een omgekeerde beweging, zo is het met alles. Grts

Reacties zijn gesloten.