Alweer puike prestaties bij de jeugd in Lebbeke

Zon en wolken wisselden elkaar af boven de natte leemgrond afgelopen zondag in Lebbeke. Vergezeld van een frisse wind kwam menig Riems atleet opdagen om een laatste keer voor het BK uit te testen hoe de benen zijn.

Bij de oudste benjamin dames (17) hield Kato Bostyn het na de opwarming voor bekeken, waardoor Kiara Moens (12)de Riemse kleuren alleen moest verdedigen. En dat deed ze uitstekend!

Tussen de jongste benjamin heren (20) vonden we de ietwat verkouden Mathis Devlamynck (1) aan de startlijn: enkel afgezakt naar Lebbeke omdat zuslief zo graag de spikes wou aantrekken… Na een iets mindere start echter schoot hij als een speer uit een boog zowaar iedereen voorbij en won de hoofdprijs!
Afbeelding10
Onder de oudste benjamin heren (24) bevonden zich Tibo Welvaert (5) en Xander Sesselle (8) die zichzelf na een intensieve opwarming naar een voortreffelijke plaats spurtten.

Het peloton van de jongste pupillen dames (25) werd geel gekleurd door vier knappe atletes: Lise Mussley (5) eindigde alweer in de top vijf. Lina Baeke (12) liep ook een mooie wedstrijd en eindigde halfweg. Kort daarop zagen we Kayleigh Baeten (16) over de streep komen gevolgd door Dina De Saedeleer (18). Knap gelopen meisjes!

Vervolgens kwamen de tweedejaars pupillen dames (26) aan de beurt. Hier kon Laure Devlamynck (10) nog een plaats in de top 10 bemachtigen en Sien De Beule (17) volgde kort daarna.

Na de meisjes waren de oudste pupillen heren (23) aan de beurt. Daan Bostyn (3) was goed gestart en hield de concurrentie vanaf het begin in de gaten. De eerste twee waren al snel gaan lopen maar de strijd om de derde plaats bleef tot op het einde spannend, en jawel de tweede podiumplaats voor AS Rieme was een feit! Quinten West (11) en goedlachse Kilian Moens (12) bleven in elkaars buurt en eindigden mooi in de helft van het peleton.
Afbeelding11
Bij de miniemen (15) kwamen drie vikingen in actie in de categorie van de oudste heren. Thimon Van Herrewege (8) werd na een 15-tal seconden gevolgd door Jens Baeke (9) en even later kwam ook Xander West (12) over de streep.

Dat hebben jullie allemaal toch weer fantastisch goed gedaan! Nu is het uitrusten geblazen en misschien ’n goed bord spinazie naar binnen spelen, zodat jullie op het BK in Wachtebeke nog een laatste keer kunnen vlammen dit seizoen!

Cindy Goeminne.