Categoriearchief: Jeugd

jeugdwedstrijden 16 en 18/8

Tweedejaars pupil Andreas Palm trok op 16/8 naar Gentbrugge. Hij liep er de 60m in 9.71s en gooide zijn hockeybal naar 38.39m, meer dan 1.50m verder dan zijn vorig persoonlijk record en meteen goed voor de tweede plaats. Leeftijdsgenoot Samuel Alika trok 2 dagen later naar Sint-Niklaas. Hij liep er de 60m in 9.24s, sprong 1.20m hoog en gooide zijn hockeybal naar 32.20m.

SPORTKAMP 17-21/8

Van 17/8 tot 21/8 ging ons sportkamp door. Met 67 deelnemers splitsten we ons op in de ‘Gele Vikingen’ en de ‘Blauwe Vikingen”, helemaal ‘coronaproof’ dus. Het leverde een unieke foto op…….

Op het programma stonden atletiek in de voormiddag en sport/spel in de namiddag. Op vrijdagnamiddag sloten we af met een ‘minimeeting’, waar ook onze ‘niet-sportkampers’ welkom waren. Hartelijk dank aan alle trainers en medewerkers!!

oefenmeeting 10/7/20- verslagje jeugd

onze jeugdatleten klaar voor de oefenmeeting

Op vrijdagavond om 18u was het zo ver. Het eerste startschot weerklonk! Wat hadden we er met z’n allen lang op gewacht! De wedstrijdspikes lagen al van in februari of begin maart opgeborgen in de kast. Corona hield ons lang aan de kant……

Maar ook onze jeugdatleten zaten niet stil. Her en der verschenen filmpjes op sociale media van atleetjes die ondanks alles toch de conditie op peil wisten te houden. In mei mochten we dan terug de piste op voor de training, al was het in kleine groepjes en dragen onze trainers sindsdien mondmaskers.

En op 10 juli mochten we dan terug ons geel-blauw RIEM-truitje aan voor de oefenmeeting op eigen terrein. Meer dan 50 jeugdatleetjes daagden op. We zagen al mooie prestaties maar in de eerste plaats veel atletiekplezier!

En onze eerste ‘echte’ meeting? Die staat gepland op 8 augustus, op eigen terrein! Opnieuw met voorinschrijvingen.

sportkamp 6-10/7

Tijdens de ‘kids athletics’ op ons sportkamp

Ons eerste sportkamp van de vakantie zit er op! 40 kinderen leefden zich een ganse week uit op en rond onze atletiekpiste. Tijdens de voormiddag stond er atletiek op het programma. Na de middag speelden we bosspelen, gingen we zwemmen, probeerden we allerlei ploegspelen uit zoals touwtrekken, knotsbal, ……. Een toffe en geslaagde week! Afsluiten deden we met de oefenmeeting!

Inschrijven voor het tweede sportkamp is nog mogelijk. Dit sportkamp gaat door van 17 tot 21 augustus.

sportkamp 6->10/7

Van 6 tot 10 juli gaat ons eerste sportkamp van de vakantie door!

Pas een maand geleden kregen we ‘groen licht’ van de veiligheidsraad Toch schreven zich 40 sportievelingen in!

In de voormiddag staat er atletiek op het programma. ’s Namiddags leven de kinderen zich uit bij allerlei spelen.

Wij kijken uit naar de oefenmeeting op 10 juli!

Fase 2 heropstart, met 40 pupillen – in groepjes van 10

Onze pupillen, wedstrijdatleten én niet-wedstrijdatleten, vanaf 9/6 terug paraat!

Gedurende de 2 voorbije weken, was er de heropstart voor onze jeugd wedstrijdatleten. Vanaf dinsdag 9/6 konden àl onze pupillen, dus ook de niet-wedstrijdatleten, terug aan de slag! In 4 groepen van ongeveer 10 atleten genoten onze pupillen van de training. Morgen verwelkomen we al onze kangoeroes, benjamins en miniemen. 

Jeugddag uitgesteld!

De federale regering wil niet dat er nog evenementen binnen plaatsvinden waar duizend of meer mensen aanwezig zijn.

De Vlaamse Atletiekliga volgt daarbij het advies van onze federale regering en moet jammer genoeg de Jeugddag van zaterdag 14 maart uitstellen. De bedoeling is dat de Jeugddag in het najaar plaatsvindt. Verdere info zal later gecommuniceerd worden.