8/03/2015 BK Indoor  cad & schol + einde van seizoen

Op de, tot nu toe, mooiste dag van het jaar hadden vele atleten hun laatste indoorwedstrijd van het seizoen. 

Reine Verdegem was de eerste atlete van Rieme die we aan het werk zagen vandaag. Ze zit nog maar sinds oktober bij het sprintteam en ze heeft al mogen meedoen aan het Vlaams en nu zelfs het Belgisch Kampioenschap. Reine had zich geselecteerd voor zowel de 60m en 200m. De opwarming ging goed zei de atlete. De 60m liep ze in 8,25. Toch was ze niet echt tevreden, terwijl dit haar 2de beste tijd is. Na wat peptalk van trainer Glenn herpakte ze zich en liet dat zien op de 200m. Ze liep een mooie race en liet een tijd opmeten van 26,74. De eerste keer onder de 27s! Dit is dan ook een nieuw clubrecord en persoonlijk record! Proficiat Reine!

Mama van Reine: “Het was geen gemakkelijk seizoen voor Reine. Ze had moeite met het combineren van haar studies en sport. Het is ook een grote overgang van miniem naar cadet maar ze heeft het heel goed gedaan, met veel persoonlijke records. We zijn trots op haar!”

Na de cadetten meisjes waren onze snelle mannen, Ciel en Thiemen, aan de beurt. Ze waren allebei geselecteerd voor de 60m en 200m. Voor Ciel De Bundel was het zijn eerste seizoen als sprinter. Hij liet de laatste weken op training een goede indruk na. Op zijn 60m voelde hij iets in zijn lies, maar liep toch een mooie 7,86! Later op de dag besloot hij om toch de 200m nog te lopen. Dit was helaas de verkeerde keuze. Ciel liep met veel pijn en heeft van begin tot einde op zijn tanden moeten bijten. De teleurstelling was van hem af te lezen(26,32). Na een tweede bezoekje bij de EHBO heeft hij zelf besloten om het de komende weken rustig aan te doen. Na een paar kinebeurten en welverdiende rust zal hij snel weer de oude zijn!

Trainer Glenn en de ouders van Ciel zijn tevreden over wat hij al bereikt heeft dit seizoen.

Net als Ciel liep Thiemen Hoste ook 7,86 op de 60m. Hij is een atleet die veel in zijn mars heeft.

Een getalenteerde voetballer die ook nog eens snel uit de voeten kan. Thiemen liep er wat vermoeid bij en dat kon je zien aan zijn race op de 60m. Vader Jorgen, die zelf altijd sprinter en trainer is geweest, zag dat het niet goed was en besliste later op de dag om Thiemen niet meer te laten starten op de 200m. De laatste weken waren heel vermoeiend met veel trainingen en matchen. Maar al bij al heeft Thiemen er een mooi seizoen op zitten en we wensen hem ook veel succes in de voetbal.

Papa van Thiemen: “Ik ben heel tevreden over Thiemen zijn seizoen. Het was de laatste tijd niet gemakkelijk met voetbal erbij. Ik zou hem graag helemaal zien overgaan naar atletiek maar bij Thiemen gaat voetbal voor. Ik steun hem wel in wat hij doet.”

De enige die een kampnummer voor zich nam was Tuur Buedts. Bij het verspringen behaalde hij een 5de plaats met een sprong van 5m56. Wat zeker niet slecht is! Tuur deed vroeger ook meerkamp maar gaat zich nu vooral toeleggen op sprint, verspringen en speerwerpen.

Trainer Olivier: “Tuur gaf nog niet wat er momenteel op training inzit. Er zit al wat meer snelheid in maar het is nog niet constant.”

 

De atlete die het meeste stress had voor de wedstrijd was zonder twijfel Karen Jolie. Twee vriendinnen, die haar kwamen verrassen, hadden gelukkig een stukje stress kunnen wegnemen. De knappe meerkampster liep vandaag 400m. Dat Karen goed bezig is heeft ze vandaag nog maar eens bewezen. Ze heeft een schitterende wedstrijd gelopen met een nieuw persoonlijk record! Maar liefst 1 seconde heeft ze eraf kunnen doen. Haar pr staat nu op 64,90! Vader Frank Jolie zag dat het goed was.

Ouders van Karen: “We zijn heel tevreden over onze dochter. Haar seizoen was goed en zeker de loopnummers. Ze heeft veel vertouwen bij gekregen! We zijn blij dat haar trainingsarbeid beloond wordt.”

Een schitterende wedstrijd om een mooi seizoen af te sluiten. Nu krijgen Karen en haar mede meerkampatleten een weekje welverdiende rust. Daarna kan de voorbereiding naar een zware stage beginnen! Goed gedaan meid!

Het was een leerrijk seizoen voor veel atleten. De goede resultaten hebben ze te danken aan zichzelf maar ook aan hun fantastische trainers. Er waren ook wat atleten die gekwetst waren deze winter. Verzorg jullie goed zodat je volop terug kan trainen voor het zomerseizoen. Succes!

Wat vonden de trainers van het voorbije winterseizoen?

Trainer Glenn:

“Het was een mooie aangename winterdag en we hebben genoten van de mooie prestaties. Ik ben als trainer dan ook een tevreden man als ik zie wat de atleten deze winter al hebben bereikt. Ik vond het jammer dat Jonas Praet ziek was vandaag want hij heeft al een mooi seizoen gelopen. Zijn broer Stijn heeft het talent van geen vreemde. Mijn oudste atleet Anton (jun) kan het sprinten goed combineren met meerkampnummers. Hij zal het ver schoppen! De andere wedstrijdatleten hebben het goed gedaan met heel wat records en kampioenschappen. De niet-wedstrijdatleten geraken stilaan van hun blessure af. Nu even de riem eraf en ons volledig gaan voorbereiden op het zomerseizoen.”

Trainer Olivier:

“Ik ben tevreden over mijn atleten. Gisteren zagen we Anton De Baets aan het werk op het BK jun&bel. Hij behaalde een mooie tweede plaats in het hink-stap-springen. Anton heeft duidelijk meer aan kracht bijgewonnen.  Hij heeft meer in zijn mars dan wat er al is uitgekomen, dat zie ik aan zijn trainingen. Tuur heeft er een mooi seizoen op zitten. Dries Lestienne zien we volgende week(14/03) nog in actie. Daarna volgt de opbouw naar de zomer.”

Trainer Kim:

“Ik ben blij dat ik terug de trainer ben van vroeger die gelooft in zijn eigen trainingen en doelen. Ik heb net op tijd de juiste beslissingen genomen. Daardoor kan ik me 110% inzetten voor de atleten. Er is ook een druk van mijn schouders gevallen door de goede inzet van mijn atleten. Er is vertrouwen en dat is belangrijk! Het doel voor van de zomer zijn de lange horden voor Karen. Voor Sarah op dezelfde manier verder doen als we begonnen waren in begin van het seizoen. Na hun week rust gaan we werken naar de stage. De stage zal hard zijn en we zullen veel bijleren.”

Blijf in jezelf geloven!

Sarah Van Hecke & Glenn Coene

 

 

 

Een gedachte over “8/03/2015 BK Indoor  cad & schol + einde van seizoen”

  1. proficiat aan de atleten. Mooie resultaten/ Doe zo voort zou ik zeggen.

Reacties zijn gesloten.