Jeugd op BK in Wachtebeke

Het BK Wachtebeke stond vorige zondag op het programma. Extra leuk voor benjamins want die lopen een aflossing met z’n 4’en. Het was een heel eind stappen van de parking naar de tent waardoor een aantal atleetjes ietsje te laat kwamen opdagen. Extra stress voor de anderen dus ;-). Uiteindelijk was iedereen toch van de partij en ze hadden er zin in. Onze 2 meisjesploegen mochten als eerste aan de start met nog 40 andere ploegjes. Louisa De Kesel en Kato Bostyn mochten voor hun ploegjes vertrekken. Louisa had al meteen pech want haar spike werd bij de start uitgetrapt. Maar onze stoere meid zette door op 1 spike en 1 kous en kon nog een heel aantal atleetjes voorbijsnellen. Kiara Moens, Ninte Lestienne en Lore Van de Velde mochten het parcours van Louisa verder zetten en konden plaats 26 inpikken. Janne De Brabander, Hasse Heynssens en Bauke Verstraete kregen met hun team het stokje van Kato en vochten zich naar plaats 34. Mooi gedaan, meisjes: zo kennen wij jullie!

Ondertussen stonden onze jongens al vol ongeduld te trippelen. De benjamin jongens waren met 50 ploegjes. Tibo Welvaert, Lowie Wauters, Xander Sesselle en Robben Hoste lieten hun goeie loopbenen zien en bemachtigden de 9e plaats. Bravo! Wij konden ook nog genieten van 2 andere riemse ploegjes. Onze ploeg van Matis De Vlaemynck, Owen Van den Broecke, Briek Moreau en Flor Beckaert liet zich niet kennen tussen de grote mannen van het 3e leerjaar en werd zeer mooi 28e. Even later gevolgd door ons 3e riemse ploegje met Milo Nuytick, Matteo Bonnaerens, Robbe Martens en Iljo De Bock die als 31e over de streep kwam. Mooi teamwork allemaal!

Bij de pupillen waren er maar liefst 20 blauw-gele vikings.   Bij de eerstejaars pupillen meisjes (96) kwam Lise Mussely (14) als eerste Riemse over de streep gelopen, gevolgd door Lisa Van Bossche (16). Even verder zagen we ook Kayleigh Baeten (28) moe maar voldaan finishen. Lina Baeke (34) en Dina De Saedeleer (39) volgden eventjes later. Olivia De Kesel (81) en Steffie Van De Velde (88) bleven ook niet ver uit elkaars buurt. Goed gedaan meisjes!
Bij de tweedejaars pupillen meisjes bereikten we de kaap van 100 lopers (103). Daar zagen we als eerste Laure Devlamynck (59) aankomen, op 5 seconden gevolgd door Flore De Wispelaere (72). Nog enkele seconden later kwam ook Florence Van Hyfte (89) over de streep gelopen. Iets verderop kwam ook Lotte De Brabander (101) aan.
Ook bij de pupillen jongens hadden we reeksen van meer dan 100 lopers. Bij de eerstejaars pupillen jongens (117) hadden we Casper Bekaert (32) die als eerste Riemse atleet over de streep liep. Een half minuutje later zagen we Tuur Genbrugge (91) finishen. Ten slotte zagen we Jonas Bruggeman (114) uitgeput aankomen.
Bij de tweedejaars pupillen jongens (116) kwam Daan Bostyn (51) mooi in de eerste helft aan. Vervolgens een dappere Quinten West (77) en Joeri Cockheyt (82) die liepen voor wat ze waard waren. Even verderop zagen we Kilian Moens (91) en Luca De Bosschere (108) hun wedstrijd afwerken. Knap gedaan pupillen!

Voor de 2de keer dit seizoen moest de jeugd vroeg uit bed voor een kampioenschap. Ook 9 miniemen wilden een laatste keer alles geven.
Beginnen doen we met de jongste miniemen meisjes, waar zoals regelmatig het geval is deze winter enkel Charlotte Jolie aanwezig was, als 66ste op 81 kwam ze over de meet.
Bij de oudste miniemen meisjes stond er meer blauw-geel aan de witte lijn, Gaëlle Van Hijfte, Lisa De Bock en Amber Van Hijfte. Voor Gaëlle was het duidelijk die cross teveel na een mooie winter sloot ze af als 64ste, Lisa en Amber beiden houden liever van de indoor, maar zijn niet vies van een cross en kwamen kapot over de meet als 87ste en 88ste op 92.
Bij de jongste miniemen jongens loste Joren De Wispelaere alle verwachtingen in, na een moeilijke start, kon hij zich herlanceren en “vechten” en nog enkele plaatsjes opschuiven op het einde om als 28ste over de meet te komen. Niels Van Landeghem had ook een cartouche bewaard voor het slot en eindigde zijn seizoen als 94ste. ( 105 )
Bij de oudste miniemen jongens, regende het vooral afzeggingen maar zij die er waren deden het uitermate goed. Bezorgden de toeschouwers een mooie laatste jeugdcross van de dag, in de hoofdrol Jens Baeke, Xander West en Niels Van Bossche. Jens toonde met zijn laatste cross in vorm te zijn, en moest dit nog eens over doen, terwijl Xander uit was op revanche… tot 5-600m van het einde liepen beiden in hetzelfde groepje vlot mee tot de supporters riepen het word tijd voor actie… Xander schakelde als eerste een versnelling hoger en ging van ver aan, Jens blijf rustig en wachtte tot aan het laatste brugje om de turbo aan te laten slaan. Resultaat Jens als 63ste en Xander als 66ste! Mooi slot jongens!! Niels Van bossche kwam deze keer zonder stress aan de start, echter mag het voor Niels dit seizoen maar niet lukken om tijdens de inspanning niet ziek te worden en te strijd noodgedwongen te staken. We wensen Niels veel beterschap. Knap om er toch telkens bij te zijn.

Proficiat aan iedereen!!

voor verslag Hilde, Chaveli en Peter

2 gedachten over “Jeugd op BK in Wachtebeke”

  1. Super gedaan allemaal!!!
    Kleine correctie: de benjamin jongens met Mathis Devlamynck, Owen Van den Broecke, Briek Moreau en Flor Beeckaert werden 28ste ipv 34e 🙂

Reacties zijn gesloten.