Masters heren handhaven zich probleemloos in de beker van Vlaanderen

Zondag waren onze masters op verplaatsing naar het verre Lanaken. Na onze overwinning van vorig jaar stonden we dit jaar een trapje hoger in 2de landelijke. Dat de tegenstand zwaarder doorwoog konden we voelen aan de degelijke prestaties van de andere ploegen. In geen enkel nummer was er een forfait wat op zich ook al merkwaardig is.

Om klokslag 14u00 gingen 2 Vikingen van start voor 2 kampnummers.

Patrick Moreau ging aan de slag in het speerwerpen. Met 3 degelijke worpen was zijn beste worp 34m48. Hiermee verbeterde Patrick zijn pr met anderhalve meter. Een 9de plaats en 4 punten.

Op hetzelfde moment was onze kersverse aanwinst Martin Martens begonnen aan een mooi concours hoogspringen. Beetje bij beetje werden tegenstanders uitgeschakeld en Martin kon zich tot een 2de plaats kronen. Zijn beste sprong van 1m60 bracht ons 11 punten op. Heel knap voor iemand die 20 jaar de atletiek vaarwel gezegd heeft.

Dan was het de beurt aan Dries Lestienne op de 100m. Door technische problemen moesten de atleten heel wat wachten op het startschot.  Na een degelijke start en een sterke sprint werd Dries mooi 4de in 12”72. Goed voor 9 punten. Wie onder de 13” blijft als master heeft altijd goede papieren!!!

Op de 1500m werd Rony De Cock ingezet. Na een vrij lange inactieve periode wegens ziekte was het koffiedik kijken hoe het met de conditie gesteld was. In de aanvangsronde ging het er rustig aan toe en draaide hij goed mee. Maar halfweg ging het te snel en werd de trainingsachterstand voelbaar. Uiteindelijk werd Rony 11de in 4’47”96 goed voor 2 punten.

Lieven Van Bossche deed het heel voortreffelijk op de baanronde. Na een vlugge start hield hij heel goed stand en eindigde na 55”94 als 3de . Meteen 10 punten die ons al in de eerste helft van de tussenstand bracht. Lieven was er duidelijk tevreden mee.

In het volgende nummer was terug Dries Lestienne terug aan de beurt. Nu voor het verspringen. Goed gecoacht door Olivier haalde Dries een heel knappe beste sprong van 5m37. Ook hier haalde Dries 9 punten en een 4de plaats.

Mario Wauters, die ons uit de nood hielp in het kogelstoten, deed het heel voortreffelijk. Na een carrièrewissel van triatlon naar een kampnummer in de atletiek is dit zeker niet evident. Toch haalde Mario een 9de plaats met een beste worp van 8m31 en 4 punten. Julien Descamps merkte laconiek op dat hij vroeger 8m72 smeet, maar… er werd toen gemeten met een rekbare meter!!!

Dan warende de afstandsnummers aan de beurt. Na heel wat afmeldingen door kwetsuren en dergelijke waren Marc Mechelinck en Freddy Van Landeghem bereid het voor onze club op te nemen.

Op de 3000m deed Marc Mechelinck het als 55-plusser heel goed. Draaide heel attent mee en werd 8ste in 9’59”05. Goed voor 5 punten.

Freddy Van Landeghem verraste heel aangenaam op de 5000m. De vooropgestelde rondetijden werden net niet gehaald . Maar met een 6de plaats in 17’44”50 en 7 punten waren we dik tevreden.

Als laatste individueel nummer voor de aflossingen was Martin Martens in het discus onze 2de dubbelaar na Dries. Na 3 worpen was Martin net niet bij de beste 8 en werd voor hem de uitslag vastgelegd. Het werd een 9de plaats met een beste schijfworp van 23m47 en 4 punten.

Nu was het spannend afwachten hoe onze mannen het er zouden vanaf brengen op de 4x400m. Als startloper kwam Lieven Van Bossche in actie. Net als in zijn individuele race op 400m deed Lieven het goed en gaf als 2de de stok door na +/- 57”50 aan Rony De Cock. Met een stokwissel die kantje boord was in de aflossingszone waren we terug vertrokken. Na ongeveer 59”50 gaf Rony de stok door aan Jan Verdegem. Jan die zijn eerste wedstrijd in de atletiek betwistte deed het schitterend, net onder de 58” zette hij Dries Lestienne op weg. Ook nu presteerde Dries sterk en finiste na +/- 56” als 2de in onze reeks. Maar… wij wisten toen als dat onze voorganger FLAC gediskwalificeerd was en zo werden wij reekswinnaar. Nu was het uitkijken wat de andere 6 ploegen zouden brengen. Trainingscoördinator Antoine Van Hijfte hield de tijden goed bij en algauw wisten we dat enkel de winnaar in de 2de reeks beter was dan ons. Ons kwartet haalde uiteindelijk na 3’51”75 een mooie oogst van 11 punten binnen.

AS Rieme had zich getoond en we behaalden een 5de plaats.

Proficiat aan alle deelnemers en het handvol meegereisde supporters.

Aangezien er volgend jaar bij de masters een reorganisatie is in de reeksindelingen zullen onze dames “die het trouwens als 3de in Tienen ook schitterend deden” samen met onze heren kampen in 2de landelijke. We kijken er al naar uit!!!

1) LEBB 97,5 2)ACME 84 3)DAC 83,5 4) ASVO 78 5) RIEM 76 6) DCLA 75,5 7) ATLA 75 8) FLAC 73 9) AZW 64 10) VAC 63,5 11) ACP 53 12) AVZK 45

Marnix Bruggeman

2 gedachten over “Masters heren handhaven zich probleemloos in de beker van Vlaanderen”

  1. Mooi verslag Marnix.
    Ik heb een heerlijke namiddag doorgebracht met fijne mensen. Je kan als atleet alleen maar blij zijn er bij geweest te zijn.

  2. Proficiat aan alle atleten en trainers die zich hebben ingezet voor dit resultaat. Mijn felicitaties gaan evenwel ook uit naar het damesteam dat in de suikerstad Tienen een hele sterke derde plaats wist te behalen.

Reacties zijn gesloten.