5 x podium voor Riemse jeugd op pk in Hamme

Enkele Riemse atleten waren speciaal vroeg opgestaan voor hun pk. Een overzicht van hun prestaties.

Zo begon Amber Van Hyfte al vroeg in de ochtend met speerwerpen. Met een worp van 21m87 werd ze knap 7de. Ook als 2de nummer koos Amber een werpnummer. Ze gooide de discus 20m22 ver en dat was goed voor een 5de plaats bij de miniemen meisjes.

Charlotte Jolie deed ook mee aan het discuswerpen. Ze verbeterde haar pr met bijna 5m! Met een worp van 18m41 werd ze als eerstejaars miniem knap 7de. Charlotte waagde haar in de namiddag ook nog aan het verspringen. Daar behaalde ze met een sprong van 3m77 een 21ste plaats.

Wie ook vroeg in de weer was, was Kayleigh Baeten. Ondanks dat discus niet haar favoriet is, gooide ze toch een knap persoonlijk record van 12m60 waarmee ze 7de werd. Het verspringen ligt haar beter en met een sprong van 3m35 verbeterde ze opnieuw haar pr. Die sprong was een 14de plaats waard.

Miek Lagaeysse waagde zich ook aan het verspringen. Als 2de jaars heeft ze al wat meer ervaring en sprong ze 3m46 ondanks haar aanloop die niet goed uitkwam op de balk. Miek werd 11de. Maar ze had meer geluk bij haar 2de nr. de 60m. Ze werd 1ste in haar reeks met 9.29 op de chrono. Ze mocht zelfs de finale lopen en daarbij werd ze 7de. In de reeks liep ze een tiende sneller dan in de finale.

Bij het hoogspringen voor de miniemen jongens was er slechts 1 Riemenaar die meedeed. Seppe Van Damme sprong een nieuw pr dat nu 1m35 is. Met dank aan Kyra voor de privé training van de dag ervoor :-). Zijn sprong was goed voor een 8ste plaats. Na het hoogspringen deed Seppe ook nog mee aan het discuswerpen. Hij veroverde een 6de plaats met een worp van 23m49.

Ook Wout Lagaeysse koos voor het discuswerpen. De 8ste plaats veroverde hij met zijn worp van 22m83. Wout liep ook nog de 150m. Wout liep een zeer goed tweede deel en  verbeterde zijn tijd naar 21.54. Goed voor een 4de plaats in zijn reeks.

Als je armspieren hebt moet je er iets mee doen. Daarom koos Florence Van Hyfte voor 2 werpnummers. Bij het kogelstoten bij de pupillen meisjes werd Florence 6de met een nieuw pr van 5m91. Ook bij het hockeybalwerpen verbeterde ze haar record. Met 28m80 en een knappe 4de plaats mag ze zeker tevreden zijn.

Wout Van Isterbeek deed ook mee aan het verspringen en dat deed hij super! Met een sprong van 4m82 verbeterde hij zijn pr en pakte hij de 4de plaats op 1cm verwijderd van de bronzen medaille. Wout liep ook de 80m en eindigde 2de in zijn reeks met 10.91 en mocht dus door naar de finale waar hij 5de werd met een mooie tijd van 10.86.

In de finale van de 80m stond ook nog een andere Riemenaar. Benjamin Evrard won zijn reeks in een tijd van 10.93 en in de finale eindigde hij 2de met een nieuw pr van 10.52 dat beloond werd met een zilveren medaille. Maar dat was nog niet alles want Benjamin deed ook mee met het polsstokspringen. Hij sprong over 2m60 en daarbij verdiende hij zijn 2de zilveren medaille.

Thimon Van Herrewege koos ook voor verspringen bij de miniemen. In de zandbak sprong Thimon 4m29 dat beloond werd met een mooie 9de plaats. Thimon koos ook voor de 1000m waarbij hij afklokte op 3’04.91. Goed voor een 6de plaats in zijn reeks.

Jens Baeke liep ook een 1000m en dat werd beloond met een nieuw pr. Jens werd knap 2de in zijn reeks en met een tijd van 3’22.03 mag hij zeker tevreden zijn.

Eerstejaars miniem Rune Baeke verbaasde vriend en vijand bij het speerwerpen. Met een superworp van 29m36 verbeterde hij zijn pr met ruim 3m en werd hij knap 7de. Rune koos ook voor het verspringen en met 3m97 en een 17de plaats mag hij zeker tevreden zijn van zijn dag.

Het zusje van Rune en Jens liep ook een 1000m. Als eerstejaars pupil liep Lina Baeke zich naar een 4de plaats in haar reeks. Ook Lina verbeterde haar record. Haar tijd van 3’44.57 is nu ook een feit. Mama en papa Baeke mogen trots zijn, alle 3 hun pr verbroken.

Bij de 300m voor de miniemen jongens stond Bjarne Moreau aan de start. Hij kwam speciaal voor dit nummer en deed het dan ook fantastisch. Hij verbeterde zijn pr en het cr! Met een tijd van 41.37 won hij zijn reeks en was hij ook de snelste van alle reeksen. De provinciale titel was voor hem. Proficiat, Bjarne!

Bij het hockeybalwerpen voor de pupillen jongens werd Joeri Cockheyt 4de. Hij had slechts 1cm tekort voor de bronzen medaille. Maar met een worp van 33m98 mag hij zeker tevreden zijn. Joeri deed ook nog mee aan het discuswerpen. Hij gooide de schijf 16m17 ver, dat was goed voor een 7de plaats.

Kilian Moens gooide net een beetje verder met de discus en werd 6de met 17m01. Maar dat was nog niet alles want Kilian waagde zich ook nog aan de 1000m. Hij werd 12de in zijn reeks en zijn tijd van 3’48.37 mag zeker gezien worden.

Zusje Kiara Moens liep ook de lange afstand, voor de benjamins is dat 600m. Kiara liep haar record dat nu 2’23.55 bedraagt. Ze eindigde als 9de in haar reeks. Bij het verspringen liet Kiara een sprong van 2m70 opmeten, die sprong was goed voor een 21ste plaats. Ook dit is een pr voor Kiara.

Shania Daelman koos voor 2 springnummers. Bij het verspringen liet ze 2m96 opmeten. Het eerste pr voor Shania was binnen. Shania deed ook nog mee aan het hoogspringen waar ze ook haar pr verbrak. Ze sprong over 1m00 en behaalde daarmee de bronzen medaille. Mooi gedaan, Shania!

Onze laatstejaars benjamin Lowie Wauters vinden we vaak vanboven in de uitslag. Bij het verspringen veroverde hij een 6de plaats. Hij sprong 3m50 ver. Bij het hockeybalwerpen landde de bal op  30m17, goed voor een bronzen medaille.

Proficiat aan alle atleetjes die naar Hamme zijn gereisd, jullie deden het super! Veel pr’s en prachtige prestaties! Veel trainen heeft dus duidelijk geloond.

Het jeugdteam.