BK AC: brons voor Björn Willems

Afgelopen weekend vond in het Koning Boudewijnstadion en Brussel het BK AC plaats. Slechts drie atleten van de club schreven zich in.

SAM_4084
Björn Willems won brons in de 3000m steeple

Jolien Van Leugenhaege liep op zaterdag de reeksen van de 800m. Ze werd achtste in haar reeks maar met een tijd 2.23.69 kon ze niet doorstoten naar de finale.

Gieljan Baete startte in de eerste reeks van de 1500m. Daarin ging het onbegrijpelijk traag. Gieljan kon dankzij een stevige eindsprint toch nog derde worden. Dat bleek net voldoende om met de laatste verliezende tijd (3.55.01) naar de finale te mogen. Mooi! In de finale ging het er opnieuw zo snel aan toe en speelde zich bijna identiek hetzelfde scenario af als in de reeksen. Een vroege vluchter die meteen een grote kloof sloeg en waar niemand achter durft te gaan. Dit keer reageren de volgers echter sneller en de vroege vluchter wordt gegrepen. Gieljan eindigt in 3.53.10 als zesde en mag tevreden terugblikken op zijn eerste deelname aan de 1500 van het BK. Voorheen deed hij het altijd in de 800m.

Maar de klap op de vuurpijl werd geleverd door Björn Willems. Onze nieuwe aanwinst behaalde brons in de 3000m steeple, en dat in het sterkste deelnemersveld in jaren. Björn startte voorzichtig maar groeide naarmate de wedstrijd vorderde. Hij raapte een voor een te snel gestarte atleten op en kon uiteindelijk, dankzij een snelle laatste ronde, de derde plaats veroveren. In 9.05.82 verbeterde hij opnieuw zijn record. Dikke proficiat!

Een gedachte over “BK AC: brons voor Björn Willems”

  1. Proficiat aan Björn voor zijn schitterende prestatie. Ook zijn trainer verdient uiteraard een proficiat.

Reacties zijn gesloten.