Onze jeugd op het Pk aflossingen

Het laatste zonnige vakantieweekend trokken wij met een mooie groep jeugd naar Maldegem. De meesten hadden de aflossingen nog eens geoefend op vrijdag dus dat gaf de ploegjes vertrouwen. En dat was ook te merken aan de vele mooie prestaties.

Wij begonnen met de sprintnummers 4×80 voor de miniemen en 4×60 voor de pupillen en benjamins.
Onze miniemen dames moesten forfait geven wegens blessure maar de mannen stonden er met 2 teams. Wout Lagaeysse, Jens Baeke, Seppe Van Damme en Thimon Van Herrewege toonden hun grote inzet en mooie aflossingen en dat leverde een zeer mooie tijd van 43.40 op. Onze sprinters Thomas Van Herreweghe, Wout Van Isterbeek, Bjarne Moreau en Benjamin Evrard zorgden met een tijd van 41.10 voor een nieuw clubrecord en een zilveren medaille. Proficiat, jongens. In de 3×600 later op de dag liepen 4 riemse teams bij de miniemen jongens. Jens, Benjamin en Thimon kwamen na 5min25 als 6e over de meet. Wout VI, Bjarne en Rune Baeke trokken samen ten strijde met Seppe, Niels Van Landeghem en Wout L. Zij klokten af in 5.32 en 5.50. Mooie strijd jongens!

Bij de pupillen jongens zagen we Casper Bekaert, Jonas Bruggeman, Warre Moreau en Kilian Moens op de 4×60. Met hun tijd van 37.99 waren ze de snelste van hun reeks. Casper, Jonas en Kilian liepen na een lange speelpauze hun 3X600 in een knappe 6.33.

Bij de pupillen meisjes hadden we 2 sprintteams. Miek Lagaeysse, Kayleigh Baeten, Laure Devlamynck en Lisa Van Bossche wonnen hun reeks van de 4X60 in een schitterende chrono van 37.23. Het team van Florence Van Hyfte, Dina De Sadeleir, Lise Musely en Lina Baeke mocht in dezelfde reeks van start en finishte in 39.46. Ook deze meiden moesten een tijdje wachten voor hun 2de aflossing. Maar natuurlijk vonden zij ook wel een manier om fun te maken. Miek, Sara Van Moldergem en Dina liepen hun 3X600 net onder de 7min. Hun tijd was 6.58. Lise, Laure en Lisa werden met 6.15 heel knap 5de. Wetende dat Lisa kampte met buikpijn een extra pluim waard. Florence, Kayleigh en Lina werden 3de in hun reeks, met hun tijd van 6.38 hebben ze zeer goed volgehouden.

Bij het sprintteam van de jongste meisjes, de benjamins, zorgden Ninte Lestienne, Kiara Moens, Kato Bostyn en Lore Van De Velde voor een mooie tijd van 43.18. Hun aflossingen verliepen vlekkeloos. Kiara, Ninte en Lore hadden nog energie over en liepen hun lange aflossingen in 7.08 en met die tijd werden ze knap 7de.

De jongste jongens konden zich ook tussen de aflossingen door amuseren, elkaar vastbinden, zich verstoppen, als ze een paar takken hebben zijn ze al koning te rijk. Maar er moest natuurlijk ook gelopen worden. Tibo Welvaert, Mathis Devlamynck, Briek Moreau en invaller Liano Dezuttere liepen hun 4X60 in 43.89. Met een tijd van 39.60 was het team van Lowie Wauters, Flor Bekaert, Matteo Bonnaerens en Xander Sesselle net iets sneller. Zij werden zelfs knap 4de. Na het lange wachten konden ook zij hun 3X600 lopen. Lowie, Tibo en Xander vielen net naast het podium met hun reekswinst en een grote voorsprong. 6.28 was hun tijd. Ook de andere 2 teams liepen in diezelfde reeks. Matteo, Henri Van Mordergem en Flor eindigden in 7.06 en ons team van eerstejaars met Mathis, Briek en Owen Van Den Broecke liep over de finishlijn in 7.42.

Iedereen was op tijd op de afspraak, liep uitstekend en geen enkel ploegje werd gediskwalificeerd! Dikke proficiat aan de riemse jeugd en dank ook aan de jeugdtrainers Noël, Peter en Kyra die samen met ons deze hectische en lange dag goed overleefden 🙂

Lies en Hilde.