Massale opkomst van onze jeugd op laatste Interregio in Gent op 5-9

Het moet gezegd, ondanks het kille weer was onze jeugd ruim vertegenwoordigd op deze laatste wedstrijd van de interregio. Er werden tal van mooie prestaties geleverd en onze jonge atleten sprongen, liepen en smeten vele ereplaatsen bij elkaar. Ditmaal geen opsomming van namen van atleten en prestaties, daarvoor kun je de uitslag raadplegen op de site van KAAGent. Waar ik wel eens over wil uitweiden is “the engagement “ van jeugdtrainers en begeleiders.

De interregio wedstrijden konden alleen en enkel en alleen maar doorgaan door een enorme inzet van alle vrijwilligers van iedere betrokken club. Net zoals wij op onze eigen wedstrijd in mei schitterend konden laten verlopen door bergen werk en inzet door onze eigen mensen, hebben ook de mensen van KAAGent een schitterende organisatie neergezet.
Onze jeugdtrainers offeren meer dan eens een zaterdag of zondag op om onze jeugdatleetjes te begeleiden in hun opwarming en wedstrijd. En er zo samen met hun vriendjes een prettige namiddag van te maken.
Dankzij hen en hun wekelijkse inzet draait onze jeugdwerking op volle toeren en kleuren de Oost-Vlaamse pistes op regelmatige tijdstip geel en blauw. Dus eeuwige dank aan de Hilde van Heckes, Noel van Herreweghe’s, Kyra van Isterbeecks  en Lies Cauwelsen van deze wereld. Ik noem er maar een paar maar bijna wekelijks staan er mensen klaar uit deze groep om de jeugd bij te staan.

Over de wedstrijd zelf had ik nog één kleine kanttekening. Het viel mij op dat wij op alle nummers behoorlijk ons mannetje staan en onze voet zetten naast grote ploegen als Deinze en KAAGent. Alleen op de horden nummers kwamen we niet in de buurt van de beteren en dit voor alle reeksen.
En werk punt waar wij als jeugdbestuur ons hoofd eens kunnen breken en in de toekomst eventueel kunnen bijsturen. Als het minder is moeten we het ook durven zeggen.

Zo komt er bijna een einde aan een lang piste seizoen waar ik enorm van genoten heb en er zeer mooie resultaten bereikt zijn zoals de finale BVV meisjes nog te doen op zaterdag 12-9 te Merksem.

Eer wie eer toekomt dus eindigen doe ik met de eindpodium van de interregio.

Benjamin jongens
2de plaats Wauters Lowie
7de plaats Seselle Xander.

Benjamin meisjes
9de plaats Moens Kiara

Pupillen jongens
8ste plaats Moes Killian
9de plaats Bekaert Casper.

Pupillen meisjes
5de Devlamynck Laure

Miniemen jongens
6de plaats Moreau Bjarne
7de plaats Van Damme Seppe
9de plaats Thimon Van Herreweghe
10de plaats Bake Jens

Miniemen Meisjes
6de Jolie Charlotte
9de De Bock Lisa

De volledige uitslag kun je raadplegen op interregio info.
Aan alle andere deelnemende atleten eveneens een dikke proficiat.

Moreau Patrick