Beker van Vlaanderen : “FINALE”

Even het geheugen opfrissen, zaterdag 18 april te Beveren, zonnige dag en Riemse topprestaties. Op het einde van de dag kregen we te horen dat we door mochten naar de finale door de tweede plek en een totaal van 160 punten. Dit betreft een unicum in de clubgeschiedenis! Toen werd 12 september alvast met stip aangeduid in de agenda’s. Bij het bekijken van de puntentotalen van alle poules bleek dat we het minst aantal punten hadden en dus op papier het “zwakkere” broertje zouden zijn in Merksem. Niets was minder waar, ondanks kleine pijntjes links en rechts werd de rug gerecht en de regenwolken weggeblazen. Dit met de steun van de voorzitter als speciale supporter! Alle meisjes waren present om 9u met slechts 1 doel voor ogen, het beste van zichzelf geven en strijden voor wat ze waard waren.

De dag openen met de 300m om 10u het is weinigen gegeven, maar Charlotte Jolie zag er weinig graten in en had duidelijk zin om zich dubbel te plooien voor het ploegbelang, met 49.32 liep ze maar liefst 2.66 sec sneller dan in Beveren. Iedereen enthousiast maar de realiteit deed onze wenkbrauwen fronzen dat ze hier slechts 1pt voor kreeg.
Een uurtje later mocht Charlotte het hoogspringen concours afwerken, met mooie sprongen tot over 1m25. Dit leverde ons 1,5 ptn op.
Amber Van Hijfte begon ook om 10u aan haar sterkste discipline, het kogelstoten. Met haar 3de poging behaalde ze ondanks de verblindende zon in haar ogen nog 9m22.
Rond 11u15 stonden dan 5 horden klaar over 60m verspreid om af te klokken in 11.68 en dat bracht ons 2puntjes op! Emma Van Hulle is terug toe aan wedstrijden en snelde hierbij naar 13.91, knap gedaan!
Bij de pupillen waren het Florence Van Hijfte en Kayleigh Baeten die de spits mochten afbijten. Zij begonnen hun dag met hockeyball. Met de eerste worp van Florence was de toon meteen gezet. Ze verbeterde haar persoonlijk record met maar liefst twee meter, tot 30m66. Met haar twee andere pogingen kon ze zich niet meer verbeteren. Dit leverde ons uiteindelijk 6 ptn op. Kayleigh was minder tevreden met haar prestatie, maar kon toch afsluiten met een behoorlijke worp van 24m23. Ook Margaux Temmerman mocht om kwart na 11 nog aantreden bij het Hockeyball in groep B. Ook zij kon blij zijn haar met haar resultaat van 18m19.
Om kwart voor 11 was het dan de beurt aan Jelke De Pape en Lina Baeke om de 60m horden te trotseren. Ze mochten beiden aantreden in de eerste reeks en kregen zelfs de baan naast elkaar toegewezen. Jelke kwam aardig in de buurt van haar persoonlijk record en kon dan ook tevreden zijn met haar prestatie van 13.92. Lina Baeke had wat pech en bleef steken op de horden, maar herstelde zich knap en wist toch nog te finishen in een tijd van 15.68. Hiervoor mag je trots zijn op jezelf Lina. Hier konden we toch weer 2 ptn mee scoren.
Ondertussen waren Miek Lagaeysse en Lise Mussely aan het verspringen begonnen. Miek toonde onmiddellijk dat ze in goeden doen verkeerde en sprong tot 4m64. Ze deed er telkens enkele centimeters bij en eindigde met haar derde sprong uiteindelijk op een afstand van 4m68. Dit zorgde voor een dik persoonlijk record en een brede glimlach op het gezicht. Ook Lise zette haar beste beentje voor en sprong 3m15 ver. Ook zij kon hiermee een nieuw persoonlijk record vestigen. Het verspringen leverde ons uiteindelijk 4 ptn op.
De voormiddag werd door Lisa De Bock afgesloten op de 150m in reeks 4 van een totaal van 5 reeksen. Met de snelste deelneemster in haar reeks, kon ze zich optrekken om knap tweede te eindigen. Ze kon afklokken op 21.22, wat ons zeven mooie punten opleverde.

De middagsessie begon rond 13u15 met Speer voor Amber Van Hijfte, die het metaal liet stekken na 22m48 en nog eens 5ptn op de kar smeet.
Bij de pupillen mochten Laure Devlamynck en Florence Van Hijfte om 13u15 tonen wat ze waard waren bij het kogelstoten. Laure kwam met een worp van 6m58 dicht in de buurt van haar persoonlijk record van 6m76 en kon dus tevreden zijn met haar prestatie. Ook Florence presteerde uitstekend door een persoonlijk record te smijten van 6m22. Iets later mocht ook Kayleigh Baeten aantreden bij het kogelstoten. Zij stootte de kogel 5m90 ver. Dit was het zoveelste record van de dag! Opnieuw 4 ptn bij op het scorebord.
Charlotte Jolie mocht de zandbak opzoeken en met haar sprong van 3m84 sloot ze af en pikte ze nogmaals 2ptn op.
Om 13u30 was het dan tijd voor de 60m sprint. Miek Lagaeysse mocht zich opmaken voor haar tweede nummer van de dag en ook Lisa Van Bossche mocht eindelijk aan haar competitie beginnen. Hun geduld werd danig op de proef gesteld toen ze hoorden dat er 11 reeksen van start zouden gaan. De zenuwen gingen dus sterk de hoogte in. Uiteindelijk mocht Lisa aantreden in reeks 8, waarbij ze een tijd vestigde van 9.59. En ja u raadt het goed, opnieuw een persoonlijk record. Ook Miek liet zich gelden in reeks 10 en vestigde een evenaring van haar beste prestatie met 9.22. Dit zorgde voor een extra 6 ptn.
Ook Lisa De Bock mocht nog eens haar sprint mogelijkheden boven halen voor de 80m waar ze in de snelste reeks mocht aantreden en overschreed de meet na 11.68 en terug 5ptn in het laadje!

De dag ging verder met het hoogspringen bij de pupillen. Hier kwamen Margaux Temmerman en Jelke de Pape aan de bak. Margaux liet de moed een beetje zakken na een mislukte poging op 1m05, maar slaagde er uiteindelijk toch in om over 1m10 te wippen. Ook Jelke sprong niet hoger dan 1m10. De meisjes zorgden hiermee voor een extra 2 ptn.
Tot slot stond er nog één nummer op het programma, met name de 1000m. De meisjes zagen er enorm tegenop en hier was de regen de grootste reden voor. Zowel Lise Mussely, Lisa Van Bossche, Laure Devlamynck, als Lina Baeke kwamen aan bod in reeks 2. Hoe weinig zin ze er ook in hadden, de prestaties waren uitmuntend. Lisa, Lise en Laure finishten als eerste, tweede en vierde in hun reeks. Lisa klokte af op 3.31.53. Dit betekende een sterke verbetering van haar persoonlijk record. Lise volgde haar voorbeeld en ook zij scherpte haar record aan tot 3.36.22. En ja u raadt het al, Laure kon uiteraard niet achter blijven. Opnieuw een persoonlijk record met 3.38.36. Voor Lina was de 1000m er te veel aan. Haar benen konden niet volgen en de vermoeidheid sloeg toe met een val als gevolg. Jammer Lina, maar de volgende keer beter! Nu een welverdiende rustperiode! De 1000m zorgde voor 9 zeer mooie punten!!

Bij de miniemen meisjes mocht Gaëlle Van Hijfte aantreden op de 1000m. Zij wou ondanks haar kwetsuur toch een poging wagen. Hierbij werd ze vergezeld door Emma Van Hulle. Emma zat in reeks 1 en opende met een knappe 3.50.71, waarmee ze 14de werd op 18 deelnemers. Gaëlle ging van start in de snelste reeks en kon het eerste deel van de race goed volgen. Jammer genoeg speelde in het tweede deel van de race haar kwetsuur op, maar kon ze toch eindigen in een behoorlijke 3.50.00, wat uiteindelijk 1 punt opbracht.

De meisjes konden deze dag vol persoonlijke records afsluiten met een aflossing. De pupillen meisjes kwamen met twee ploegjes aan de start bij de 4x60m. Het ploegje van Florence, Margaux, Lina en Jelke kon knap als tweede eindigen in hun reeks in een tijd van 38.35. Het tweede ploegje met Miek, Kayleigh, Laure en Lisa kon uiteindelijk als vierde eindigen in de derde reeks. Dit deden ze met een nieuw clubrecord van 36.89. Dikke proficiat meisjes. Ook dit leverde nog eens 5 ptn op.
De miniemen meisjes mochten zich buigen over de 4x80m. Lisa, Charlotte, Emma en Amber vochten een rechtstreeks duel uit met DAC en ADD, die toen op een respectievelijk 12de en 10de plaats stonden. Uiteindelijk finishten de meisjes in 47.55, waardoor ze nipt gevloerd werden door DAC. Hier konden we nog 1 punt mee in de wacht slepen.

De meisjes gaven het beste van zichzelf en daardoor konden we deze unieke dag afsluiten met een 11de plaats. Een dikke proficiat aan allen!
Bovendien wensen wij ook nog de aanwezige supporters te bedanken en niet te vergeten de fotograaf van dienst Frank Jolie. Bedankt!

Peter Peirens & Yasmine Moerman.