Riemse jeugd op Joker+ Crosscup Relays Gent

Een mooi zonnetje, een mooi tijdig opgestelde tent en veel schone vikings. Meer moet dat niet zijn voor een geslaagde relays.

Sommige van onze benjamins lieten wat op zich wachten maar uiteindelijk kon toch iedereen mee op parcoursverkenning en opwarming. Onze meisjes Esele Aiyobe, Lenie Wauters en Louisa De Kesel hadden er zin in en verbaasden iedereen met hun super 6e plaats op 42 ploegjes, zeker als je weet dat Esele en Lenie zijn nog maar 6 jaar zijn!

Bij de jongens trokken de teams van Ryan Van Gelder, Briek Moreau en Flor Bekaert samen op met Liano De Zuttere, Owen Van den Broecke en Matis Devlaemynck. Zij sprintten vooraan mee en kwamen als 10e en 13e team over de eindstreep. Zeer mooi hoor! Onze stoere 6-jaringen Jarre Verstraete, Matiz Welvaert en Daan Genbrugge werden 34e en hielden nog 14 ploegen achter zich. Dat belooft voor volgend jaar.

Onze pupillen waren het talrijkst aanwezig. Bij de meisjes 2 ploegjes 2e jaars met Lina Baeke, Kayleigh Baeten en Lisa Van Bossche vol vuur naar de 12e plaats en Jana Van Der Leene, Olivia De Kesel en Dina De Saedeleir konden plaats 36 bemachtigen. Ook onze kersverse pupillen Ninte Lestienne, Kiara Moens, Shania Daelman en Kato Bostyn, Janne De Brabander en Bauke Verstraete stonden flink hun mannetje met plaatsen 40 en 66 op 71 deelnemende ploegjes. Bravo!

Met 89 stonden de jongens te trappelen aan de start. Onder hen  Xander Sesselle die het stokje mocht doorgeven aan Victor De Poorter en Casper Bekaert. Zij sprintten zich naar plaats 15. Aiko De Wispelaere zette Niels De Pauw en Lowie Wauters op weg en ook zij konden nog veel atleetjes inhalen om als 33e aan te komen. Plaats 65 was voor Leon Clarysse, Warre Moreau en Tuur Genbrugge. Ons jongste team met Florian Mjeku (stokje volgende keer beter vasthouden :-)), Matteo Bonnaerens en Milo Nuytinck bemachtigde plaats 74.

Onze eerstejaars miniemen meisjes teams met Miek Lagaeysse, Jelke De Paepe, Laure Devlaemynck (gebroken pols of niet, wij gaan ervoor) en Zana Snauwaert, Lotte De Brabander en Flore De Wispelaere moesten ook opboksen tegen vele tweedejaars miniemen dus op hun plaatsen 50 en 66 mogen ze best trots zijn! (81 teams).

Veel strijdlust ook bij onze miniemen jongens in de bende van 90 ploegjes. Wout Van Isterbeek, Kilian Moens en Luca Moreau mochten in de startbox. Joren De Wispelaere, Yorben De Rubbel en Joeri Cockheyt stonden hen als tweede loper op te wachten. De eindsprint was voor Rune Baeke, Juul Doom en Daan Bostyn. Hun ploegjes kwamen respectievelijk als 19e, 38e en 60e over de meet. Zeer goed gedaan, mannen!

Als beloning voor al deze mooie sportieve prestaties kreeg iedere deelnemer een mooie en welverdiende medaille.
Proficiat aan iedereen en tot op een van de volgende crossen!

Voor verslag,
Hilde