Jeugd op veldloop in Zwijnaarde op 8-11-2015

Als de sprinters moeten wijken voor de veldlopers, de piste voor de modder, de korte spikes voor de lange. Wanneer de atleten, moeders en vaders verzamelen aan de tent en daar door een wirwar van sportassen, stoeltjes en kleren hun kinderen de spikes aanbinden . Dan weten we de crossen zijn daar.

De eerste veldloop dit seizoen deed onze jeugdatleten talrijk afzakken naar het vertrouwd parcours aan de Don Bosco school te Zwijnaarde. Er was dezelfde dag ook de traditionele  veldloop te Aalter , maar we hadden als club besloten om de tent te zetten in Zwijnaarde en begeleiding te voorzien. Over die begeleiding gesproken hadden we bij de Benjamins de gelegenheidsbegeleiders Kristof en Stephanie , en we zagen dat het zeer goed was. Onder een stralend novemberzonnetje kon de wedstrijd beginnen. Voor de kangoeroetjes werd er geen klassement opgesteld maar de onzen deden dapper mee in de voorste regionen.

De wedstrijd dan

Bij de Benjamins meisjes van 2008 deed Wauters Lenie het heel aardig met een 19 de plaats op 32. Bij de oudste benjamins meisjes streden onze 2 meisjes mee in de voorste regionen. De Kesel Louisa werd 4de en Van de Velde Lore 9de op 38 . Heel knap van deze meiden.

De benjamin jongens van 2008 waren met zen drie van de 36 . Genbrugge daan werd 7e , Verstraete Jarre opgewarmd door zijn pappa die die namiddag ook nog eens de pannen van het dak ging lopen werd 18 de en Moreau Yoni werd in zijn eerste cross 32ste . Zeer mooi

De benjamins 2007 waren wel met een heel grote groep . Met 7 atleetjes waren ze het best vertegenwoordigt in deze reeks van 29 . Het eerste koppeltje was Hebrecht Milan en Baeten Kayitah op een 5de en 6de stek. Toen kwamen de 3 musketiers Moreau Briek 10de, De Vlamynck Mathis 11de en De Coster Tibo 12de. Toen was het eventjes wachten op Van den Broecke Owen 21ste en Van Gelder Ryan 23ste en Dezuttere Liano 28 ste. Had er een ploegklassement geweest waren we zeker gewonnen.

Bij de pupillen meisjes 2006 waren onze meisjes met zen zessen. Voor hun de eerste keer dat ze met een langere afstand geconfronteerd werden deden ze dit met verve. Daelman Shania beet hier de spits af met een 8 ste plaats. Van der Leene Jana werd knap 13de. Moens Kiara deed het ook niet onaardig met een 23 ste plaats . Dan was het eventjes wachten op De Rubbel Kaya 37 ste , Bostyn Kato 39 ste en Verstraete Bauke 44ste waarmee ze nog 3 atleetjes achter zich liet (47 ). Heel knap dames

Dan was het de beurt aan de meer ervaren pupillen meisjes en hier zag het er lange tijd naar uit dat we een dubbelslag gingen krijgen met Van Bossche Lisa en Mussely Lise die een ganse wedstrijd zij aan zij liepen met voorsprong op de rest, maar de laatste meters verliepen moeizaam. Lisa kon het houden maar Lise greep in de laatste meters net naast het podium, jammer voor haar. Baeten Kayleigh werd mooi 12de. Verder hadden we De saedeleer Dina 16 de , De Kesel Olivia 20 ste en Van de Velde Steffie 21 ste . Er waren 30 deelneemsters.

Bij de nieuwe pupillen 3 jongens . Seselle Xander had weinig problemen met de nieuwe afstand en werd mooi 6de . Niet veel verder kwamen Welvaert Tibo en Wauters Lowie als 14 de en 15 de over de meet op 44 deelnemers , een zeer knap resultaat.

Bij de oudste pupillen 2 Riemenaren .Bekaert Casper is wel gewend vooraan te lopen en werd nu weer knap 7de. De pauw Niels ook een vaste waarde werd 27 ste van de 43 . Goed gedaan jongens.

Bij de miniemen meisjes 2004 , 5 meisjes van Rieme. Ook zij kregen een langere afstand voorgeschoteld en hadden daar weinig moeite mee. Laure de Vlaemynck liep met een gips een 7de plek , straffe madam. Temmerman Margeaux kwam net daarachter binnen op een 9de plek met een mooie eindsprint. De Wispelaere Flore werd 14de en De paepe Jelke 21 ste , sterk van deze dames. Lagaeysse Miek deed dapper een verplicht nummer en wapent zich nu al voor het indoor seizoen , ze werd 25 ste op 27.

Bij de miniemen heren 2 Blauwgelen . Daan Bostyn altijd goed voor een top 10 , soms al eens op het podium, deed het goed met een 7de plek. Een verbluffende Moens Killian snelde naar een 12 de stek . Er waren 33 deelnemers.

Bij de miniemen van 2003 streden 3 jongens van Rieme mee . Eerste Riemenaar werd een steeds beter wordende Niels Van Landegem , hij werd 20 ste. Van Isterbeeck Wout deed als sprinter wat er van hem verwacht werd , en liep de wedstrijd uit. Hij werd 22ste. De Rubbel Yorben deed het heel aardig en kwam knap als 25 ste binnen op 31 deelnemers.

Met een karrevracht aan ereplaatsen kwam er aldus een eind aan een mooie namiddag. Er waren ook tal van nieuwe atleten die heel tevreden waren over hun eerste ervaring op een veldloop en dat kunnen we alleen maar toejuichen, wij kijken uit naar jullie aanwezigheid de komende weken.

Tot slot het traditionele dankwoordje aan de begeleiders en trainers van dienst.

Tot volgende week in Deinze
Moreau Patrick.

Een gedachte over “Jeugd op veldloop in Zwijnaarde op 8-11-2015”

  1. Bij de Benjamin jongens 2007 is Bekaert Flor jammerlijk genoeg vergeten vermelden te worden, Hij werd zeer mooi negende voor Briek en Mathis.
    verontschuldiging hiervoor.

Reacties zijn gesloten.