Onze jeugd op de heuveltjes van Deinze

Voor veel van onze jeugdatleetjes is Deinze bekend terrein. De leuke heuveltjes en de aantrekkelijke speeltuin zijn altijd mooi meegenomen. Op naar een mooie, winderige en sportieve dag.

Na onze enthousiaste kleintjes Arlieke Welvaert en Lars Van Der Leene, die zich naar een 2e plaats sprintte op de speelse kangoeroecross, was het aan de benjamins.

In de grote massa hadden Louisa De Kesel en Lore Van De Velde er wel zin in. Zij toonden zich weer zeer in form en Louisa werd zeer knap 4e.  Lore volgde niet veel verder op een 14e plaats op 65 meisjes.

Bij onze jongste benjamin jongens liet Daan Genbrugge zich weer van zijn beste kant zien. Plaats 6 op 51 atleetjes was voor hem. Mooi hoor, Daan.

Bij de 2e jaars benjamins stonden 4 blauw-gele truitjes tussen de 65 sportieve jongens.  Kayitah Baeten werd sterk 20e en trok Mathis Devlaemynck (22) en Flor Bekaert (26) mee. Even later zagen wij nog de eindsprint van Ryan Van Gelder die op plaats 55 aankwam.

Bij de pupillen meisjes geboortejaar 2006 zagen wij de vrolijke dames Shania Daelman en Jana Van Der Leene als 17e en 21e over de meet sprinten. Knap hoor, in de grote groep van 52.

Traditiegetrouw veel vikings bij de pupillen meisjes 2005 en al even traditiegetrouw Lisa Van Bossche op nummer 1. Proficiat, Lisa! Lise Musely was weer mooi mee en dat leverde plaats 11 op. Ook veel strijdlust bij Kayleigh Baeten en Dina De Saedeleer die plaatsen 32 en 37 veroverden. Bij Lina Baeke zat de buitenlandse vakantie nog wat in de benen, zij werd 42, gevolgd door Steffie Van De Velde die 47e werd op 59 loopsters.

Tibo Welvaert had er ook wel zin in, ook al moest hij als enige 1e jaars pupil aan de start. Pupillen lopen al een heel stuk verder dan de benjamins maar dat was geen probleem voor hem en hij pakte plaats 20 op 66.

88 jonge mannen aan de startlijn bij de 2e jaars pupillen waaronder ook Casper Bekaert. Hij was zeer geconcentreerd en sprintte als nummer 16 over de lijn. Tuur Genbrugge had in ronde 2 last van milt maar hij beet toch door naar plaats 82 (88).

Dan op naar de miniemen meisjes. Bij de jongsten zagen wij Laure Davlaemynck zeer goed doseren dat leverde plaats 22 op. Sien De Beule vocht voor haar plaatsje 31 en hield daarmee Florence Van Hyfte, die in de 2e helft van de wedstrijd de achtervolging inzette, nog net achter zich. Goed gedaan hoor, dames!

Joeri Cockheyt en Quinten West verdedigden bij de jongste miniemen onze blauw-gele kleuren. Joeri streed goed en had nog wat energie over voor de laatste ronde. Dat leverde hem plaats 50 op. Quinten moest in de laatste ronde wat gas terug nemen maar plaats 63 liet hij niet meer afnemen. (77)

Bij de oudste miniemen geen jetlag voor Rune Baeke blijkbaar. Plaats 16 op 48 starters mag zeker een knappe prestatie genoemd worden.

Zoals u leest, heeft onze jeugd zich alweer eens mooi in de strijd gesmeten. Proficiat aan iedereen en tot op een volgende cross.
Voor verslag,
Hilde.