Riemse jeugd liet van zich horen op sfeervolle Kerstcross

IMG_6757Terwijl de Riemse tent gevuld werd met sporttassen, stoeltjes, spikes en gefocuste doch goedgemutste atleten kreeg ik (Cindy) zowaar een beker onder de neus geschoven… Daan en Kato hebben al enkele wedstrijden overgeslagen wegens ziekte en blessure dus ik viel even uit de lucht. Nadat ik op de hoogte werd gesteld door Iris ging ik op zoek naar een waardige compagnon, en die vond ik algauw in Stephanie. Na een hele dag gedetailleerde research ter plaatse van aan de start tot op de berg kropen we beiden in de pen en we versmolten onze bevindingen tot volgend verslagje.

Geen cross in België en omstreken te vinden die zo sfeervol is als onze eigen Kerstcross. Dat zullen de vele atleten en supporters enkel kunnen beamen. We zagen een bij momenten zonovergoten parcours. De reacties waren verdeeld; de ene vond dit het ideale weertje voor een kerstcross, de andere vond het net iets te warm… Aan sfeer en echte Vikingen in elk geval geen gebrek! Met tientallen stonden ze aan de meet, klaar om de ‘Viking spirit’ te verdedigen. En of ze nu als eerste of als laatste over de meet kwamen, allen mochten ze terecht trots zijn! In bijna elke reeks werd de top 10 gekleurd met blauw-geel!

Bij de kangoeroes, geen officiële wedstrijdreeks maar zeker het vermelden waard, liep Janne Vergote als eerste over de eindstreep; niet echt aangesloten bij AS Rieme maar wel met Vikingbloed in de aderen van mama Petra Bruggeman en papa Maarten Vergote. Zij werd nog gevolgd door vijf dappere kangoeroes die één voor één hun beste beentjes hadden voorgezet: Arlieke Welvaert, Alessandra Vermote, Caitlin Vandenbroucke en Magalie De Baere. Een dikke pluim voor jullie!!!

Vijf stoere Riemse eerstejaars benjamins meisjes (37) losten de kangoeroes af. Lenie Wauters kwam mooi als 9e over de meet. Daarna volgde Lore Geerinckx op een 26ste plaats. Een knap debuut voor Lieke Heynssens (29), Lisse Heynssens (30) en Chloé Neijt (31): zij volgden elkaar netjes op. Van harte proficiat meisjes!!!

Bij de tweedejaars benjamins meisjes (30) twee top tien plaatsen! Louisa De Kesel miste nipt het podium. Zij strandde op een 4e plaats, gevolgd door Lore Van De Velde als 9e. Al snel kwamen ook Flore Vergote (14), Lieke Van Moorhem (17) en Kato Wytinck (23) over de finish. Prestaties om fier op te zijn hoor!!!

Bij onze eerstejaars benjamins jongens (29) hadden we 6 stoere Vikingen aan de meet die de Riemse kleuren verdedigden. Aangevoerd door een supersnelle Daan Genbrugge op een 8e plaats en gevolgd door debutant Lode Boelens als 14e en Elias De Pauw als 15e . Jarre Verstraete volgde knap als 18e deelnemer en algauw zagen we Seppe Martens (24) en Yoni Moureau (29) met rasse schreden voorbijsnellen. Knap gedaan jongens!!!

Even later volgden de ervaren oudste benjamins jongens met een sterke Mathis Devlamynck (5) en Flor Bekaert (8) in de top tien. Milan Hebberecht (14), Kayitah Baeten (19), Briek Moreau (21) en Owen Vandenbroucke (30) vulden het rijtje aan. Deze kerels werden op de hielen gezeten door Ghiel Lierman (36), Emiel Lippens (37) en Liano Dezuttere (38). Ryan Van Gelder volgde trots op een 43e plaats en Jonas Roegies arriveerde als 44e op 46 deelnemers. Petje af jongens!!!

Bij de pupillen meisjes 2006 (40) zagen we 8 atletes van Rieme aan de start verschijnen. Shania Daelman was de snelste van hen en liep als 11de over de streep. Niet zolang daarna arriveerden Hasse Heynssens en Jana van Der Leene als 16de en 17de. Toen was Kiara Moens (22) daar met haar snelle benen en kort daarop volgde Femke Haes op een mooie 25ste plaats. Even later zagen we de deugnietenoogjes van Janne De Brabander (32) en Ninte Lestienne (33). De groep werd afgesloten door de dappere Bauke Verstraete (40). Knappe prestaties meisjes!!!

Ook bij de oudste pupillen meisjes (50) stonden acht vikingen aan de startlijn. Ons immer sterke Lisa Van Bossche mocht na aankomst het podium bestijgen met een mooie 2e plaats. Even later volgde de strijdlustige Lina Baeke op de 13e plaats. De rij werd verder aangevuld door een hele resem aan stoere Riemse meiden: Lise Mussely (19), Olivia De Kesel (25), Dina De Saedeleer (30), Steffie Van De Velde (33), Kayleigh Baeten (38) en Lina Vercruysse (40). Gefeliciteerd meiden!!!

De wedstrijd ging verder met de pupillen jongens van 2006 (50). Het gezelschap van 8 Riemse atleten werd aangevoerd door Xander Sesselle, met een uitmuntende 3e plaats: op het podium dus dat verdient een applaus! Knap binnen de top 10 vonden we Tibo Welvaert (9) die al snel werd gevolgd door Lowie Wauters (13). Op plaats 26 strandde Matteo Bonnaerens, op nummer 33 Leon Clarysse, gevolgd door Xander Verniers (39), Dieter Vuylsteke (40) en Xylian Meyvaert (45). Een dikke pluim voor jullie jongens!!!

Wat zat er nu weer in die boterkoeken van bakker Bekaert? Net als zijn jongere broer Flor finishte Casper Bekaert (9) bij de pupillen jongens 2005 (59) in de top tien! Niels de Pauw veroverde een knappe 14e plaats. In het tweede deel van het peloton vonden we Warre Moreau (46). Aiko De Wispelaere (50) liet nog 9 atleten achter zich. Puik werk kerels!!!

Tussen de miniemen meisjes 2004 (37) stonden acht Riemse meisjes ongeduldig te trippelen aan de startlijn. Nog mooi in de top tien eindigde Laure Devlamynck (9). Sien De Beule volgde als 14e en even later kwam Margaux Temmerman (19) over de meet . Zij werd op de hielen gezeten door Jelke De Paepe (21) en Florence van Hyfte (23). Het trio Lotte De Brabander, Louise Lippens en Miek Lagaeysse vulden de plaatsen 33, 34 en 35 in. Knap gelopen meisjes!!!

De oudste miniemen meisjes (26) konden rekenen op het gezelschap van Charlotte Jolie. Zij was in deze reeks alleen om de Riemse kleuren te verdedigen. Met een mooie 20ste plaats deed ze dit met verve. Proficiat Charlotte!!!

Bij de eerstejaars miniemen jongens (38) vonden we de vriendengroep netjes verspreid in de uitslag terug. De kwieke Daan Bostyn eindigde knap 10e. Krullebol Quinten West volgde als 17e waarna Kilian Moens goedlachs de finishlijn bereikte. Vechtend voor hun plekje in de eindstand behaalden ook Joeri Cockheyt (28) en Luca Moureau (36) een mooi resultaat. Schitterend gedaan, jongens!!!

Als drie musketiers eindigden Rune Baeke (14), Niels Van Landeghem (17) en Wout Van Isterbeek (19) dicht in elkaars buurt bij de oudste miniemen jongens. Nice run, boys!!!

Tot hier het overzicht maar liefst 77 jonge Vikingen; een hele kluif voor twee mama’s met weinig journalistieke ervaring op zak. Maar het was best fijn om onze ‘vlotte pen’ eens boven te halen. Dat is toch het minste wat onze jeugd verdient; zij hebben immers heel wat meer energie uit hun sportieve lijven moeten halen!

Nu nog even genieten van de vakantie; lekker ‘chillen’, de kuiten nog eens insmeren voor een deugddoende zeetraining en dan aftellen naar 2016. Een jaar waarin we ongetwijfeld nog prachtige dingen gaan zien van onze jeugd waar we oooo zo fier op zijn! En een jaar waarin we met plezier de verslagen zullen lezen van onze collega’s mama’s en papa’s.

Sportieve supportersgroeten van Cindy Goeminne en Stephanie De Rijcke

4 gedachten over “Riemse jeugd liet van zich horen op sfeervolle Kerstcross”

  1. Een dikke proficiat voor jullie om de talrijke opkomst aan atleetjes zo mooi in “beeld” te brengen. We beleven de dag bij het lezen een beetje opnieuw. Van die geringe journalistieke ervaring is niets te merken en de ‘Vlotte Pen’ trofee is echt wel dik verdiend!!
    Uiteraard gaat de grootste eer naar de deelnemers en de vele vrijwilligers die van de Riemse kerstcross elk jaar weer iets speciaals maken. Iets waar velen echt naar uit kijken. Zowel de atleten als de supporters. Want laten we eerlijk zijn: onze cross is toch de beste cross ? op en top gezellig en met een mooie omloop!

  2. Vlotte pen – het is een waar genoegen het verslag van, misschien wel de drukst bezette, veldcross op Rieme te lezen.
    In de schaduw van onze vele (ik begrijp 77) atleten aan wie de ware eer toekomt, weten jullie de vlotte pen toch boven te halen.Dikke proficiat, dames!
    Wij kijken hoopvol uit naar de nieuwe verslaggevers die de beker in ontvangst zullen nemen ?.

    Gr
    Koen & Tom

Reacties zijn gesloten.