Knappe prestaties van onze atleten op het BK alle cat.

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni werden de Belgische kampioenschappen alle cat. betwist in het Boudewijnstadion te Brussel. AS Rieme beschikte over 3 atleten die de minimum limiet haalden en konden dan ook met enige fierheid onze clubkleuren verdedigen. 

Als eerste mocht Jacintha Cornelis aantreden op de 400m. Op de B V VL had ze al bewezen dat ze tot heel wat in staat is en dat ze bij de betere junioren van België behoort. Na een goede start en een goed ingedeelde wedstrijd bereikte ze als 3de in haar reeks de aankomst na 59”01. Hiermee benaderde haar besttijd van 58”08 tot op minder dan 1”. In totaal behaalde ze 17de tijd .Heel goede prestatie als je weet dat Jacintha, net als Anton, nog maar juist uit de blokperiode komt en de trainingen iets gereduceerd zijn!

Dan was het de beurt aan Anton De Baets om de 400m af te haspelen. Zijn vorige besttijden had hij steeds in baan 6 moeten lopen, dus steeds de buitenbaan. We konden onze ogen niet geloven toen de atleten zich klaarmaakten en we zagen dat Anton in baan 9 de startblok aan het klaarzetten was. Het was niet waar hé, weeral de buitenbaan. Maar onze sterke Viking liet het niet aan zijn hart komen. Met in de zelfde reeks de broers Dylan en Jonathan Borlee gaf dit hem een extra stimulans. Anton nam een goede start maar misschien iets te snel na 200m. Dan was het vechten tegen de verzuring en hierdoor kon hij net niet zijn PR verbeteren dat op 50”23 stond. Nu werd het 50” 37 ,een 6de plaats in de reeks en in totaal een 26ste.

Als 3de Riemse mocht Sarina Balcaen aantreden op de 800m. Dat ze op scherp stond hadden de voorbije wedstrijden en trainingen al bewezen. Hiervoor heeft Sarina wel al heel wat offers gebracht door de voorbije jaren te moeten vechten tegen allergieën, waarbij de voeding een bepalende factor was om dit euvel aan te pakken. Net als Anton moest Sarina starten in baan 9. Toch was er al een gaatje van een 5 tal meter na 100m met de koplopers bij het naar binnen gaan. Maar onze Riemse liep een dijk van een wedstrijd, beet zich vast bij de 3 koplopers en overschreed de meet na 2’17”70 als 4de. Goed voor een persoonlijk record. In totaal werd Sarina 15de.

Proficiat aan Jacintha, Anton, Sarina. We moeten ze koesteren want ze zijn van goudwaarde voor onze club en een voorbeeld voor de jeugd!!! Ook proficiat aan de aanwezige trainers Kim en Glenn.

Marnix Bruggeman