Clubrecords bij de vleet in Aalter

Zondag 7 augustus, een zonnige namiddag maar de wind was wel fel aanwezig. Toch trok er een delegatie dappere Vikings richting Aalter. In Aalter heb je nu eenmaal de kans om eens een 600m te lopen en dat is voor sommige atleten altijd een leuke wedstrijd. Hierbij een overzicht van de atleten en hun prestaties.

We starten de meeting met de 400H. Lara Hemelsoet waagde zich aan deze moeilijke opgave. Lara liep een degelijke wedstrijd, toch zeker wetende dat de wind goed aanwezig was. Ze finishte in een tijd van 72″ rond.

Daarna was het de beurt aan de snelle vrouwen en heren op de 100m. Reine Verdegem beet de spits af. Ze startte goed en liep een mooie wedstrijd, alleen blies de wind in het nadeel. Ook waren er problemen met de tijdsopname en moest de wedstrijd herlopen worden. Omdat Reine nog de 300m wou lopen, hebben we beslist om de 100m niet meer te herlopen.  Op de 300m liep ze een goede wedstrijd en ze won met overtuiging haar reeks in 42″98. Proficiat Reine, je bent aan een mooi seizoen bezig en hopelijk straks op het Vlaams Kampioenschap mogen we van jou mooie prestaties verwachten. Doe zo verder meid!

Thomas Van Herreweghe was de tweede spurter van de dag. Thomas heeft na een lange weg te moeten afleggen wegens ziekte en enkele blessures, toch altijd de moed weten opbrengen om terug op de piste te lopen. Hij liep een mooie wedstrijd in 13″54 met wel 1 m/sec tegenwind. Jammer genoeg is er tijdens het lopen iets in zijn bil geschoten en heeft Thomas verstek moeten geven voor de 300m. Na verder onderzoek zou het een scheurtje blijken te zijn. We hopen op een spoedig herstel.

En dan het nummer waar de meeste vikings waren voor gekomen: de 600m. Ze waren met 9 dappere krijgers.
Sarina Balcaen liep van start tot finish op kop en haalde een mooi resultaat. Ze liep een nieuw clubrecord van 1’40″36 en was daar heel tevreden mee. Sarina begint stilaan haar goede vorm terug te winnen en dat doet ons deugd.

Ook Linda Andries en Yelva Leune liepen een goede wedstrijd, zeker Linda wat die had de dag voordien nog op de Katse Feesten gezeten en liep naar eigen zeggen met een houten kop. Maar ons Linda geeft nooit op en ze was aanwezig op de wedstrijd. Haar tijd was 1’54’11. Yelva liep haar wedstrijd in een tijd van 2’05″74. Allemaal proficiat met jullie deelname!

Thimon Van Herrewege was de 1ste viking bij de mannen (cad heren), hij liep een mooie en goede wedstrijd en eindigde in een tijd van 1’37″01 en verbeterde het clubrecord. Het 2de clubrecord was binnen.
Mathias Van Herreweghe was de 2de loper bij de heren. ( schol heren ) Hij liep ook een mooie wedstrijd en verbeterde zijn eigen clubrecord met 2 seconden. De nieuwe tijd van Mathias is nu 1’36″38, het 3de clubrecord was binnen.

Bij de senioren hadden we Anton De Baets, Noel Van Herreweghe, David Moens en Luc Haes. Anton, David en Noel liepen in dezelfde reeks. En wat voor een reeks! Anton, die al een hele tijd aan een prachtig parkoers bezig is en dat zowel op de 400m als in het springen, nam van in het begin de wedstrijd in handen. Hij wou echter alles uit de kast halen en liep een prachtige wedstrijd. Op het einde moest hij de duimen leggen voor Alexander Doom van Roeselaere, maar het is zeker geen schande om te verliezen van een topper als Alexander. De tijd van Alexander was 1’21” en nog iets en Anton had een tijd van 1’21″57. Dus een hele sterke prestatie van Anton, die daarbij het clubrecord verbeterde met 3 seconden. Proficiat Anton en doe zo verder, het 4de clubrecord was binnen.
Ook David liep een mooie wedstrijd en beet zich vast in het midden van de groep. Hij eindigde in een mooie tijd van 1’36″21: een 5de clubrecord was binnen. Noel liep de race van zijn leven. Hij zag af maar wilde niet plooien en dat leverde hem een mooie tijd op van 1’42″38, en een nieuw clubrecord nummer 6 was binnen.
Als laatste viking maar daarom niet de minste was Luc aan de beurt. Luc zie je regelmatig op wedstrijden en is altijd gemotiveerd. Luc liep een goede wedstrijd en eindigde in een mooie tijd van 1’49″58. Dit leverde hem ook een clubrecord op, nummer 7 was binnen.

Voila, zo hebben we toch een heel leuke dag beleefd met een valies vol clubrecords.
Bedankt aan alle atleten en supporters, want ook jullie aanwezigheid doet de atleten deugd.

Met Sportieve groeten
Glenn Coene