PK aflossingen jeugd

28 Augustus 2016: een mooie zonnige dag en verschillende enthousiaste riemenaren zijn op post voor de aflossingen. Een overzicht.Beginnen deed de jeugd met de sprintnummers. Voor onze miniemen dames stond 4x80m op het programma. Met assistentie van Wout Lagaeysse en Yves Temmerman stonden Miek Lagaeysse, Margaux Temmerman, Jelke De Pape en Laure Devlamynck goed opgewarmd klaar in de wachtbox. Zij gingen er volledig voor en wonnen hun reeks in 46.21. Zeer knap, meisjes!

Trainer Martin had ondertussen onze pupillen voorbereid op hun 4x 60m sprint. Bij de meisjes stond een team met Kayleigh Baeten (net terug uit blessure), Dina De Saedeleer, Lina Baeke en Lisa Van Bossche te popelen aan de start. Ook zij gaven het beste van zichzelf en finishten in een tijd van 38.58.
Bij de jongens was Xander Sesselle starter, gevolgd door Matteo Bonnaerens, Robbe Martens en Lowie Wauters. Zij kwamen in 37.90 over de streep en werden daarmee zeer mooi 2e in hun reeks.

Later op de namiddag stonden dan de 3×600 reeksen voor de jeugd op het programma. Onze miniemen, begeleid door Tine Ghyselen, mochten als eersten aantreden. Voor de meisjes stonden Jelke, Miek en Laure klaar. Het was toch even stressen en doorbijten maar als echte vikingen vochten ze zich in 6.25 naar een 9e plaats in hun reeks en konden daarmee nog 3 ploegen achter zich houden.

Ons miniemen jongens team bestond uit starter Rune Baeke gevolgd door Niels Van Landeghem en eerstejaars Kilian Moens mocht aankomen. Uitstekend gestart; prima volgehouden en gevochten tot het einde; resultaat: een zeer mooie 4e plaats in hun reeks in een tijd van 5.42.

Bij de pupillen dames was zus Lina Baeke de startloper. Zij gaf het stokje door aan eerstejaars Kiara Moens en Lisa Van Bossche mocht aankomen. Zij werden 9e in een mooie tijd van 6.39. Goed gestreden dames, en jammer van het onsportieve gedrag van een ander atleetje, anders was het zeker 8e plaats.

Lowie Wauters, Tibo Welvaert en Xander Sesselle waren onze 3x600m lopers bij de jongens. 3 Eerstejaars die aankomen op een 5e plaats in hun reeks in een tijd van 6.12: daar kan je alleen maar fier op zijn!

Jammer dat bij onze benjamins 1 atleetje de agenda niet goed had bijgehouden waardoor Seppe Martens en Mathis Devlamynck helaas niet konden lopen. Een volgende keer komen jullie zeker aan de beurt!

Dank aan de ouders voor de aanmoedigingen en het geduld en een dikke proficiat aan iedereen!

voor verslag,
Hilde