BK estafetten Moeskroen 18/09/2016

bk-estafetten-2016Na een schitterende editie van vorig jaar op onze eigen piste trokken we dit jaar met enkele stoere Vikingen naar de piste in Moeskroen voor het BK estafette. Moeskroen, voor mij één van de mooiste pistes in Belgie was dit jaar the place to be, voor wat hopelijk een mooie dag zou worden met hier en daar een record en wie weet zelfs medailles. 

Maar eerst even een overzicht van de ploegen.
Master Dames: 4x100m: Leen Verniers, Hilde Van Hecke, Linda Andries, Joke De Vos.
Master Dames: 4x800m: Carine Van Hulle, Marijke Van Bossche, Yelva Leune, Linda Andries.
AC Dames: 4x100m& 4x200m: Sylke Hemelsoet, Lisa De Bock; Sarah Van Hecke, Reine Verdegem.

AC Heren: 4x400m: Bert De Muynck, Arne Hutsebout, Martijn Beate, Anton De Baets.
Scholieren Heren: 4x100m : Jonas Praet, Stijn Praet, Tuur Beudts, Emile Vanden Heede.

Zo, met deze dappere krijgers begonnen we een mooi dag.
Het 1ste nummer dat gelopen werd om 10u was de 4x100m voor de dames. Ons kwartet met 2 cadetten, 1 scholier en 1 seniore liep een goede wedstrijd met een tijd van 50″68 en dit was zelfs goed voor een plaats in de finale. Een mooi begin.

Ook deden deze meiden nog mee aan de 4x200m: dit deden ze ook met verve, wat hen zelfs een CR opleverde: 1’46″92. De 9de tijd in totaal, mooi.
Enige tijd later werd ons meegedeeld dat ze toch geselecteerd waren voor de finale. Oeps, daar hadden we niet op gerekend.
Je moet weten, deze meiden waren al van ’s morgens om 9u in Moeskroen en om 18u waren ze daar nog om finale te lopen. Hoedje af dames!
Dus werd het een dag met lopen, rusten, lopen, rusten, lopen, rusten en nog eens lopen.
In de finale van de 4x100m werden onze dames knap 5de met een tijd van 50″28 en in de finale van de 4x200m knap 6de met terug een nieuw clubrecord: dit bedraagt nu 1’46″70.
Een dikke pluim voor alle 4 na een dag vol spanning en emotie.

De Masters Dames 4x100m: met een reeks van 6 ploegen hebben ze zich goed geweerd en werden ze knap 4de in een tijd van 1’00″61. Nu wil ik er wel bij zeggen dat onze dames niet met hun sterkste ploeg waren afgezakt naar Moeskroen. Door omstandigheden waren ze genoodzaakt om met een iets mindere ploeg aan te treden, maar dat wil niet zeggen dat deze dames daarom minder hebben gepresteerd. Proficiat alvast!

De Masters Dames: 4x800m: met 1 Waalse en 2 Vlaamse ploegen kwamen ze aan de start van de wedstrijd. Onze dames hebben zich goed verweerd en liepen een degelijke wedstrijd, wat hen een mooie 2de plaats en een zilveren medaille opleverde. Proficiat dames! Hun tijd: 11’10″74.

De Scholieren Heren: de 4 Dalton Brothers zoals ik ze de laatste tijd noem, waren naar Moeskroen gekomen met 1 doel: het clubrecord van 46″18 aan flarden lopen. Onze jongens kwamen dan ook aan de start met een ‘killer’ instinct in de ogen. Je kon wel zien dat ze alle vier wat last hadden van de zenuwen. Dat zag je het best aan de wissels. Ook al verliepen die vrijwel perfect, hier en daar toch een klein schoonheidsfoutje. En dan die tijd : 45″49, een nieuw CR. Vreugde alom bij de heren. Hiervoor waren ze gekomen. En de kers op de taart: ze werden in totaal 7de, wat hen een plaats in de finale opleverde.
In de finale waren de zenuwen weg en verliepen de wissels nog beter en eindigden ze knap 6de in een tijd van 45″76: proficiat jongens!

En als laatste kwartet kwamen onze 4x400m heren aan de start. Startloper Bert, vorige week nog goed voor brons op de BK voor beloften, begon aan een race die mooi spektakel opleverde. Hij gaf de stok door aan Arne die de ziel uit zijn lijf liep om toch maar niet teveel plaatsen te verliezen. Dan kwam Martijn in actie, die zijn race heel goed indeelde, en dan Anton ( ook al goed geweest voor een tijd van 49″93) die als laatste de baan op mocht. Uiteindelijk werden onze vier broeders knap 5de in een tijd van 3’24″43. Proficiat!

Zo beste vrienden, zo kwam er een einde aan een mooie en leuke dag.
Mijn dank naar Trainer Kim en Trainer Marnix voor de begeleiding en de nodige steun.
Mijn dank aan alle supporters voor de vele aanmoedigingen.
En vooral mijn dank aan de atleten voor de geleverde prestaties.

Ik zou zeggen geniet nu van de rust, en laad de batterijen op voor het winterseizoen dat eraan komt. Atleten die nog wedstrijden doen, wens ik nog veel succes toe.

Voor mij was het ook een mooi seizoen en ik hoop jullie allemaal terug te zien in de winter.
Bedankt aan allen.

Met sportieve groet,
Glenn Coene

2 gedachten over “BK estafetten Moeskroen 18/09/2016”

  1. estafette is toch altijd speciaal. Het bevordert zeker ook het clubgevoel en de kameraadschap. Wij doen nog een PK meerkamp cadetten en dan is er rust. Op naar indoor zou ik zeggen. Het was een mooie zomer met mooie prestaties. Heb ervan genoten

Reacties zijn gesloten.