‘Memorial Valentien De Smet’ in Oudenaarde op zondag 4/12/2016

Als kersvers RIEM-atlete trok ik als ‘reporter’ naar Oudenaarde, klaar voor een eerste verslag. Toegegeven, ik ken nog niet elke atleet bij naam. Maar de gekende clubkleuren maken veel goed. En met ‘Komaan, RIEM!’ kom je ook al een heel eind…..

27 Riemse atleten vanaf cadet trokken zondag naar de veldloop in Oudenaarde. Het parcours lag er snel bij, een voordeel voor onze pistelopers al hadden onze echte crossers graag wat meer modder gezien.

39 cadetten jongens stormden het veld in. 4 RIEM-atleten streden voor een mooie plaats. Thimon Van Herrewege startte rustig maar schoof dan mooi naar voor om als 13e over de meet te lopen. Even verderop pakte Fiebe Hutsebaut de 17e plaats en eindigde Yorben De Rubbel als 19e. Ook Niels Van Landeghem liep met zijn 26e stek een mooie wedstrijd.

Ook onze heren van de korte cross legden een afstand af van 2810m en stonden met 39 deelnemers aan de start. Brecht de Meulenaere deed 9,04 min. over deze afstand, wat hem een 12e plaats opleverde. Ruud Naudts/21e, Brecht De Wever/23e en Lennert Verdegem/27e streden voor een mooie plaats en liepen zo de RIEM-kleuren in de kijker.

Van de 70 dames junioren, senioren en masters zagen we 9 clubgenotes aan het werk. Jolien Van Hoorebeke nestelde zich meteen voorin, liep een sterke wedstrijd en werd zo knap 4e. Zo mocht ze mee het podium op om een ‘envelop’ in ontvangst te nemen. Lien Langeraert/22e en Lara Hemelsoet/35e mochten terugkijken op een sterke wedstrijd. Eerste master werd Nathalie Van Hoorebeke op een 38e stek, gevolgd door Yelva Leune die 49e werd. Christine De Roose/53e, Leen Verniers/54e, Hilde Van Hecke/63e, Katleen Peirens/64e en Stephanie De Rycke/66e leverden een mooie collectieve prestatie.

Even later was het aan onze senioren heren. 1 RIEM-atleet zagen we hier actie. Thomas Vermeire werd 32e/34.

Xavier Rondas rijgt de podiumplaatsen aan elkaar en ook in Oudenaarde was het raak, dit keer met een zilveren plak. Lieven Van Bossche/25e, Paul Engels/35e, Freddy Van Landeghem/40e en Steven Verniers/43e waren hier onze andere vertegenwoordigers.

Bij de heren masers M50+ was het opnieuw raak voor RIEM met 2 top-5 plaatsen. Marc Mechelinck en Luc Dellaert misten nipt het podium. Erik Claus/17e en Noël Van Herrewege/19e pakten een plaats halverwege de groep.

Proficiat aan alle deelnemers!
Veerle Van Campenhout

4 gedachten over “‘Memorial Valentien De Smet’ in Oudenaarde op zondag 4/12/2016”

  1. Wat doe je met plaats 64 bij de dames Sen. maar toch mooi verslag
    groeten
    Patric Peirens

  2. Mooi verslag, daarom liep je daar rond met je fototoestel.

    Groetjes
    Kristof.

  3. Bedankt Veerle, op het einde van het seizoen ken je alle namen van buiten. Leuk verslag.

  4. Ik had er ook graag bij geweest in oudenaarde,maar zaterdagochtend geveld door griep.Spijtig,en nu hopen dat we tegen de kerstcross terug onze goeie vorm kunnen terugvinden.

    groetjes Ronald

Reacties zijn gesloten.