Veel blauw-geel met heel wat sterke prestaties van onze Vikingen in de parkloop te Maldegem.

Een tweede verslag vanaf cadetten kregen we binnen van Marnix Bruggeman. Geniet ervan!

Dit is zeker niet overdreven als men de verschillende podium plaatsen aan een rijgt. AS Rieme werd qua opkomst zeker een voltreffer.

Bij de cadetten jongens zagen we niet minder dan 6 atleten in de buik van de groep. Ditmaal was Yorben De Rubbel onze beste man met een sterke 13de plek. Fiebe Hutsebaut vind meer en meer zijn draai en werd 14de. Niet veel verder zagen we Xander West op een mooie 16de plek. Joren De Wispelaere deed niet veel onder en liep als 18de over de meet. Dan kreeg men 2 Nielsen na elkaar. Hiervan was Niels Van Landeghem 21ste iets sterker dan Niels Van Bossche 22ste die daar niet ontevreden mee was. Ook de gedreven aanmoedigingen van clubmakker en gekwetste Thimon Van Herrewege werkten aanstekelijk voor de jongens. Voorwaar een sterke lichting onder leiding van coach Xavier Rondas. (32)

Bij de scholieren was Lies Cauwels onze enige deelneemster. Ze verweerde haar kranig en werd deftig 10de . Sterk Lies dat je er vaak bij bent!!!(12)

Evert Verdegem toonde weer dat hij uit het goede hout gesneden is en behaalde met zijn grote paslengten een knappe 3de plaats. En of hij er deugd van had voor de 2de maal deze winter het podium te mogen beklimmen.(18) Toen konden we nog niet vermoeden dat onze club 5 reeksen na elkaar iemand op het podium zou krijgen. Onze nieuwkomer Ruben Goethals 2 (om niet te verwarren met zijn naamgenoot bij de junioren) die verkeerdelijk als ACME er in de uitslag staat werd 15de. Voor mijn part een heel degelijke wedstrijd als nieuweling.

Bij de masters dames was het een echte RIEM armada met niet minder dan 9 deelneemsters. Hier behaalde enigszins verassend maar niet minder verdient Carine Van Hulle een schitterende 3de plaats. Gewoon een beloning van haar doorgedreven training. Ze werd warempel weemoedig op het sterk bezette podium. Nathalie Van Hoorebeke was ook heel dicht met een 5de plaats. Met haar weinige training km’s is dit gewoon schitterend. Linda Andries 8ste was zeker niet slecht maar baalde dat ze nog een plaatsje verloor in het zicht van de meet. Een bewijs dat je gedreven bent Linda!!! Marijke Van Bossche liep weer een degelijke en regelmatige wedstrijd en werd 9de. Dan kregen we een vermetel duel tussen Leen Verniers 11de die net iets vlugger was aan de meet dan een sterk verbeterde Christine De Roose 12de. Iets verder een aan elkaar gewaagd trio en een plezier om naar te kijken, Stephanie De Rijcke trok aan het langste eind als 18de voor jeugdtrainster Hilde Van Hecke 19de . Sofie Buysse nam met plezier haar aanmoedigingen aan en werd 20ste .(24)

Mooi Riems volk met een vrij sterk bezette senioren dames groep. Jolien Van Hoorebeke liep een goede wedstrijd en belangrijk, ze loopt terug een regelmatig en degelijke crossconcours. Met een 3de plaats na kleppers als Zenobie Vangansbeke en Barbara Maveau was dit het beste wat ze er kon uithalen. Tamara Van Vooren is reeds goed ingeburgerd met de blauw-gele kleuren en liep terug een goede wedstrijd ook al ging het iets minder door stramme benen. Met een 7de plek mag ze zeker tevreden zijn. Ik ben er van overtuigd dat we deze zomer met haar sterk aeroob vermogen nog mooie dingen zien. Sarina Balcaen verkoos de veldloop in Maldegem boven het indoor, gewoon omdat ze daar graag loopt. Misschien wel iets te overmoedig gestart vocht ze haar naar een 15de plek. Goed gedaan. Tenslotte Kathleen Peirens die volgens haar hartslagmeter een regelmatig tempo aan de dag legde en 22ste werd. Een pluim voor haar doorzettingsvermogen!!! (22)

Niet minder dan 3 blauw-gelen kleurden de junioren heren reeks. Ook hier behaalde Robbe Camphens terug een podiumplaats. Alhoewel het iets minder ging dan op onze eigen kerstcross. Nu werd het een 3de plaats. Als 1ste jaar iedere keer op het podium kan dit wel tellen. Mathias Van Herreweghe mocht zeker tevreden zijn van zijn wedstrijd en spurtte zich naar een 7de plaats. Ruben Goethals1 die zijn aller eerste individuele wedstrijd liep mag fier zijn op zijn 9de plaats. Eens hij wat meer wedstrijdritme opdoet zal het zeker nog verbeteren. (11)

Dan kregen we de hoofdbrok masters heren wat aantal deelnemers betreft. Hier was de Riemse aanhang identiek als onze dames masters met 9 blauw-gelen. In de 85 koppige meute zagen we terug een alerte Xavier Rondas. Al iedere wedstrijd is Xavier niet weg te denken van het podium. Na Oudenaarde en onze eigen kerstcross als 2de zou het misschien vandaag toch wel lukken!!! Helaas was er terug eentje beter en werd het de 3de maal op rij een 2de plaats, weer met een andere winnaar. Wedden dat een volgende overwinning, zoals in Aalter, weer niet lang meer op zich zal laten wachten. Op respectabele afstand volgde Kristof Verstraete die na wat gezondheidsproblemen terug volledig de draad heeft opgenomen. Komt goed hoor Kristof. Hij werd knap 7de . Paul Engels is ook verbeterd na wat voetperikelen en boekte een 20ste plaats. Iets verder zagen we een van ziekte herstellende Lieven Van Bossche. Een 24ste plaats was dus heel aannemelijk. Dan kwam het duo Freddy Van Landeghem en Luc Dellaert. Zij gaven elkaar niet veel toe ,en uiteindelijk trok Freddy aan het langste touwtje als 28ste voor Luc als 29ste. Eric Claus was terug in goede doen en kaapte een 48ste plaats weg. Op respectabele afstand vochten Ronald Descamps en Luc Haes een mooi robbertje veldlopen onder elkaar uit. Ronald 60ste haalde het met klein verschil van Luc als 62ste . En… beiden waren heel tevreden van hun wedstrijd. Ze lieten nog ruim 20 atleten achter zich. (85).

Tenslotte was er nog de lange cross senioren heren. Hier waren er 2 moedige Vikingen die het waagden voor de 9.6km . Cedric Piessens schuwt ook in de zomer het langere werk niet en deed het naar zijn mogelijkheden met verve. Na een venijnige spurt die we van hem ondertussen gewoon zijn werd het een 19 de plaats. Wat mij opviel is dat zijn paslengte iets vergroot is sedert deze zomer en dit zal zeker nog vruchten opleveren. Een dikke chapeau voor Lennert Verdegem. Hij loopt nog maar zijn eerste winter en bij gebrek aan een korte cross toonde hij zich dan maar tussen de grote meneren. Alhoewel de laatste ronde er een beetje teveel aan was liep hij toch een verdiende 23ste plaats bij elkaar. Wat is die man verbeterd op 6 maanden tijd en 5kg lichter.(27)

Proficiat aan de grote opkomst van onze eigen atleten die er als het ware een derby van maakten met ACME. Hiervoor kregen we heel wat positieve reacties.

PS: Door hun inzet was de pijn een stuk minder in mijn linker schouder!!!

2 gedachten over “Veel blauw-geel met heel wat sterke prestaties van onze Vikingen in de parkloop te Maldegem.”

  1. Bedankt Marnix, ook voor jouw verslag en de vele aanmoedigingen en tips tijdens de wedstrijd!

  2. Haha !! een nieuwe vlotte pen 🙂 Mooi verslag Marnix, maar dat pleit je niet vrij tot een mogelijke nominatie …
    gr
    Kom en Toen

Reacties zijn gesloten.