KVV Cadetten & Scholieren Indoor

Lisa verovert zilver op de 400m Foto: Marleen Van den Abbeele

22 januari 2017.  Met 9 vikingen waren ze ingeschreven, maar 8 waren effectief present.

Thomas Van Herreweghe heeft jammer genoeg moeten afhaken wegens een kwetsuur aan de scheenbenen. We wensen je een spoedig herstel toe Thomas.
De rest was klaar om er een mooie dag van te maken.

Een overzicht.
Cadetten Dames
Lisa De Bock
Lisa, al goed voor een mooie bronzen medaille op de 400m op het pk, had er opnieuw zin in om er een mooie wedstrijd van te maken. Ze startte goed en bleef mooi in het spoor van haar concurrenten. In de laatste ronde perste ze er nog een mooie sprint uit en knokte zich naar een mooie 2de plaats: ZILVER. En dat niet alleen, ze verbeterde haar eigen pr met 1seconde en ook het 7 jaar oude clubrecord dat op naam van Astrid Van De Walle stond. De nieuwe tijd bedraagt nu 60,54. Dikke proficiat Lisa en we hopen nog veel van u te mogen horen in de toekomst.

Cadetten Heren
Bjarne Moreau
Bjarne, die op het pk uitblonk met een gouden medaille op de 60m, wou zijn goede vorm verder zetten en proberen om vandaag opnieuw een podiumplaats te bemachtigen. Hij startte goed, maar halverwege de race kreeg hij last van de lies en kon niet meer voluit lopen. Hij eindigde nog wel 2de in zijn reeks, maar een tijd van 7,94 was niet genoeg om finale te lopen. En met pijn in de lies zou dat toch niet echt bevorderlijk zijn geweest. Bjarne was ook nog ingeschreven voor de 200m, maar die hebben we laten vallen wegens de pijn. We hopen dat je snel hersteld bent, zodat je terug kan vlammen op de piste.

Wout Lagaeysse
Wout verraste met een finale plaats op het pk en wou vandaag opnieuw zijn best doen om zo ver mogelijk te geraken op de 60m. Maar Wout zat met hetzelfde probleem als Bjarne en kon zich ook niet volledig geven wegens pijn in de lies. Zijn tijd van 8,07 was daar het bewijs van. Jammer voor Wout want hij was op de goede weg. Net zoals Bjarne heeft wout ook verstek gegeven voor de 200m. Ook voor jou hopen we op een spoedig herstel.

Jens Baeke
Jens had zich geselecteerd voor de 800m. Een afstand die je zeker niet mag onderschatten. Zeker indoor: 4 ronden kat en muis spelen met de tegenstand. Jens liep zijn race naar behoren en eindigde in een tijd van 2,24,48. Goed gedaan Jens en we wensen je nog veel succes toe.

Rune Baeke
Net als zijn broer ook geselecteerd voor de 800m, liep in dezelfde reeks als zijn broer. En Rune is een atleet die er graag een mooie wedstrijd van maakt. Na een spannende strijd werd hij nog knap 2de in zijn reeks met een mooi record van 2,17,47. Proficiat Rune en veel succes in de toekomst.

Scholieren Dames
Leonie Thaets
Leonie had met een mooie zilveren medaille op het pk in het hoogspringen de smaak te pakken en dat bevestigde dat met een deelname op het kampioenschap van Vlaanderen. Leonie stond opnieuw present in het hoogspringen. Ze was ietwat nerveus en dat merkte je aan haar sprongen. Maar ze deed het behoorlijk en sprong toch nog 1m50 hoog. Blijven in jezelf geloven en je komt er wel. Aan motivatie heb je zeker geen gebrek. We wensen je het beste toe in de toekomst.

Scholieren Heren
Ciel De Bundel
Ciel was de enige atleet die 2x aan de bak kwam op het KVV. Hij was geselecteerd voor zowel de 60m als de 200m. Maar als je ziet dat de 60m wordt gelopen om 11u40 en de 200m om 17u20, dan weet je dat het een lange dag is voor die atleten. Ciel die terug bezig is om zijn conditie op te bouwen liep zijn 60m in een tijd van 7,58. Niet zijn beste tijd en jammer te traag om door te stoten naar de finale.

De 200m dan. Daar liep hij een mooie wedstrijd. Hij knokte zich naar een mooie 2de plaats in zijn reeks en liet een mooie tijd van 24,07 optekenen. Proficiat Ciel en we wensen je nog veel succes toe.

Stijn Praet
Stijn is een atleet bij wie het woord opgeven zeker niet in het woordenboek staat. Hij had zich geselecteerd voor de 400m. Voor mij één van de mooiste maar ook één van de zwaarste nummers op de piste. Stijn startte naar behoren en had bij het ingaan van de laatste ronde een kleine achterstand op drie atleten voor hem. Maar zoals ik al zei, Stijn geeft nooit op en beschikt op het einde nog over een portie wilskracht die hem blijkbaar een boost geven. Hij werd nog knap 3de in zijn race en verbeterde zijn eigen pr met meer dan 1 seconde. Zijn nieuwe tijd bedraagt nu 54,69. Proficiat en we hopen nog veel moois van u te zien in de toekomst. Doe zo verder.

Zo beste clubvrienden, zo weet u ook weer hoe de atleten het hebben gesteld.
Ik wil mijn collega Kim bedanken voor de morele steun en aanwezigheid en ook de supporters voor jullie steun en enthousiasme. Want zonder jullie zou het heel stil zijn in de indoorzaal.

We kijken al uit naar het komende kampioenschap van Vlaanderen alle categorieën dat volgende week zondag (29/01) gepland staat. Alvast succes aan de atleten.

Met sportieve groeten
Glenn Coene

Een gedachte over “KVV Cadetten & Scholieren Indoor”

  1. Heel mooie resultaten. Proficiat aan atleten en trainers en vooral… doe zo voort.

Reacties zijn gesloten.