Veldloop Berlare op zondag 19/02/17 – verslag vanaf cadet

23 atleten vanaf cadet namen in Berlare deel aan de veldloop. En nee, dit keer lag er, in tegenstelling met vorig jaar, geen modder.
Al kon die lange zandstrook wel tellen! 3 keer stond een RIEM-atleet op het podium.

Bij de 38 cadetten heren tellen we 6 RIEM-atleten. Yorben De Rubbel liep alweer een sterke wedstrijd! Met nog de cross in Lebbeke en het BK te gaan groeit hij naar zijn beste conditie toe. Hij werd 13e. 11 tellen later liep Fiebe Hutsebaut als 16e over de meet. Ook hij mag tevreden terugblikken op zijn wedstrijd. Thimon Van Herrewege liep zijn eerste wedstrijd na een knieblessure. Met een 20e stek, mooi halverwege het peleton mag hij tevreden zijn. Na een tijdje out is het immers altijd even geduld hebben. Niels Van Landeghem eindigde op plaats 22e na alweer een goede race, al heeft hij toch liever wat meer modder. Niels Van Den Bossche liep één van zijn betere wedstrijd met een 24e stek als resultaat. Thibault Temmerman vinden we op plaats 26 terug in de uitslag. Goed maar mits een betere wedstrijdindeling, schuift hij wellicht nog enkele plaatsen naar voor.
Even later was het de beurt aan onze scholieren dames die slechts met 12 aan de start stonden. Toch mochten we voor 3 RIEM-dames supporteren. Lies Cauwels wordt steeds sterker en dat merkten we ook in Berlare met een prima 5e plaats als resultaat. Ook Fiebe Aers/10e en Hanne Carnoy/11e vochten beiden voor een mooie plaats.
Onze junioren en de jongste masters liepen samen hun wedstrijd. Master Xavier Rondas nestelde zich meteen mee voorin. Het leidende trio liep zo bijna gans de wedstrijd samen. Enkel in de laatste ronde moest Xavier zijn metgezellen laten gaan. Hij mocht voor het brons het podium op. Kristof Verstraete werd mooi 6e master. Freddy Van Landeghem pakte de 13e stek.
Bij de junioren leverde Stijn Goegebeur een mooie strijd om het goud. Hij moest lange tijd een andere junior in zijn buurt dulden maar slaagde er uiteindelijk in om afstand te nemen. Zo mocht hij het hoogste podiumtrapje beklimmen. Jorg Boeykens eindigde in de zelfde wedstrijd op een 5e plaats.
Onze 4 masters dames startten samen met de junioren en senioren. Carine Van Hulle was meteen voorin terug te vinden en kwam zo als 3e het podium op, na alweer een prima wedstrijd. Veerle Van Campenhout is niet echt een ‘crosser’ vanwege de ‘lange’ afstand, maar was toch tevreden met haar 7e stek. Christine De Roose vinden we op een puike 8e plaats in de uitslag. Stephanie De Rijcke klonk tevreden met haar 14e stek. 19 masters dames namen de start.
4 RIEM-masters heren +50 vertrokken in een groep van 32 deelnemers. Marc Mechelinck miste nipt het podium met een 4e plaats. Luc Dellaert/8e, Erik Claus/13e en Luc Haes/19e waren hier onze andere vertegenwoordigers.
Slechts 15 senioren tekenden present op deze nochtans mooie veldloop, waaronder ook 1 RIEM-atleet. Lennert Verdegem legde de 8825m af in 35.11 min. en liep als 12e over de meet, dit na een puike wedstrijd.