11 juni 2017 – Beker Van Vlaanderen masters te Oudenaarde: 2e plaats voor Riemse masters!

Met 18 deelnemende masters in 2e afdeling waren we alvast op dàt punt gewonnen. Inderdaad, aan masters geen gebrek bij AS Rieme. ‘We hadden ook een tweede team op kunnen stellen’, klonk het. Een luxe en dat vertaalde zich ook op het terrein met vele mooie prestaties en een sterk eindresultaat.

dames
Voor Tine Ghyselen stond de 100m op het programma. Zij klaarde deze afstand in een knappe 13.70s (+0.5), meteen haar beste seizoenstijd en een 2e plaats.
Veerle Van Campenhout, eerder een halvefondloopster, liep haar eerste BVV voor AS Rieme. Ze genoot van de sfeer en remonteerde na een wat mindere start nog een atlete. Met 31.67s (-0.3) pakte ze de 6e stek.
Op de 800m zagen we ene Veerle Van Linden op de piste verschijnen. Toch liet Petra Bruggeman zich niet doen en volgde zo’n 600m. Met 2.21.02 was een tweede plaats én een nieuw clubrecord een feit.
Voor Nadia De Rycke was een pistewedstrijd al even geleden. Een rugblessure dwarsboomde een jaar lang haar atletiekactiviteiten. Aan het begin van dit zomerseizoen begonnen de trainingen terug beter de gaan. Zo ging ze van start op de 1500m. Nadat ze lang op een derde plaats liep, haalde ze in de laatste 100m nog een atlete in om als 2e in een mooie 5.21.51 min. over de meet te lopen.
Het was warm en dat moet ook Linda Andries ondervonden hebben. Zij mocht de langste afstand voor haar rekening nemen. Kilometers aan 4 min. was het doel en dat lukte. Met 12.04.49 min. en plaats 7 mocht ze best tevreden zijn.
Met een minimum aan verspringtraining kwam Leen Verniers in actie op dit nummer. Ze begon ietwat aarzelend maar dankzij een mooie 3e sprong wist ze zich toch bij de top 8 te springen, goed voor nog 3 extra beurten. Uiteindelijk werd het 3.66m en plaats 6.
Aan de kogelstand zagen we Berlinde De Bock aan het werk. Zij won haar wedstrijd met 8.28m!
Yelva Leune toonde nogmaals haar discuscapaciteiten, nadat ze eerder dit seizoen ook al mooie dingen liet zien. Ze gooide het tuig 23.58m en een derde stek was een feit.
Martine De Vreese kwam zoals gewoonlijk met enkele speren het terrein opwandelen. Ze hoopte op een prestatie voorbij de 19m. Met 19,30m voldeed ze zo mooi aan haar eigen verwachtingen.

Op het einde van een gezellige, warme en succesrijke atletiekdag kwamen onze dames in actie op de 4 X 100m. Tine Ghyselen nam een uitstekende start. Hilde Van Hecke nam de stok over na een goede aflossing om na een sterke 100m alweer puik af te lossen met Leen Verniers. Zij ging mooi mee met Veerle Van Linden (die eerder op de dag de 800m en de 3000m won). Joke De Vos maakte het werk af en spurtte naar de overwinning in 58.08s. Proficiat dames!!

heren
Dries Lestienne nam twee disciplines voor zijn rekening. De 100m werd een mooie 7e plaats in een tijd van 12.71s (+0.4). In de verspringbak landde hij pas na 5.27m, hierbij luid aangemoedigd, mét handgeklap door de talrijke supporters. Een 4e stek werd zijn deel.
Op de baanronde kwam Lieven Van Bossche in actie. Zijn wedstrijd zat er op na 56.62s. Hij haalde een 4e plaats.
Xavier Rondas ging op de 1500m mooi mee met de kop van de wedstrijd om na een sterke eindspurt op plaats 2 uit te komen in 4.19.95 min.. En het was nog niet voorbij voor Xavier. Hij ging voor de zware dubbel 1500m – 5000m. Ook bij de 5000m was hij voorin terug te vinden. Met 16.21.41 min. en stek 3 haalde hij zo veel RIEM-punten (21!) binnen.
Het andere afstandsnummer, de 3000m, werd gelopen door David Begyn. 4 atleten kozen meteen het hazenpad. In een achtervolgend groepje liep David een tactische wedstrijd. Met een sterke laatste ronde eindigde hij in 10.09.99 min., op plaats 5.
Kim Vankerckhove was bereid het hoogspringen op zich te nemen. Met 1.45m werd het stek 10.
Aan de kogelstand kwam Peter Lagaeysse in actie. Hij miste net de top 8 maar werd met 8.58m toch mooi 9e, goed voor 4 punten.
De discus werd 26.37m ver gegooid, dit door Patrick Rottey. Hij klaarde zo een persoonlijke bestprestatie en een 8e plaats.
De speer landde voor Patrick Moreau na 34.42m. Dat was goed voor een knappe 6e stek.
Onze heren kwamen tot slot nog uit op de 4 X 400m. Dries Lestienne, Geert Martens, Noël Van Herrewege en Lieven Van Bossche werden hier sterk 5e in 3,59min..

Nadat het plaatselijke KASVO bijna gans de middag aan de leiding had gestaan en RIEM constant de 4e plaats innam, zag het er net voor de aflossingen alweer helemaal anders uit. Uiteindelijk was het FLAC die met een voorsprong van 18 punten deze Beker Van Vlaanderen won en volgend jaar uitkomt in 1e afdeling. Voor AS RIEME werd het een heel knappe 2e plaats. Ons verblijf in 2e werd dus heel ruimschoots verlengd. Meer nog …. we speelden gans de middag mee voor de beste plaatsen.

Proficiat aan alle atleten!
Bedankt aan onze coaches Koen en Marnix!
Bedankt aan de talrijke supporters!

Veerle Van Campenhout

2 gedachten over “11 juni 2017 – Beker Van Vlaanderen masters te Oudenaarde: 2e plaats voor Riemse masters!”

  1. Een dikke proficiat aan gans de ploeg en het trainerskorps. Vooral de speelse ambiance en de ploeggeest viel op. AS Rieme etaleerde ten volle zijn reputatie als gezellige familieclub . Mede door de ontspannen sfeer worden er ook heel mooie prestaties gelukt. En de motiverende aanwezigheid van onze charismatische trainers doen velen natuurlijk boven zichzelf uitstijgen. Of niet soms? Proficiat, ook voor het mooie verslag Veerle.

Reacties zijn gesloten.