Sterke marathonprestatie van Tamara Van Vooren

Op de foto van links naar rechts. 3de Pluvier Nathalie 2de Van Vooren Tamara 1ste Coene Veronique

Op vrijdag 16 juni zette Tamara Van Vooren een sterke prestatie neer op de marathon van de Nacht van West-Vlaanderen in Torhout. Tevens werd daar ook de 10 km gelopen die de naam kreeg van onze betreurde Tom Compernolle.

Met een schitterende tijd van 3u05’44” bleef ze ruim onder haar beoogde doel tss 3u10’ en 3u12’. Toch is deze sterke chrono niet gekomen zonder inspanning.

12 weken op voorhand werd een planning opgesteld die als doel had de marathon te lopen onder de 3u15’. Haar vorige marathon tijd bedroeg 3u21’ eveneens in Torhout gelopen vorig jaar. Naar mate de trainingen vorderden bleek dat er meer in zat dan 3u15’ en werd bijgesteld naar 3u12’. De dag zelf werd de doelstelling nog eens bijgesteld naar 3u10’. De grote tegenstander was een ontstoken Achillespees die hopelijk niet teveel roet in het eten gooide. Het startschot werd gegeven in vrijwel ideale omstandigheden. Halfweg na 21 km passeerde Tamara met 5’ voorsprong op het gestelde schema. Uiteraard werd er gelopen op de maximale vooropgestelde HF. Kenners weten dat de marathon pas begint na 30 km. Dan volgden nog 3 plaatselijke ronden van 7 km en ze kon tot km 36 nog steeds de 5’ voorsprong behouden. Door de invallende duisternis en niet zonder pijn in de Achilles pees moest ze maar heel weinig inboeten de laatste ronde. Uiteindelijk liep ze als 2de dame (1ste senior) na 3u05’44” over de meet. Proficiat Tamara!

Een gedachte over “Sterke marathonprestatie van Tamara Van Vooren”

  1. Heel mooie prestatie. Tamara kan zeker nog verbeteren in de toekomst. Ze heeft het ideale figuur voor een marathon. De achillespees zal echter eerst moeten genezen want die kan roet in het eten gooien. Duimen maar dat die ellende vlug vergeten is.

Reacties zijn gesloten.