Veldloop Maldegem vanaf cadet

Zondag 14 januari werd voor de 27ste keer de veldloop Van ACME op gang geschoten in het prachtige Sint-Anna park te Maldegem. De weergoden waren ons goed gezind en de gewijzigde omloop deed ons genieten van soms mooie en hoogstaande prestaties van onze Vikingen. Daar tekenden vooral onze medaille winnaars Evert Verdegem 3de bij de junioren en Xavier Rondas goed voor een 2de plaats bij de master heren voor. 

Bij de cadetten meisjes zagen we 2 Vikingen. Sien De Beule liep een degelijke wedstrijd als 24ste. 10 plaatsen verder knokte Flore De Wispelaere zich moedig naar een 34ste plaats. Beiden zijn eerste jaars en verdienen heel wat krediet.(43)

Ongeveer het zelfde grote pak bij de cadetten jongens. Yorben De Rubbel was sterk gestart en nestelde zich in de kopgroep. Nadat hij af te rekenen had ziekteperikelen krijgt Yorben stilaan voeling met de koplopers en dit vertaalde zich in een knappe 8ste plaats. Iets verder verraste Niels Van Landeghem vriend en tegenstander door een beresterke wedstrijd te lopen als 12de. Joren De Wispelaere deed het heel voortreffelijk en eindigde nog net in de eerste helft als 17de. Mijn inziens liep Daan Bostyn moedig maar onder zijn waarde en kwam als 20ste over de meet. Quinten West gaf het beste van zichzelf en liet nog 10 atleten achter hem. We mogen niet vergeten dat Joren –Daan en Quinten nog eerste jaar zijn en dit laat zich gevoelen door het RLE (relatief leeftijd effect).(46)

Geen Riemse scholieren meisjes te bespeuren en zo konden we dit bij de volgende reeks bij de scholieren jongens wel doen. Brecht Neyt is deze zomer nog maar pas begonnen met atletiek en heeft duidelijk de smaak te pakken. Voor de eerste maal kwam zijn papa kijken en hij werkte zich heel verdienstelijk naar de 15de plaats. Op respectabele afstand liep Xander West een sterke wedstrijd als 19de en Fiebe Hutsebaut volgde niet veel verder als 21ste . Niels Van Bossche zagen we in zijn bekende stijl als 25ste zijn wedstrijd afwerken en hield nog een tegenstander ruim achter hem. Niet vergeten dat Xander-Fiebe en Niels 1ste jaars scholieren zijn. (26)

Bij de junioren dames verdedigden Lies Cauwels en Fiebe Aers onze kleuren. Ze deden het meer dan behoorlijk tussen al het masters geweld. Lies werd 5de en Fiebe 7de. Heel goed dames, op jullie leeftijd hebben al meer dan 50% van jullie leeftijdsgenoten afgehaakt. (7)

En wat gezegd van onze masters dames. 1/3de van het masters korps werd gekleurd door AS Rieme. Als we daar niet fier mogen op zijn. En… gewoon een plezier om te zien!!!

Mieke Suys zien we elke week verbeteren en plaatste zich als 5de mooi vooraan. Ook Elke De Vreese liep vlot mee en plaatste haar maar mooi in de top 10 als 9de. Dan kregen we een duo met Yelva Leune 12de en Marijke Van Bossche 13de . Beiden hebben op zijn minst een niet te onderschatten vooruitgang gemaakt. Op plaats 16 kwam Joke De Vreese juist halfweg het pak aan en mocht tevreden zijn. Het volgende duel van onze blauw gelen waren Nel Everaert en Leen Verniers die elkaar niet ver uit de buurt gingen. Nel verschalkte als 20ste Leen als 21ste. Iets verder terug een 2 tal met Stephanie De Rijke (wat is zij al veel verbeterd!) 24ste en een van ziekte herstelde Christine De Roose 25ste. Het was plezierig om te zien hoe beiden nog een verbeten spurtje in petto hadden. En weer kregen we een duet Riemse dames. Hier tekende Joke De Vos voor als 27ste. Ze hield woord ,want ze had beloofd alles te geven. Hilde Van Hecke liep mijn inziens een mooi verdeelde wedstrijd en werd verdienstelijk 29ste (32).

In dezelfde reeks streden ook de senioren dames mee. Hier konden we een 3 tal Viking dames begroeten. Jolien Van Hoorebeke liep iets onder haar waarde en had daar redenen voor. Tijdens de week stond er een examen te verwerken en dat liet zich gevoelen. Een 7de plaats is heel aanvaardbaar Jolien!!! Op plaats 13 zagen we Lien Langeraert een cross lopen op haar waarde. Vooral als men weet dat Lien er enkele dagen tussenuit was voor een kleine ingreep aan de ogen. Melissa Balcaen liep als 20ste heel moedig haar wedstrijd uit. Melissa is eindelijk verlost van een kwetsuur en genoot ervan nog eens haar lichaam te pijnigen. (20)

Dan waren de junioren en masters heren aan de beurt. Meteen de hoofdreeks van de dag met 99 deelnemers.

Bij de junioren liep Evert Verdegem een dijk van een wedstrijd. Goed aangemoedigd door familie en een hele schare supporters verdeelde hij de wedstrijd heel verstandig in. Een eerder zware volumeweek die hem de zaterdag bij het loslopen nog flanellen benen gaven, weerhielden hem niet om een van zijn betere wedstrijden uit zijn prille carrière te lopen en mocht zo voor de 4de keer dit seizoen het podium op , nu als 3de. Wie de namen van de eerste 6 evalueert kan er niet naast kijken dat we hier te maken met jongens uit de top 20 in België. (14)

Bij de masters moest de sterke bezetting en niveau niet onderdoen voor de junioren. Xavier Rondas kreeg met de licht lopende omloop een wedstrijd die op zijn lijf geschreven is. Hier maakte Xavier gretig gebruik van en liep misschien wel zijn beste cross deze winter. Een schitterende 2de plaats stemde hem heel tevreden. Hier situeren de eerste 6 van de uitslag zich waarschijnlijk tot de top 15 in België. Ook Paul Engels deed het goed en eindige meer dan voldaan als 16de. Iets verder de man in vorm David Moens. David die daags ervoor nog het clubrecord op de 800m indoor met 2’12”46 bij de M35 scherper stelde ondervond geen last van de 2 daagse en werd knap 20ste. Lieven Van Bossche was al blij dat hij nog eens kon lopen. Reeds langere tijd heeft Lieven last van ontstoken sinussen maar kon zich toch naar behoren verdedigen als 23 ste. Freddy Van Landeghem volgde als 26ste op korte afstand. Aan zijn soepele tred kon men niet zien dat Freddy met een chronische aandoening van het bekken rondloopt. Luc Dellaert beleeft wel degelijk plezier aan het lopen , maar dit is aan zijn verbeten trek niet te zien tijdens de wedstrijd. Als 41ste plaatste Luc zich ook nog in de eerste helft. Op een 52ste plaats zagen we Edmond Helskens met zijn flyer stijl een goede wedstrijd afwerken. Dat onze masters heren op 1 na allen in de eerste helft eindigden zegt veel over onze kwaliteit.(85)

Dan konden we afsluiten met de lange cross bij de heren. Aangezien er geen korte cross op het programma stond stuurden menig atleten hun kat. Maar dit lieten onze 3 blauw gele tenoren niet aan hun hart komen. Ruud Naudts was onze beste man. Ook Ruud had daags voordien de indoor opgezocht voor een 800m en met een tijd van 2’06”47 was dit een goede aanloop naar de cross. In de cross zelf startte Ruud als laatste en schoof rustig op tot een 27ste plaats die hij ook behield tot op de meet. Juist achter hem liep Lennert Verdegem naar zijn vermogen een goede wedstrijd. Lennert is nog maar aan zijn 2de winter toe in het veldlopen en in deze context moet men zijn 28ste plaats naar waarde schatten. Thomas Vermeire heeft reeds meerdere keren bewezen dat hij niet bang is voor het langere werk en liep op zijn elan de wedstrijd uit als 35ste. (35)

Proficiat aan alle deelnemers en vooral onze medaillewinnaars die onze kleuren met verve verdedigden.

Verslag: Marnix Bruggeman

2 gedachten over “Veldloop Maldegem vanaf cadet”

  1. Merci voor het mooie verslag Marnix! En bedankt aan de vele supporters, dat doet echt deugd.

Reacties zijn gesloten.