Veldloop in Bornem op 21/1- verslag jeugd

Met 15 jeugdatleten trokken we naar Bornem. Onze atleetjes gaven het beste van zichzelf op een gevarieerd parcours.

Anouk Dutoy, op weg naar een 17e stek

4 Riemse benjamins stonden aan de start, mooi verspreid over de 4 reeksen. Anouk Dutoy nam in de jongste reeks meisjes een mooie start en hield dit vol tot het einde, met een 17e stek/44 als resultaat. De één jaar oudere Arlieke Welvaert houdt van de modder en die was ook aanwezig, net als 2 zandheuveltjes. Ze vocht zich naar een 23e plaats/36. Bij de jongens nam Rune Mathieu een blitzstart. Hij moest nadien een beetje gas terugnemen maar werd toch mooi 29e/44. Samuel Alika werd met 55 jongens het veld ingestuurd. Hij was van in het begin voorin te vinden en kwam dan ook al als 8e over de eindmeet gelopen.

Ryan Van Gelder, genietend van de modder en de heuvels

Bij de pupillen mochten we supporteren voor 2  Riemse Vikingen. Miro De Smet miste na een sterke wedstrijd maar nipt het podium, dit op 44 vertrekkers. Ryan Van Gelder zien we vaak crossen. Hij legt zo een mooie basis voor de zomer. Hij slaagde er in nog 4 atleten achter zich te houden en eindigde 38e/42.

Alyssa Potie, strijden voor een sterke plaats bij de eerstejaars miniemen

9 clubgenoten bij de miniemen liepen allen een mooie wedstrijd. Bij de jongste meisjes zette Alyssa Potie haar goede conditie alweer in de verf met een 6e plaats. Tweelingszus Ilona werd even later puik 15e. Kiara Moens eindigde knap halverwege het pak als 24e/47. De één jaar oudere Lisa Van Den Bossche was in de spits van de wedstrijd terug te vinden en werd mooi 4e. Ook Lisa Mussely blikte terug op een sterke wedstrijd, dit als 12e/43.

Bij de jongens noteerden we opnieuw een 4e stek, dit voor Xander Seselle bij de jongste miniemen jongens en dit na een kwetsuur. Sterk wederoptreden, Xander! Tibo Welvaert zagen we al als 15e over de meet lopen/64. Tweedejaars Liam De Smet sloot de jeugdreeksen af met opnieuw een sterke 6e plaats op 43.

Proficiat aan alle deelnemers!