Flanders Cup VS Oordegem: veel records

Zaterdag 2 juni stond de FC Memorial Buyle op het programma. Twaalf atleten van Rieme namen deel. Zeven daarvan behaalden een PR. Een succes! In het voorprogramma vond de 400m plaats. Noël Van Herrewege toonde zich op training al in goede doen en dat moest er ook op wedstrijd uitkomen. Hij droomt ook al lang van een duik onder de 60sec, wat een fenomale prestatie zou zijn voor de bijna 60-jarige atleet. Noël liep een heel goede race maar de klok bleef stilstaan op 60.00. Net niet dus en dat was even balen. Een troost, wellicht ga je nooit meer zo een exacte tijd lopen Noël.
Geert Martens zat in dezelfde reeks. Ook hij liep een besttijd van 62.14.

De meeste atleten van onze club startten in de 800m. Xavier Rondas had zes van zijn atleten meegebracht. Joachim Bafort traint sinds kort bij Xavier maar zal pas in september aansluiten. Vermeldenswaardig is wel dat de scholier zijn PR verpulverde van 2.01.94 naar 1.56.66. Zowel trainer als atleet waren met verstomming geslagen. Xavier zat in dezelfde reeks en was tevreden met zijn tijd van 2.01.36.
Yorben De Rubbel kampt met een ingegroeide teennagel en dat leidt tot allerhande andere kwaaltjes. Hij bleef in 2.13.79 een drietal seconden boven zijn PR. Thibaut Temmerman kende een offday en finishte in 2.33.85. Daan Bostyn, Fiebe Hutsebaut en Niels Van Bossche mochten in de veertiende en laatste serie starten. Alle drie zetten ze een dik record neer. Daan deed er 4sec af naar 2.18.55, Fiebe liep in 2.19.05 2sec sneller dan voorheen en Niels deed er maar liefst 8sec af tot 2.24.41.

Twee atleten van trainer Kim kozen ook voor de 800m. Rune en Jens Baeke mochten in dezelfde reeks starten. Rune vocht goed mee en liep alweer een record. 2.07.88 is heel mooi voor een cadet! Jens had een minder gevoel en moest tevreden zijn met 2.16.56.

Tot slot was er nog de 1500m. Daarin liep Sarina Balcaen naar een tijd 4.55.58. Wat goed is na een werkdag. Brecht De Meulenaere deed het ook goed en zette een PR van 4.03.78 neer.