Interregio te Gent – 26/08

onze ploeg op de gouden 2000 als aflsuiter van de interregio 2018

Met de interregio in Gent stond al de laatste interregio van het seizoen op het programma. Met 18 RIEM-atleten en een pak mooie prestaties konden we alweer terugkijken op een geslaagde atletieknamiddag met onze jeugdatleten.

Benjamins meisjes Febe,  Alessandra, Cato en Flore startten hun namiddag met de 4 X 60m. Zij wilden al eens oefenen voor het PK aflos. Deze oefening verliep alvast vlekkeloos! Ondertussen had ook Janne onze benjaminsgroep vervoegd en konden de andere disciplines beginnen. De 60m werd gewonnen door Janne. Nadien mochten onze meisjes zich nog tonen aan de kogel- en aan de hoogspringstand.

Benjamins jongens Thor en Lukas vormden samen met pupillen Ryan en Henri een pupillenploegje 4 X 60m.  Ze hielden zowaar nog een pupillenpoegje achter zich! Sterk! Ook Samuel kwam in actie op deze wedstrijd waar net als bij de meisjes de 60m, hoog en kogel op het programma stonden. Samuel won de hoogspringwedstrijd met een nieuw PR van 1.19m. Ook met de kogel was het raak met een nieuwe persoonlijke bestprestatie. Zowel Thor en Lukas presteerden knap op de verschillende nummers.

Pupillen meisjes Lore, Linde, Leni, Lieke en Flore liepen allen een mooie 60m. Nadien kwamen ze in actie aan de discusstand met enkele verrassende resultaten. Met het verspringen sloten ze hun wedstrijd af. Lieke was erg tevreden met haar 4.17m! Ook onze andere meisjes mochten tevreden terugblikken op hun sportieve namiddag.

Bij de pupillen jongens klonk Henri  erg tevreden met zijn knappe 60m! Hij won daarbij zijn reeks. Ryan had op een iets snellere 60mtijd gehoopt maar de wisselende wind was spelbreker. De lange wachtrij aan zowel de discus- als de verspringstand was niet echt een voordeel. Toch maakten onze 2 jongens er het beste van.

Slechts 2 miniemen kwamen opdagen op deze interregio. Kayleigh en Lowie hadden beiden een sterke dag. Dat resulteerde in mooie prestaties op de ongebruikelijke 150m horden, het kogelstoten en de 80m spurt.

Op de afsluitende gouden 2000 liepen Samuel, Cato, Alessandra, Ryan, Lieke, Lore, Lenie, Linde, Kayleigh en Lowie naar een sterke 6e stek op 12 ploegen.

volgende wedstrijd : Provinciaal kampioenschap te Gent-Blaarmeersen! Onze RIEM-jeugd neemt deel met 20 ploegen!!!