Indoormeeting VITA op 22/12

Nu de examens voor de meeste atleten gepasseerd zijn en we aan het begin van de vakantie staan, trokken een aantal Riemse Vikings atleten richting de Topsporthal om er het beste van zichzelf te geven. Nadat de jeugd in de voormiddag aan de bak kwam was het in de namiddag de beurt aan onze oudere atleten.

Na heel wat werk om de auto kwijt te geraken( was namelijk warmathon in Gent ) kwam ondergetekende net op tijd om de 1ste atleten aan het werk te zien. Enkel had hij de horden gemist.

Hierbij een overzicht van de geleverde prestaties.
Kayleigh Baeten, 1ste jaars cadet:
Kayleigh was de jongste van het gezelschap. Kayleigh deed mee aan de 60m horden en de 60m vlak. De atlete die bij Kim traint liep 11.24 over haar 60m horden en 9.08 op haar 60m vlak.
Bedankt voor je deelname en nog veel succes toegewenst.

Miek Lagaeysse, 2de jaars cadet:
Miek deed mee aan de 60m vlak en de 200m.
Miek liep haar 60m in 8.76 en haar 200m in 30.29. Miek was niet echt tevreden omdat ze al sneller heeft gelopen, maar niet getreurd meid, het was de 1ste wedstrijd van het jaar en als je blijft trainen zul je wel groeien. In ieder geval nog veel succes toegewenst.

Lisa De Bock, 2de jaars scholier:
Lisa, atlete van Kim, deed mee aan de 60m horden en de 60m vlak.
De 60m horden liep ze in een tijd van 9,62 en op de 60m vlak liep ze 8.32. Jammer genoeg was haar start niet echt goed dus was Lisa niet echt tevreden. Alvast nog veel succes in de toekomst.

Stephanie Van Hyfte, 2de jaars scholier:
Stephanie is blij dat het winter is ,want indoor doet ze volgens de mama heel graag. Stephanie deed mee aan de 60m en de 200m. Op de 60m liep ze een tijd van 8.61: ze was niet content want haar beste tijd is 8.46. Ook op de 200m liep het niet echt gesmeerd: 29.22 was een tijd waar ze zeker niet content mee was wetende dat haar beste 28.19 is. Maar trek het u niet aan meid, blijven trainen zoals je bezig bent en je komt er wel. Veel succes in de toekomst toegewenst.

Lara Hemelsoet, Seniore: 
Lara combineerde de 60m horden samen met de 800m. Lara die in de zomer al verraste met mooie tijden deed vandaag terug zoals we Lara kennen. Op de 60m horden liep ze een tijd van 10.07 en op de 800m liep ze een tijd van 2.20.98. Eerlijk gezegd weet ik niet wat Lara haar beste tijden zijn op die afstand maar het was mooi om haar bezig te zien en te zien dat ze geniet op de piste. Doe zo verder Lara en nog veel succes toegewenst

Sarina Balcaen, Seniore:
Sarina altijd gemotiveerd en iemand die er steevast voor gaat deed mee aan de 800m. In een mooi race waar ze samen met Lara liep, deed ze haar best om er een mooie wedstrijd van te maken. Ze eindigde in een tijd van 2.24.48: Bedankt voor je deelname en nog veel succes.

Lorre Bauwens, Seniore:
De atlete van Kim maakte vandaag de combinatie 60m horden en de 60m vlak. Lorre liep de 60m horden in een tijd van 10.26 en de 60m vlak in een tijd van 8.50. Ook hier moet ik eerlijk bekennen dat ik haar beste tijden niet weet, maar alvast bedankt voor u deelname en veel succes nog in de toekomst

Liselotte Verhofstadt, Seniore:
Liselotte deed mee aan de 200m. Liselotte die sinds een paar maanden is overgeschakeld van sprint naar 400m en waar ze goed voor aan het trainen is liep een degelijke wedstrijd. Alleen nog wat werken op die start en alles komt zeker goed; Je ziet dat ze een echte 400m loopster is want ze blijft gaan en valt niet stil; Ze liep zelf een nieuwe persoonlijk record en die bedraagt nu 29.22.
Doe zo verder en veel succes met de examens die er voor u aankomen

Nadia De Rycke, Master:
Voor Nadia was het de allereerste indoorwedstrijd, alleen jammer van die verstopte neus want als je 800m loopt en je kan bijna of niet ademen is dit zeker niet aangenaam. Maar Nadia zette haar beste beentje voor en probeerde er toch een mooie race van te maken. Ze liep haar race in een tijd van 2.41.57. Bedankt met je deelname en nog veel succes in de toekomst en hopelijk zien we nog op de indoor maar dan zonder die verstopte neus hè 🙂

Tine Ghysselen, Master:
Tine is een atlete waar er geen verval opzit, iemand die constant tot het uiterste gaat en dat siert haar. Tine deed mee aan de 60m en ze liep die in een tijd van 8.74, wat voor een 47jarige zeker niet slecht is. Proficiat met je deelname en succes in de toekomst.

Leen Verniers, Master:
Leen deed mee aan de 60m vlak. Na enkele trainingen uit blok gegeven door ondergetekende zag je toch dat ze er wat van opgestoken had. leen was redelijk goed weg en liep een degelijke wedstrijd en eindigde in een tijd van 9.56. Proficiat en doe zo verder

En nu onze Mannen.
Bjarne Moreau, 2de jaars scholier:
Bjarne heeft een niet al te gemakkelijke periode achter de rug, maar het tij is blijkbaar aan het keren en dat zie je aan zijn aanwezigheid op training. Bjarne heeft zich herpakt en dat resulteert in mooie prestaties op de piste. Bjarne deed mee aan de 60m en de 200m. Op de 60m ging hij als een pijl uit een boog om net op de meet nog geklopt te worden, maar als zijn tijd op het bord verscheen was die 2de plaats minder belangrijk.
Bjarne vorig jaar nog goed voor 7,46 liep nu 7.23: het 28jaar oude clubrecord van Clubicoon Bart Valent aan flarden gelopen (dit bedroeg 7.37). Bjarne content,en vooral den trainer met bewondering, want deze wist dat er in Bjarne iets zit dat er nu hopelijk eens uitkomt.
Op de 200m was het even schrikken toen hij niet in de reeksen stond, maar de fout werd rechtgezet en Bjarne mocht toch meedoen, alleen jammer van baan 2 en een starter die eeuwenlang wachtte om te schieten, want Bjarne vertrok terug als een pijl uit een boog, en liep een tijd van 23.47, wetende dat het clubrecord van Filip Vincke (1988) 23.47 bedraagt. Dus hij komt in de buurt. Bjarne zijn beste tijd was voordien 24.44; Dus u ziet welke sprong hij maakt. Doe vooral zo verder en laat ons genieten van u talent. De trainer is vooral trots en opgelucht dat u terug de oude bent. Veel succes in de toekomst.

Thomas Van Herreweghe, 2de jaars scholier:
Thomas is net als Bjarne aan een atleet waar veel inzit en hij is de laatste tijd goed bezig op training en dat wou hij vandaag eens bewijzen op de piste. Dat deed hij met verve. Op de 60m liep hij een tijd van7.43: een mooie pr wetende dat zijn besttijd 7.69 was.
Als trainer kan je dan maar alleen fier zijn op zulke mooie prestaties, en dit in het begin van het seizoen, dus dit belooft voor de toekomst. Proficiat en doe vooral zo verder. Veel succes in de toekomst en wetende dat de trainer vol lof is over u.

Rune Baeke, 1ste jaars scholier:
Rune is een atleet waar je nooit mee gedaan hebt, klein maar dapper. Rune deed mee aan de 60m en de 200m. Op de 60 liep hij een behoorlijke wedstrijd en liet hij een tijd van 8.03 noteren. Op de 200m was er echter een probleem want ondergetekende had opgemerkt dat Rune in reeks 0 zat en in baan 8. Een indoorpiste heeft maar 6 banen rondom dus dit was absurd. Na wat verschuivingen en gemor van de jury staken ze Rune in reeks 10 baan 1: ook gene cadeau. Rune liep een degelijke wedstrijd maar bij het overschrijden van de finishlijn was er probleem met de elektronische tijdopname; deze versprong namelijk. Papa Tom vond dit niet kunnen en zo zijn wij klacht gaan indienen want volgens het bord had Rune 26.32 gelopen terwijl atleten die trager zijn of hem een betere tijd hadden. Na enig overleg met de jury kwam aan het licht dat er inderdaad een probleem was en werd zijn tijd aangepast; deze bedroeg dan 25.64. Papa Tom tevreden dat alles opgelost en Rune ook. Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomt.

Jens Baeke, 2de jaars scholier:
Jens de 1 jaar oudere broer van Rune had er ook voor gekozen om de 60m & de 200m te lopen. In de 60m zat hij in dezelfde reeks als zijn broer en na een mooie en spannende race finishte hij net achter zijn broer met een tijd van 8.04. Op de 200m liep hij een degelijke wedstrijd en kwam hij over de finish met een tijd van 25.85. Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst.

Sander Colpaert, Senior:
Sander is een atleet waar volgens zijn trainer veel meer inzit als hij eens kan door trainen maar door omstandigheden lukt dit niet altijd, Nu moet ik als trainer wel toegeven dat hij de laatste maanden regelmatig aanwezig is en dat hij zijn trainingen naar behoren afwerkt. Dus dan was dit het moment om hem eens te bewijzen hoe snel hij nog kan lopen. Sander liep de 60m in een tijd van 7.55, wat zeker niet slecht is en op de 200m een tijd van 23.82. Stiekem had hij op beter gehoopt maar dit is zeker niet slecht voor iemand die bijna een jaar niks heeft gedaan. Zo ben ik trainer toch nog fier op wat hij presteert. Proficiat met je deelname en tijden en hopelijk ben je nu vertrokken voor een mooie periode: succes alvast

Ruud Naudts, Senior:
Ruud is een atleet die van alle marketen thuis is: kort, lang, kampnummers, als Ruud ergens aan de start komt geeft hij zich altijd ten volle 100%. Nu had Ruud zich ingeschreven voor de 1500m (7ronden en half). Ruud bekijk het op een rustige manier om in de laatste 2 ronden zijn duivels te ontbinden en opzoek te gaan naar de koploper. Deze haalde hij met gemak in en liet hem een poepje ruiken. Zo won hij de reeks in een mooie tijd van 4.24.91. Proficiat Ruud en nog veel succes toegewenst.

Oliver Steyaert: Master:
Dag Oliver, welkom bij de Master, vanaf nu hoor jij ook bij het “leuke” groepje. Oliver deed mee aan het kogelstoten en stootte de kogel 10m11 ver. Proficiat en nog veel succes bij de Masters.

Geert Martens: Master:
Geert koos vandaag om meet te doen aan de 400m, toch 1 van de mooiste nummers in de atletiek vind ik persoonlijk. Geert liep een degelijke race en wist zelf een overwinning in de brand te slepen en dat met een tijd van 61.72. Proficiat met de deelname en nog veel succes toegewenst.

Zo beste sportvrienden, ik hoop echt dat ik niemand vergeten ben en feliciteer hierbij dan ook elke atleet met de geleverde prestaties.
Bedankt aan collega’s Kim en Marnix voor de morele steun en ik wens dan ook iedereen een zalig kerstfeest toe en heel veel succes in 2019.
Ook bedankt aan de ouders en meegekomen supporters voor de vele aanmoedigingen.

Met vriendelijke en sportieve groeten,
Glenn Coene
Sprint/400m trainer
A.S.Rieme