KVV veldlopen te Rotselaar – 10/02

7 RIEM-atleten trokken naar het Vlaams kampioenschap veldlopen te Rotselaar. Ze kwamen met 4 podiumplaatsen huiswaarts.

Bij de pupillen jongens stond er 1 RIEM-atleet aan de start. Nadat Lars Van Der Leene enkele weken eerder al de provinciale titel in de wacht sleepte, hoopte hij ook nu op het bovenste podiumtrapje. Na een heel knappe wedstrijd mocht hij alweer het goud om de hals.

75 heren telden we in de wedstrijd van de jongste masters heren, met hierbij Xavier Rondas. Xavier kende pech in de start met een bijna uitgetrapte spike. Toch liep hij een sterke wedstrijd die hij als 4e besloot, wat een tweede plaats in zijn categorie M35 betekende. Ivan Vercauteren koos voor de korte veldloop, genoot van het zware parcours en kwam als 87e over de meet.

Bij de dames masters mochten we supporten voor 2 gemotiveerde RIEM-atletes, dit in een groep van 68 deelneemsters. Nadia De Rycke veroverde een knappe top 10-plaats, wat haar de Vlaamse titel bij de dames W45 opleverde. Nog in de eerste helft van het deelnemersveld zagen we Christine De Roose als 33e over de meet lopen.   Ook zij greep de Vlaamse titel, dit bij de W50.

Bij de heren M50 opnieuw 2 RIEM-atleten, beiden bij de M 55. Marc Mechelinck wist zich te onderscheiden met een 9e totaalplaats en een 4e plaats. Als 6e in deze categorie eindigde Luc Dellaert.