BK AC Brussel

Dit weekend vond in Brussel het BK AC plaats. Op zaterdag konden de atleten van de 100 tem 1500m en de hordenummers zich in de reeksen plaatsen voor de finale van zondag. Twee atleten van onze club slaagden daarin.

Lara neemt in opperste concentratie plaats in de blokken.

Lara Hemelsoet mocht de spits afbijten. Zij liep de 400mH. Ze werkte een heel goede wedstrijd af en dat zag ze beloond met een plaatsje in de finale. In 61.24 deed ze ook meer dan een seconde beter dan haar vorige besttijd. In die finale, het was de eerste keer dat haar dat lukte, liep ze opnieuw zeer attent maar bij een van de horden ging het wat minder. Ze verloor kostbare tijd maar toch dook ze in 61.69 weer onder de 62sec. Knap gedaan!

In de 400m zagen we Lore Bauwens aantreden. Zij ging van start in de vijfde serie. Met haar tijd van 62.39 kon ze niet doorstoten naar de finale.

Sarah Van Hecke trad aan in de 100mH. In 17.38 behaalde onze meerkampster een zevende plaats in haar reeks.

Katrijn in strijd voor de ereplaatsen

Joachim Bafort en Jacintha Cornelis kozen voor de 800m. Jacintha liep een degelijke race en had lang uitzicht op de top drie maar ze viel in de laatste 100m stil en moest tevreden zijn met een zesde plek in 2.15.62. Voor Joachim was deze wedstrijd vooral als goede leerschool bedoeld. Hij is immers pas eerstejaarsjunior. De eerste ronde passeerde hij in 58sec en dat is net iets te traag voor hem. Hij kon daardoor wel nog een sterke tweede ronde afleggen en dat leverde hem een tijd van 1.57.29 op. Evenmin gaf dat recht op een plaatsje in de finale.

Katrijn Vande Riviere koos voor de 1500m. Ze werd in de eerste reeks vierde in 4.34.75 en dat was ruim voldoende voor de laatste twaalf. In die finale scherpte ze nogmaals haar SB aan tot 4.32.38 aan en daar mag ze terecht trots op zijn.