Veldloop in Berlare – 16/12 – verslag vanaf cadet

Zondag 15-12-2019 waren we te gast voor de 12de editie van de ACES-veldloop in Berlare. Niet minder dan 1013 deelnemers namen de start waaronder 54 Riemse Vikingen.

Een echte cross omloop uit de goeie oude tijd, om duimen en vingers af te likken. Nochtans hoorde ik in de grote groep junioren/senioren en masters dames tijdens een afdaling in het mulle zand duidelijk een Ertveldse stem die weinig aan de verbeelding overliet. “Godverdoms str… parcours!!!

Bij de cadetten meisjes beet voor ons Dina De Saedeleer de spits af van het 21 -koppige  deelnemersveld. Ze liep een vlakke wedstrijd, deelde goed in en werd 15de.

 In de cadetten jongensreeks zagen we 3 Riemenaren van de 37 deelnemers. Liam De Smet was onze beste man en had tot halfweg de wedstrijd nog voeling met de kopgroep. Een knappe 9de plaats werd zijn deel. Niet ver uit elkaars buurt zagen we Xylian Meyvaert als 25ste en Tibo Welvaart 29ste (beiden luid aangemoedigd door hun ouders)een degelijke wedstrijd afwerken.

Geen Riemse deelnemers bij de scholieren meisjes. Vooral bij de studenten zag men dat de examens stevig inhakten op het aantal deelnames!!!

Wel een deelnemer bij de scholieren jongens met Rune Baeke als onze enige vertegenwoordiger. Rune voelde zich als 800m specialist niet echt in zijn sas op de zware en modderige omloop. Hij had er wel iets meer van verwacht en strandde  op de 5de stek. Toch niet slecht hoor in dit selecte  gezelschap.(20)

Dan zagen we een mooi stukje loopwerk bij de masters dames +50. Meestal loopt deze categorie bij de scholieren meisjes. In het gezelschap  zagen we ook 2 Riemse dames. Mieke Suys  tastte  heel diep in haar krachten op de zware omloop om kleppers als Christ Willems  KAAG en Els Van Coillie AVMO achter zich te houden. Hiervoor moest Mieke 3/4den wedstrijd knokken om de 10m voorsprong die de koploopster had gemaakt, ongedaan te maken. Maar in de laatste halve ronde ontbond ze haar duivels en behaalde meer dan verdient de overwinning. Proficiat!!!  Iets verder zagen we heel moedig Christine de Roose die luid aangemoedigd  door haar gekwetste manlief Luc, een 8ste plaats veroverde. (15)

Ook de masters heren +50 liepen hun wedstrijd samen met de scholieren. En ook hier 2 man van Riemse zijde. Marc Mechelinck behaalde een 7de plek en analyseerde dat het tegen onze kerstcross nog iets beter mocht. Ronald Descamps als 23ste genoot vooral en bevestigde mij dat hij zijn duurlopen wat trager doet en warempel vlugger loopt in de wedstrijd en zich minder rap kwetst !!! (27)

Dan zagen we de grootse reeks van de dag : de junioren/senioren/masters dames. Van de 65 deelnemers waren er 13 blauw-gelen. Wat een leuke Armada!!!  Bij de juniores dames was Deborah Wuestenberghs alleen van onze club. Na een vrij zware examen periode bevestigde ze dat ze niet de superbenen had en verteerde iets minder het zware parcours. Het werd een 11de plaats.(12)

In al dit geweld zagen we de klasse waarmee Katrijn Vande Riviere het ganse veld achter zich liet. Na haar 3de zege op rij in Deinze liet ze me verstaan dat ze toch liever eens de zwaardere tegenstand zou opzoeken. En hier vond ze in de persoon van Charlotte Van Hese AVLO een waardige tegenstandster. Tot op 500m van de meet gaven beide dames geen 5m toe op elkaar, maar het was Katrijn die als 1500m specialiste nog de snelste benen in huis had en ons een prachtige 4de zege op rij schonk. Proficiat!!!
Nog net in de top 10 als 9de zagen we Jolien Van Hoorebeke. Jolien is de laatste tijd goed op dreef, maar de laatste dagen speelden haar maag en darmen wat op en ze bleef zowaar wat op haar honger zitten. 3 plaatsen dichter lag mijn inziens  in haar mogelijkheden.
Lien Langeraert  blijft ons al het hele crossseizoen verbazen en liep een dijk van een wedstrijd als 11de . Ook zij analyseerde dat ze niet echt moegestreden was en nog iets beter kan!!! Afspraak op de kerstcross!!!
Op een 18de plaats verraste Katrijn Van Hoecke  na een vlakke start ons heel aangenaam. Op haar eerste cross sedert vele jaren liet ze vooral haar wilskracht en talent zien. Dat ze zich al direct in de eerste helft nestelde, zegt heel wat.
Ellen De Wever kon terugblikken op een  goede wedstrijd en was daar achteraf ook zeer tevreden mee. Een 28ste plek is sterk in dit gezelschap.(37)

Bij de masters dames was +/- 50% in onze clubkleuren. 9 moedige dames waaronder ook de spijtige opgaves van Nadia De Rycke  die gekweld door hielspoor onfortuinlijk de wedstrijd moest staken. Hetzelfde voor Yelva Leune die vermoedelijk een peeskwetsuur opliep en eveneens de strijd moest staken. Hopelijk komt het nog goed tegen onze kerstcross?
Wie wel sterk voor de dag kwam was Liesbeth De Vos. Dit jaar vervoegde ze onze rangen en ze bevestigde mij dat ze al heel goed ingeburgerd is. Als 5de in dit gezelschap mag ze terecht fier zijn. En… is 1 plaatsje dichter dan haar dochtertje Nina die 6de werd bij de pupillen.
Joke De Vreese liep haar wedstrijd niet op het beste niveau. Je zag dat de laatste  ronde een beetje het licht uitging en ze eindigde 8ste master. Volgende keer beter Joke!!!
1 plaats verder zagen we een niet afgevende Carine Van Hulle als 9de . Zou het haar stem geweest zijn die ik hoorde te midden in de meute hoe ze het parcours beschreef???
Op plaats 11 liep Marijke Van Bossche (nog niet zolang uit kwetsuur) een degelijke wedstrijd en was daar wel tevreden mee.
Onze jeugdtrainster (en duivel doet veel) Veerle Van Campenhout was al vele uren op het terrein om de jeugd de nodige bijstand te bieden. In dit opzicht liep ze zeker een verdienstelijke wedstrijd en eindigde 13de.
Als 14de toonde Lore De Roo dat ze steeds haar wedstrijd goed indeelt en naar het einde toe enkele plaatsjes wint.
Evy Willems (legt zich iets meer toe op het langere werk)  geeft ook nooit af en behaalde onder de luide aanmoedigingen van zoon en man Bjorn een degelijke 16de plaats. (17)

Dan kregen we de lange cross heren. 9200m kregen de mannen van deze zware omloop op hun bord. Ruud Naudts was onze beste man als 32ste. Dit nadat hij de start had genomen zonder noemenswaardige opwarming. Werk gaat voor hé Ruud!!!
De rangen werden gesloten door Kevin Neyt. Kevin is een doorbijter zoals we hem kennen en verdient hiervoor evenveel lof.(35)

Dan was het de beurt aan de groep junioren/masters heren.
Bij de junioren liep Brecht Neyt als 6de naar zijn doen een  behoorlijke wedstrijd. Toch kon hij vaststellen dat de oudjes de 2de helft van de wedstrijd niet stilvallen en er nu en dan eentje van hem wegschoof. Meer km’s op de trainingsteller Brecht en het euvel wordt rechtgezet!!! (11)

In de 50-koppige bende masters heren  was Xavier Rondas onze enige deelnemer. Dit seizoen nog ongeslagen met een 3 op 3. Nu moest Xavier enkel de  piepjonge master Stein Vynck van OB die net overgekomen is van de senioren voor zich dulden. Dat Stein niet de eerste de beste is weet men aan de overwinningen die hij dit seizoen behaalde bij de senioren in Zwijnaarde en Aalter. Proficiat Xavier met je 2de plaats. (50)

 Als laatste reeks was het de korte cross heren. Voor Rieme kwamen 3 Vikingen aan de start. Evert Verdegem liep een supersterke wedstrijd. Zijn 5de plek in dit gezelschap is zeker één van zijn beste prestaties ooit. Na 2870m op amper 16” eindigen na 4-voudig Belgisch kampioen 1500m Pieter Claus zegt heel wat.
Mathias Van Herreweghe had er zin in. Toch was hij niet echt tevreden van zijn wedstrijd met een 35ste plaats. Had geen goede dag en minder goede benen. Volgende keer beter Mathias!!!
Op plaats 37 Bavo Laureyns een goede wedstrijd. Hij was wel tevreden, hij kon halfweg de wedstrijd nog meerdere atleten remonteren en had daar blijkbaar een goed gevoel bij.  Proficiat aan iedereen!!! (46)

Toch nog een kleine bemerking. Op iedere cross is het leuk of … zou het leuk zijn als ons tentje er staat. Doch om de tent mee te nemen of terug naar huis te nemen zijn er meestal geen of te weinig kandidaten. Nochtans als iedereen zich de moeite zou troosten of zijn naam willen opgeven om 1x op een cross-seizoen  de tent mee te nemen en of terug te brengen  op woensdag naar Rieme  zouden we kandidaten te over hebben!!! En we hebben begrip als je een te kleine wagen hebt of … als je met meer dan 2 personen in de auto zit,  is het  praktisch niet mogelijk. Voor het meenemen naar de wedstrijd  neemt men best contact op met de jeugdtrainers. Voor het naar huis meenemen zijn de junioren/senioren en masters het best geplaatst.

Dus voor de crossen te:
Maldegem 14 -12-2019
Zottegem of Bornem 26-01-2020
Hamme     2-02-2020
Lebbeke    16-02-2020
Brussel      22-02-2020  BK Masters
Brussel      23-02-2020  BK AC
Laat uw stem horen. Ook dit is atletiek!!!!

MARNIX BRUGGEMAN