Veldloop in Berlare – 15/12/19 – verslagje jeugd

Met 26 jeugdatleetjes op deze veldloop, mogen we alweer van een mooie opkomst spreken.! Modder, plassen, zand … alles was aanwezig voor een zwaar parcours! En dat was het dan ook! Maar geen probleem. Met een dappere strijdlust, een Riemse Viking waardig, bracht elke atleet deze cross tot een goed einde.

Voorafgaand aan deze veldloop vond er een volkscross plaats. De papa van Heleen en Elise Van Parijs leverde een mooie strijd.
Even later zag hij bij de kangoeroes Heleen een mooie prestatie neerzetten en werd 1e jaars benjamin Elise heel knap 6e van de 46 deelneemsters. Nog in deze categorie werd Amélie Van Gelderen puik 12e en eindigde Nimke Vos op een knappe 16e plaats. Ook Elene Van Damme genoot van de modder en liep als 38e over de eindmeet.

Ook bij de jongens was onze club goed vertegenwoordigd. Precies 50 eerstejaars namen de start. August de Reu toonde alweer zijn vechtlust op stek 6. Sep Degrande wist nog vele lopertjes achter zich te houden op de 32e plaats.
Bij de 2ejaars zagen we 3 moedige vikings aan het werk, dit op 75 atleetjes! Neo Verleure/43e, Max Vereecke/44e en Jason Saey/68e waren hier onze moedige strijders.

1 atlete bij de eerstejaars pupillen meisjes liep een mooie wedstrijd. Als 27e sloot Febe Degrande haar wedstrijd af. 47 atletes stonden op het uitslagenblad. Bij de tweedejaars mochten we supporteren voor 3 Vikingdames. Alessandra Vermote/19e en Cato Marlier/22e eindigden in elkaars buurt. Arlieke Welvaert, die duidelijk van de modder en de crossen houdt, wist met haar 46e stek nog 10 deelneemsters achter zich te houden. Sterk!

Met 65 jongens werden onze eerstejaars pupillen op gang geschoten. Charles Van Daele veroverde met zijn 9e stek zowaar een top 10-plaats! Aaron Van Den Berghe schaarde zich bij de top 20, dit als 19e. Even verderop, nog in de eerste helft van het deelnemersveld, kwam Thor Van Acker als 27e over de eindmeet gelopen. Rune Mathieu werd puik 41e en een mooie 48e plaats ging hier naar Lowie De Boever.
Bij de één jaar oudere jongens nestelde Lars Van der Leene zich van meet af voorin. Hij liet alle andere 56 lopers achter zich en mocht op het bovenste podiumtrapje plaatsnemen!!

Voor de miniemen was de afstand meteen een stuk langer. Geen probleem voor Inès De Windt, die met haar 13e stek nog 32 eerstejaars achter zich liet. Ook Louisa De Kesel liep alweer stek op plaats 14/36 bij de tweedejaars.

Bij de jongens mochten we supporteren voor 3 eerstejaars. Louis Van Daele was duidelijk de beste en liep in zijn soepele tred met een mooie voorsprong als eerste over de meet. Sterk ook de prestatie van Miro De Smet. Hij veroverde de 13e stek. Dat Jarre Verstraete een mooie vooruitgang boekte, toonde hij al meermaals. Ook in Berlare liep hij sterk! Hij werd 20 op 63 deelnemers!
Bij de tweedejaars ging ook Helder De Baere mee met de kopgroep. Zijn vechtlust werd beloond met de 4e plaats. Ruben Fouache sloot zijn wedstrijd af op een knappe 11e stek!!

VOLGENDE WEDSTRIJD : ZONDAG 29 DECEMBER OP EIGEN TERREIN!!