Veldloop te Zottegem – verslag jeugd

Op zondag 26 januari stond de veldloop in Zottegem op het programma.

Een zonnige dag, een glooiend parcours en een massagetafel: perfecte omstandigheden voor een cross!

Maar liefst 5 benjamin Rieme-atleetjes stonden aan de start voor een parcours van 800m. Onze jongste benjamin meisjes zorgden voor een knallend begin van de cross en sleepten maar liefst 2 medailles in de wacht! Proficiat Amber Baetens met je 2e plaats en proficiat Elise Van Parys met je 3e plaats. Ook Nimke Devos behaalde in deze reeks een mooie 13e plaats. Ook 2 enthousiaste Rieme benjamin jongens stonden aan de start: Finn Van Hoorebeke behaalde een 19e plaats in de 1e reeks en Daan Raes een 21e plaats in de 2e reeks.

Dan was het de beurt aan de pupillen, klaar om een parcours van 1000m te trotseren. 4 meisjes verdedigden de blauw – gele kleuren. Cato Marlier (5e plaats) en Alessandra Vermote (7e plaats) konden een top 10 plaats behalen. Ook Joline Traest en Arlieke Welvaert liepen een mooie wedstrijd en behaalden respectievelijk een 21e en 25e plaats.

3 pupillen jongens gaven het beste van zichzelf: Charles Van Daele eindigde op een mooie 7e plaats, gevolgd door Thor Van Acker (20e plaats) en Rune Mathieu (23e plaats).

Miniemen De miniemen kregen een uitdagend parcours van 1600m voorgeschoteld. In de eerste reeks dames liep Inès De Windt naar een mooie 7e plaats. In de tweede reeks dames haalde Louisa De Kesel net het podium niet en behaalde de 4e plaats. Ze werd gevolgd door Britte Muylaert (9e plaats), Lore Van De Velde (13e plaats) en Amber Raes (26e plaats). De Rieme miniemen jongens behaalden allen een top 10 plaats! In de eerste reeks verdiende Louis Van Daele de zilveren medaille en nam Jarre Verstraete de 10e plaats in. In de tweede reeks behaalde Ruben Fouache een welverdiende 5e plaats op 23 deelnemers.