Veldloop te Hamme – 02/02/2020 – Jeugdverslag

Zondag – crossdag …. Op 2 februari stond de cross van Hamme op de kalender, de weergoden hadden ervoor gezorgd dat het een echte veldloop ging worden. Regen wind en modder, niets kon onze Riemse Vikingen tegenhouden.

Eerst en vooral  bedankt Maarten en Liesbeth, de tentdragers van dienst, die ervoor zorgden dat de atleten zich optimaal konden voorbereiden

Als eerste konden we rekenen op een Riemse kangoeroe die onze kleuren mocht verdedigen, een dikke pluim om dit modderbadje te trotseren je bent een echte held. Om 11u15 gingen de Benjamin Meisjes (2012) van start , hierbij kwam Van Parys Elise als 8ste over de meet gevolgd door Devos Nimke op de 15de plaats en Van Damme Elene eindigde op een puike 26ste plaats. Super gedaan meisjes!!! Nadien was het aan de beurt aan De Pauw Maud, benjamin meisje (2011) die als enige Riemse deze reeks vertegenwoordigde. Net geen top tien maar een 12de plaats is welverdiend. Na de inspanning van de meisjes volgden de Benjamin bengels, helaas geen eerstejaars atleten aan de start van deze reeks.Bij de 2de jaars benjamins jongens staan er 3 vikings paraat op een deelnemersveld van 53 atleten. Verleure Neo schreef de 16de plaats op zijn naam , op de hielen gezeten door Vereecke Max die als 17de over de meet kwam gevolgd door Saey Jason die eindigde op de 39ste positie. Ook deze bengels hebben het beste van zichzelf gegeven op deze zware omloop.

Bij de pupillen dames 2010 geen riemse kleuren te bespeuren, maar de pupillen dames (2009) waren wel goed vertegenwoordigd met z’n zessen, waar Vermote Alessandra net naast de top tien greep en eindigde op de 11de plaats gevolgd door De Pauw Marthe op de 17de plaats.

Marlier Cato nam nummer 20 voor haar rekening gevolgd door De Rijcke Flore op een 22ste plaats en Geirnaert Lilly op plaats 27 , Welvaert Arlieke finishte als 33ste. Een mooi blauw gele reeks !!!! Proficiat meisjes Nu is het de beurt aan de pupillen jongens (2010), het startschot werd gegeven en de 2 jongens waren vertrokken voor 1376meter modderfun, bloed zweet en tranen brachten Mathieu Rune op een mooie 22ste plaats ,zijn buddy Van Acker Thor volgde hem op de voet en eindigde knap als 26ste van 48 deelnemers. Goed gedaan kerels! Dan waren alle ogen gericht op held van de dag Van Der Leene Lars die de eerste plaats wegkaapte. Hij vertegenwoordigde deze reeks als enigste Viking. Proficiat met de gouden medaille.

Bij de miniemen meisjes (2007) greep De Kesel Louisa net naast het podium maar mocht toch best tevreden zijn met haar 4de plaats, Muylaert Britte kwam als 13de over de streep. Topprestatie meisjes

Bij de miniemen heren (2008) kwam Verstraete Jarre na een slippertje als 14de binnen en Moureau Yoni volgde op een 27ste plaats. Ook  hier chapeau jongens

Last but not least kwam Van Bambost Liam aan op een verdiende 18de plaats bij de 2dejaars miniemenreeks. Well done

Aan alle atleten dikke proficiat voor jullie knappe prestatie, bedankt supporters voor de aanmoedigingen en aan de moeders veel wasplezier.

Mathieu Christophe